ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



«Αποθήκες – Έννοιες του Περίκλειστου» - Παράταση έκθεσης μέχρι τις 20 Ιουλίου 2024

09/07/2024

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, ενημερώνει πως η Παγκύπρια ομαδική έκθεση 34 μελών του ΕΚΑΤΕΚ με τίτλο: «Αποθήκες – Έννοιες του Περίκλειστου» σε επιμέλεια Γιώργου Ταξιαρχόπουλου συνεχίζεται έως τις 20/7 αντί της αρχικής καταληκτικής ημερομηνίας 6/7, λόγω υψηλής ζήτησης για επισκέψεις από το κοινό.

 

Το ενδιαφέρον του κοινού για την έκθεση παραμένει αμείωτο, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον του για επίσκεψη στο Κέντρο Τεχνών της πόλης της Λεμεσού. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επισκεψιμότητας του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη, όπως καταγράφηκαν, δείχνουν πως υπάρχει αύξηση +150% τους τελευταίους έξι μήνες στην προσέλευση επισκεπτών στα εγκαίνια και τις εκθέσεις/εκδηλώσεις από δημότες της Λεμεσού και άλλων πόλεων της Κύπρου, ενώ, κατά τη διάρκεια της εκάστοτε έκθεσης το 80% των καθημερινών επισκεπτών είναι τουρίστες που επισκέπτονται την Λεμεσό για 3-5 ημέρες, με κυρίαρχες χώρες προέλευσης τη Γαλλία, την Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ισπανία, με την σειρά που αυτές αναφέρονται.

Στην παρούσα έκθεση ο επιμελητής, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, διερευνά τους όρους: «Αποθήκη» και «Περίκλειστο», τις επιρροές και τους συμβολισμούς τους στην καθημερινή σύγχρονη ζωή και παρουσιάζει έργα διαφορετικών γενεών Κυπρίων καλλιτεχνών, 34 μελών του ΕΚΑΤΕΚ, με σκοπό την ανάδειξη κοινών τόπων και ποιοτήτων μεταξύ τους. «Είναι αυτή μία αφετηρία διαλόγου που προσφέρει η έκθεση», όπως λέει ο ίδιος, «προκειμένου να προσεγγιστούν διαφορετικά έργα τέχνης από το ευρύ κοινό, ως μία σύνθεση περίκλειστης εγκατάστασης που δημιουργεί συνθήκες επικοινωνίας με το συλλογικό γίγνεσθαι αρχικά και στην συνέχεια, με το καθένα έργο τέχνης που αντανακλά περισσότερο τους προβληματισμούς των δημιουργών και μεμονωμένα».

Ο επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής του Κέντρου Τεχνών, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος ανακοίνωσε προγραμματισμένη σειρά δωρεάν ξεναγήσεων για το ευρύ κοινό στην παρούσα έκθεση το Σάββατο, 13/7 και 20/7 από τις 11πμ - 12:30.

Αξίζει να την επισκεφθείτε!

Κατάλογος έκθεσης: 10€

Περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, τηλ: 96570430 και [email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έπειτα από το τέλος της έκθεσης, ανακοινώνεται ότι το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, θα κλείσει για το κοινό έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου να πραγματοποιηθούν στα δύο ανακαινισμένα κτίριά του εργασίες συντήρησης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευρωκοινοβούλιο: Καταδίκη της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου

08/07/2026

Με ευρεία πλειοψηφία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που αναφέρεται στις επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής του 1974 στις γυναίκες και τα κορίτσια της Κύπρου, καταδικάζοντας τη συνεχιζόμενη κατοχή και καλώντας σε επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντιπαράθεση Χατζηβασιλείου – Νταβούτογλου για την Κύπρο στο συνέδριο του Economist

08/07/2026

Στο επίκεντρο βρέθηκε το Κυπριακό κατά τη διάρκεια συζήτησης στο 30ό ετήσιο Government Roundtable του Economist στο Λαγονήσι, όπου ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου, αντέδρασε στις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, περί νομιμότητας της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: «Η Κυπριακή Προεδρία άφησε ουσιαστικό αποτύπωμα στην Ευρώπη» – Ο απολογισμός της εξάμηνης θητείας

08/07/2026

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσίασε τον επίσημο απολογισμό της θητείας, κάνοντας λόγο για μια Προεδρία που αναγνωρίστηκε από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη ως επιτυχημένη και ουσιαστική.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
320.000 εκκρεμή εξώδικα στο μικροσκόπιο – Οδηγοί ενημερώνονται ακόμη και δύο χρόνια μετά τις παραβάσεις

08/07/2026

Η προσπάθεια επίδοσης περίπου 320.000 εκκρεμών εξωδίκων έχει ανοίξει νέο κύκλο αντιδράσεων και πολιτικής συζήτησης, με βασικό ερώτημα τις αιτίες που οδήγησαν στη συσσώρευση των υποθέσεων και τις αλλαγές που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση των πολιτογραφήσεων – Στις 14 Σεπτεμβρίου η έναρξη της διαδικασίας

08/07/2026

Νέα αναβολή πήρε η έναρξη της πολύκροτης δίκης για την υπόθεση των πολιτογραφήσεων, στην οποία κατηγορούνται συνολικά δέκα πρόσωπα, μεταξύ αυτών ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άγρια ληστεία σε βάρος 21χρονου διανομέα στη Λεμεσό – Τρεις δράστες τον ξυλοκόπησαν και άρπαξαν €1.800

08/07/2026

Υπόθεση βίαιης ληστείας με θύμα 21χρονο διανομέα φαγητού διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό, μετά από επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τρία άτομα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατα τύπου σκούτερ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αφθώδης πυρετός: Πάνω από €12,7 εκατ. σε αποζημιώσεις – Στους 80.133 οι θανάτωσεις ζώων

07/07/2026

Αποζημιώσεις που ξεπερνούν τα 12,7 εκατ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί στους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την κρίση του αφθώδους πυρετού, ενώ οι συνολικές θανατώσεις ζώων ανέρχονται πλέον στις 80.133, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προειδοποίηση Τράπεζας Κύπρου για τηλεφωνική απάτη – Επιτήδειοι εμφανίζονται ως εκπρόσωποι της τράπεζας

07/07/2026

Ενημέρωση προς το κοινό σχετικά με νέες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης εξέδωσε η Τράπεζα Κύπρου, καλώντας τους πελάτες της να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή απέναντι σε ύποπτες τηλεφωνικές κλήσεις που έχουν στόχο την υποκλοπή προσωπικών και τραπεζικών στοιχείων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση για την ψυχική υγεία

07/07/2026

Ανακοίνωσε εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αναφορικά με την διαφαινόμενη απόρριψη του προϋπολογισμού για τους εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, από το υπουργείο Οικονομικών. 

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ