ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμος Παραλιμνίου και Δερύνειας χάρισαν 4 ειδικά τροχοκαθίσματα για άτομα με κινητικά προβλήματα
Διαθέσιμα από χθες τέσσερα (4) ειδικά τροχοκαθίσματα με χειρομοχλούς για χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο.
Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι χθες, 12/9/2024, σε λιτή τελετή που έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης (ΚΠΕΕ) Κάβο Γκρέκο, παραχωρήθηκαν από το Δήμο Παραλιμνίου και Δερύνειας, στο Τμήμα Δασών, τέσσερα (4) ειδικά τροχοκαθίσματα με χειρομοχλούς για χρήση από άτομα με κινητικά προβλήματα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Κάβο Γκρέκο.
Τα τροχοκαθίσματα παράλαβε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Δρ. Σάββας Ιεζεκιήλ, από τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και Δερύνειας κ. Γιώργο Νικολέττο. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Αντιδήμαρχος του Διαμερίσματος Φρενάρου κ. Κώστας Μιχαήλ, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης, καθώς επίσης από το Δήμο Παραλιμνίου και Δερύνειας η Δημοτική Γραμματέας, κα Γαβριέλα Γαβριήλ, ο Επιθωρητής Παραλιών, κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Επόπτης Τμήματος Πρασίνου, Αβραάμ Σουρκούνης και ο Υπεύθυνος Εργατών Παραλίας κ. Χρίστος Σπανάσιης .
Τα τροχοκαθίσματα θα βρίσκονται σε χώρο του ΚΠΕΕ Κάβο Γκρέκο και καλούνται οι ενδιαφερόμενοι όπως επικοινωνούν με το ΚΠΕΕ Κάβο Γκρέκο (τηλ. 23814412) για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραχώρηση και χρήση τους.
Ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Δρ. Σάββας Ιεζεκιήλ ευχαρίστησε το Δήμαρχο Παραλιμνίου και Δερύνειας κ. Γιώργο Νικολέττο για την ευγενική αυτή παραχώρηση και δήλωσε ότι η πράξη αυτή είναι πρώτιστα συμβολική και ότι η κοινωνία, μας παροτρύνει προς αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζοντας, ανάφερε ότι το Τμήμα Δασών θα ανταποκριθεί και θα επεκτείνει το έργο, έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστική προσφορά προς την κοινωνία. Η συνεργασία του Τμήματος Δασών, δήλωσε, με τους διάφορους φορείς και ιδιαίτερα με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου θα επεκταθεί, με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Τμήματος, για προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους Δασικής Αναψυχής. Ανάφερε επίσης ότι το Τμήμα Δασών, σε συνεργασία με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου και άλλους φορείς, ετοιμάζει πρόγραμμα για εξασφάλιση χρηματοδότησης. Τόνισε επίσης, ότι και σε αυτά τα θέματα το Τμήμα Δασών έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και της ίδιας της κας Υπουργού προσωπικά.
Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και Δερύνειας κ. Γιώργος Νικολέττος δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για συνεχή προσφορά στην κοινωνία και στους συνανθρώπους μας και ότι η συνεργασία που υπάρχει με το Τμήμα Δασών και με την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί.
Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης εξέφρασε την ευαρέσκεια της Οργάνωσης και τις θερμές του ευχαριστίες τόσο στο Τμήμα Δασών όσο και στο Δήμο Παραλιμνίου. Δήλωσε επίσης ότι η συνάντηση αποτελεί ορόσημο στη βελτίωση της προσβασιμότητας των δασών σε άτομα με αναπηρίες. Αναγνώρισε επίσης τον σημαντικό ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν για αυτό το σκοπό τόσο το Τμήμα Δασών όσο και οι Δήμοι και οι Κοινότητες. Δεν παράλειψε επίσης να συγχαρεί το Τμήμα Δασών για την λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κάβο Γκρέκο το οποίο είναι φιλικό σε άτομα με κινητικά προβλήματα.
Τελειώνοντας, ο κ. Δημήτρης Λαμπριανίδης προσκάλεσε τον Διευθυντή Τμήματος Δασών για ένα περίπατο στην περιοχή με τη χρήση των ειδικών τροχοκαθισμάτων ο οποίος και πραγματοποιήθηκε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θάνατος 3χρονου: Σε άσχημη κατάσταση ο πατέρας - «Η κόρη τον ζητάει συνέχεια»
Παραμένει στο νησί ο Βρετανός πατέρας μετά τον θάνατο του τρίχρονου γιου του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Νέα Υόρκη ο Χριστοδουλίδης με Κυπριακό, ενέργεια και διεθνείς επαφές στην ατζέντα
Σειρά συναντήσεων με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, την προσωπική του απεσταλμένη για το Κυπριακό, ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη. Κεντρικός σταθμός της επίσκεψης θα είναι η προσφώνησή του στην 81η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
FIR Λευκωσίας: 50 κενές θέσεις και αυξανόμενη πίεση στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Με 90 ελεγκτές αντί των 140 που απαιτούνται λειτουργεί το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Λευκωσίας, την ώρα που οι τουρκικές ενέργειες στο FIR, η αύξηση των πτήσεων και οι καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των υποδομών εντείνουν τις πιέσεις.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ούτε λέξη για την Κύπρο»: Οι έξι Κύπριοι Ευρωβουλευτές απαντούν στη φον ντερ Λάιεν
Κοινός προβληματισμός για την απουσία αναφοράς στην τουρκική κατοχή από την ομιλία για την Κατάσταση της Ένωσης – Οι διαφορετικές προσεγγίσεις για άμυνα, οικονομία, ενέργεια, μεταναστευτικό, κοινωνική πολιτική και διεθνείς κρίσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλασμαφαίρεση στη Λάρνακα: Καταθέσεις, κατασχεμένα μηχανήματα και έρευνα για δύο κέντρα
Στο επίκεντρο γιατρός που φέρεται να πραγματοποιούσε τις συγκεκριμένες ιατρικές πράξεις – Εξετάζονται οι άδειες λειτουργίας, η εισαγωγή του εξοπλισμού και μη αδειοδοτημένα ενέσιμα σκευάσματα μπότοξ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Κουκουλοφόροι σε μοτοσικλέτα άνοιξαν πυρ εναντίον κτιρίου στη Λινόπετρα
Κάμερες ασφαλείας φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις δύο προσώπων πριν και μετά τους πυροβολισμούς – Ζημιές στην κύρια είσοδο, σε παράθυρο και στην τοιχοποιία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ο Γκουτέρες αποκλείει συνάντηση 3+1 ή 5+1 στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας – Τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν τις προσπάθειες μέχρι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια επιτυχή συνάντηση
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χωρίς βιβλία Αγγλικών γυμνάσια και λύκεια – Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση
Το πρόβλημα επεκτείνεται και στη Μέση Εκπαίδευση, όπως αναφέρθηκε στην Επιτροπή Παιδείας – Καθυστέρηση από την ανάδοχο εταιρεία και ενεργοποίηση των προβλεπόμενων ρητρών
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προφυλακίστηκε το ζεύγος των γιατρών Ι.Γάκα και Η.Θεοδωρόπουλου για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η Ιωάννα Γάκα και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος οδηγούνται στη φυλακή μετά από ανακριτική διαδικασία περίπου 18 ωρών – Αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, τελεσθείσας διά παραλείψεως
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Ανακαλούνται άδειες παραμονής μετά τα επεισόδια στον Άγιο Ιωάννη – Οδηγίες για απελάσεις
Ο Υφυπουργός Μετανάστευσης Νικόλας Ιωαννίδης ενημερώθηκε από την Αστυνομία και έδωσε οδηγίες για τους αλλοδαπούς που φέρονται να εμπλέκονται – Μήνυμα και προς εργοδότες και ιδιοκτήτες υποστατικών