ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΣΕΚ και ΠΕΟ ζητούν άμεσο τερματισμό εσωτερικών μετακινήσεων μελών του Δ. Προσωπικού του ΤΕΠΑΚ

11/07/2024

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ εκράζουν τη διαφωνία και τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στις μαζικές εσωτερικές μετακινήσεις μελών του Διοικητικού Προσωπικού και ζητούν άμεσο τερματισμό της εν λόγω διαδικασίας διαφορετικά θα προχωρήσουν στην κήρυξη εργατικής διαφοράς.

 

«Αγαπητοί κύριοι/ες,

Ως ΣΕΚ – ΠΕΟ, εκφράζουμε τη διαφωνία και τη δυσαρέσκειά μας με τον τρόπο που η Επιτροπή Προσωπικού, Προσλήψεων και Προαγωγών & Κανονισμών και Κανόνων του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, επιχειρεί να επιλύσει το πρόβλημα υποστελέχωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, μέσω μαζικών εσωτερικών μετακινήσεων μελών του Διοικητικού Προσωπικού.

Την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024, μέλη του Προσωπικού ενημερώθηκαν, τηλεφωνικώς, ότι μετακινούνται από τα Τμήματα και τις Υπηρεσίες που υπηρετούν σήμερα, σε άλλες Υπηρεσίες και Τμήματα του Πανεπιστημίου, χωρίς να προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση όλων των Προϊσταμένων και χωρίς πλήρη και επαρκή συνεννόηση και διαβούλευση με τις Συντεχνίες του Προσωπικού.

Η εν λόγω ενέργεια παραβιάζει κατάφωρα τη συμφωνημένη πολιτική μετακινήσεων του Διοικητικού Προσωπικού, η οποία είναι μέρος της Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και των Συντεχνιών που προβλέπει ότι τις μετακινήσεις του Προσωπικού τις αποφασίζει ο Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου, στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων. Η πιο πάνω Επιτροπή δεν έχει τέτοια εξουσία, ούτε αναφέρεται στους όρους εντολής της. Συνεπώς, θεωρούμε ότι υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης.

Επίσης, η μετακίνηση εργαζομένου/ης σε Τμήματα και Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου για εκτέλεση καθηκόντων και ανάληψη ευθυνών που δεν προκύπτουν μέσα από τα Σχέδια Υπηρεσίας της θέσης στην οποία έχει αρχικά προσληφθεί, δημιουργεί άλλα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα και προκαλεί τη δικαιολογημένη αντίδραση των εργαζομένων που επηρεάζονται.

Εκφράζουμε, επίσης, τον προβληματισμό και την ανησυχία μας για τη μετακίνηση όλων των εργαζομένων της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης (ΥΕΠΔ) του ΤΕΠΑΚ προς άλλα Τμήματα και Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, γεγονός που ισοδυναμεί με ντε φάκτο διάλυση και κλείσιμο μιας ολόκληρης διοικητικής υπηρεσίας,η οποία δημιουργήθηκε, με απόφαση του Πανεπιστημίου και την έγκριση της πολιτείας, μόλις πριν από 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία, απολύτως, ενημέρωση ως προς τους πραγματικούς και αντικειμενικούς λόγους που η Υπηρεσία αυτή καθίσταται πλέον μη αναγκαία και χρήσιμη για το Πανεπιστήμιο.

Η εν λόγω Υπηρεσία περιλαμβάνεται στην οργανική δομή του ΤΕΠΑΚ, η οποία αποτελεί παράρτημα της Συλλογικής Σύμβασης. Συνεπώς, η όποια διαφοροποίησή του θα έπρεπε να ήταν προϊόν της μεταξύ μας διαβούλευσης, κάτι που δεν έγινε. Το ίδιο ισχύει και για τις οργανικές θέσεις που είναι κατανεμημένες στις Υπηρεσίες του ΤΕΠΑΚ. Πέραν του οργανογράμματος, η ΥΕΠΔ και οι αντίστοιχες θέσεις περιλαμβάνονται στον εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΤΕΠΑΚ για το 2024, ο οποίος υιοθετήθηκε μόλις πρόσφατα και σε διάστημα λιγότερο των 12 μηνών, όπου η ύπαρξη της Υπηρεσίας αυτής κρίθηκε απαραίτητη και δικαιολογημένη. Δεν κατανοούμε τι ακριβώς έχει αλλάξει ξαφνικά που να δικαιολογεί την κατάργησή της. Σημειώνουμε, επίσης, ότι ο εκάστοτε προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ ενέχει καθεστώς νόμου και για την όποια τροποποίησή του δεν νομίζουμε ότι είναι αρκετή μόνο η όποια απόφαση του ΔΣ του ΤΕΠΑΚ.

Ενόψει όλων των πιο πάνω, ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της, εν εξελίξει, διαδικασίας μετακινήσεων του Προσωπικού και σας καλούμε σε διάλογο για συζήτηση αποτελεσματικών τρόπων αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών, στη βάση των θεσμοθετημένων διαδικασιών και με τρόπο που δεν θα προκαλεί αχρείαστη αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή από την κήρυξη εργατικής διαφοράς με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, μη αποκλειομένης και της δυναμικής μας αντίδρασης. Ήδη, έχουμε τροχιοδρομήσει τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών μας για τελικές αποφάσεις».

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέλος στη δράση κυκλώματος πλαστογραφίας: Έφερναν «φοιτητές» από το Μπανγκλαντές με μαϊμού ενοικιαστήρια

07/05/2026

Στο εδώλιο οδηγούνται εννέα πρόσωπα μετά την επιχείρηση του ΤΑΕ Αμμοχώστου – Πώς λειτουργούσε η «βιομηχανία» πλαστών εγγράφων με σφραγίδες της Δημοκρατίας και ταρίφα έως 200 ευρώ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση Θανάση Νικολάου: «Καμπανάκι» Δικαστηρίου για τη στασιμότητα στην ιδιωτική ποινική δίωξη

07/05/2026

Έκδηλη ανησυχία από την έδρα για τις συνεχείς καθυστερήσεις – Αναβολή για τις 14 Μαΐου προκειμένου να οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο εναντίον των πέντε προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χάος στη Λεμεσό: Διακοπή στον τελικό Φούτσαλ μετά από σοβαρά επεισόδια

07/05/2026

Σκηνές έντασης εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου σημάδεψαν την αναμέτρηση ΑΕΛ – ΑΠΟΕΛ – Καταγγελίες για πετροβολισμούς κατά αστυνομικών και χρήση υπέρμετρης βίας από τις Αρχές.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Κοινωνική επιταγή» η ισότητα: Καμπανάκι από την Επίτροπο για τη χαμηλή γυναικεία εκπροσώπηση στις κάλπες

07/05/2026

Στο 29,7% περιορίζεται η συμμετοχή των γυναικών στα βουλευτικά ψηφοδέλτια – Η Τζόζη Χριστοδούλου ζητά από τους πολίτες να σπάσουν το «έλλειμμα ισοτιμίας» μέσω της ψήφου τους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Παραλίμνι της νέας εποχής: Οδικός χάρτης έργων εκατομμυρίων και ο μεγαλύτερος παραλιακός πεζόδρομος της Ευρώπης

07/05/2026

Σε εργοτάξιο μετατρέπεται ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας, με τον Δήμαρχο Γιώργο Νικολέττο να παρουσιάζει ένα φιλόδοξο πλάνο υποδομών, πολιτισμού και τουριστικής επανατοποθέτησης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στρατηγική συμμαχία Κύπρου – ΗΑΕ: «Αδιαπραγμάτευτη η ανάγκη για αποκλιμάκωση» το μήνυμα Κόμπου από το Άμπου Ντάμπι

07/05/2026

Στο επίκεντρο των επαφών η περιφερειακή ασφάλεια και η διασύνδεση του Κόλπου με την ΕΕ – Ο Υπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου ως μοναδική οδό για τη σταθερότητα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Fitch: Η Κύπρος στις χώρες με τη μεγαλύτερη δημοσιονομική «θωράκιση» έναντι της ενεργειακής κρίσης

07/05/2026

Στην «πρώτη γραμμή» της ανθεκτικότητας εντός ΕΕ κατατάσσει το νησί ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, καθώς ο πόλεμος στο Ιράν απειλεί την ευρωπαϊκή οικονομία – Ποιες χώρες κινδυνεύουν και ποιοι διαθέτουν «μαξιλάρια» στήριξης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «άρμα» της Άγκυρας ο Οζτουρκλέρ: Επίθεση κατά Χριστοδουλίδη για εξοπλισμούς και συμμαχίες

07/05/2026

Σκληρή ρητορική από τον «πρόεδρο της βουλής» στα κατεχόμενα, ο οποίος ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη γραμμή Ερντογάν-Μπαχτσελί – Κατηγορεί τη Λευκωσία για «κούρσα εξοπλισμών» και εκφράζει ανησυχία για ισραηλινές επενδύσεις στην Τρόζενα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στρατηγικοί εταίροι με κοινό όραμα»: Το μήνυμα Χριστοδουλίδη από το Άμπου Ντάμπι για τις σχέσεις Κύπρου - ΗΑΕ

07/05/2026

Για μια «αληθινή και ανθεκτική φιλία» που ενισχύεται διαρκώς έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας τον ρόλο της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Εμιράτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός σε ΗΠΑ και Βρετανία για τον Χανταϊό: «Γιγαντιαία» επιχείρηση ιχνηλάτησης μετά την τραγωδία στο MV Hondius

07/05/2026

Οκτώ κρούσματα και τρεις θάνατοι σε κρουαζιερόπλοιο στον Ατλαντικό κινητοποιούν τις διεθνείς υγειονομικές αρχές – Σε καραντίνα επιβάτες σε Λονδίνο και Μαδρίτη, στενή παρακολούθηση και στις ΗΠΑ.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ