ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Αποθήκες – Έννοιες του Περίκλειστου» - Παράταση έκθεσης μέχρι τις 20 Ιουλίου 2024
Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, ενημερώνει πως η Παγκύπρια ομαδική έκθεση 34 μελών του ΕΚΑΤΕΚ με τίτλο: «Αποθήκες – Έννοιες του Περίκλειστου» σε επιμέλεια Γιώργου Ταξιαρχόπουλου συνεχίζεται έως τις 20/7 αντί της αρχικής καταληκτικής ημερομηνίας 6/7, λόγω υψηλής ζήτησης για επισκέψεις από το κοινό.
Το ενδιαφέρον του κοινού για την έκθεση παραμένει αμείωτο, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον του για επίσκεψη στο Κέντρο Τεχνών της πόλης της Λεμεσού. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επισκεψιμότητας του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη, όπως καταγράφηκαν, δείχνουν πως υπάρχει αύξηση +150% τους τελευταίους έξι μήνες στην προσέλευση επισκεπτών στα εγκαίνια και τις εκθέσεις/εκδηλώσεις από δημότες της Λεμεσού και άλλων πόλεων της Κύπρου, ενώ, κατά τη διάρκεια της εκάστοτε έκθεσης το 80% των καθημερινών επισκεπτών είναι τουρίστες που επισκέπτονται την Λεμεσό για 3-5 ημέρες, με κυρίαρχες χώρες προέλευσης τη Γαλλία, την Γερμανία, τη Ρωσία, την Ουκρανία και την Ισπανία, με την σειρά που αυτές αναφέρονται.
Στην παρούσα έκθεση ο επιμελητής, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, διερευνά τους όρους: «Αποθήκη» και «Περίκλειστο», τις επιρροές και τους συμβολισμούς τους στην καθημερινή σύγχρονη ζωή και παρουσιάζει έργα διαφορετικών γενεών Κυπρίων καλλιτεχνών, 34 μελών του ΕΚΑΤΕΚ, με σκοπό την ανάδειξη κοινών τόπων και ποιοτήτων μεταξύ τους. «Είναι αυτή μία αφετηρία διαλόγου που προσφέρει η έκθεση», όπως λέει ο ίδιος, «προκειμένου να προσεγγιστούν διαφορετικά έργα τέχνης από το ευρύ κοινό, ως μία σύνθεση περίκλειστης εγκατάστασης που δημιουργεί συνθήκες επικοινωνίας με το συλλογικό γίγνεσθαι αρχικά και στην συνέχεια, με το καθένα έργο τέχνης που αντανακλά περισσότερο τους προβληματισμούς των δημιουργών και μεμονωμένα».
Ο επιμελητής της έκθεσης και διευθυντής του Κέντρου Τεχνών, Γιώργος Ταξιαρχόπουλος ανακοίνωσε προγραμματισμένη σειρά δωρεάν ξεναγήσεων για το ευρύ κοινό στην παρούσα έκθεση το Σάββατο, 13/7 και 20/7 από τις 11πμ - 12:30.
Αξίζει να την επισκεφθείτε!
Κατάλογος έκθεσης: 10€
Περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, τηλ: 96570430 και [email protected]
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Έπειτα από το τέλος της έκθεσης, ανακοινώνεται ότι το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λεμεσού – Αποθήκες Παπαδάκη, θα κλείσει για το κοινό έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024, προκειμένου να πραγματοποιηθούν στα δύο ανακαινισμένα κτίριά του εργασίες συντήρησης.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επικύρωση καταδίκης νευροχειρουργού και συζύγου για παράνομη πώληση ιατρικού υλικού
Το Εφετείο επικύρωσε τις καταδίκες τους, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς περί παραβίασης του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα και με όλα τα πρωτόκολλα που τηρεί η Αστυνομία έδωσε η «Σάντη»
Κατάθεση υπό άκρα μυστικότητα και με όλα τα πρωτόκολλα που τηρεί η Αστυνομία σε περιπτώσεις φερόμενων θυμάτων σοβαρών ποινικών αδικημάτων έδωσε η «Σάντη».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκκληση Τμήματος Δασών για υπεύθυνη στάση ενόψει Πάσχα
Την ανάγκη υπεύθυνης στάσης όλων για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, υπενθυμίζει, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, το Τμήμα Δασών, εκφράζοντας, παράλληλα, τις θερμές ευχές του προς το κοινό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ομόφωνο «ναι» της Βουλής σε αλλαγές για τις ληξιπρόθεσμες κοινωνικές εισφορές
Νέο πλαίσιο ρύθμισης για εργοδότες και επιχειρήσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κυπριακό: Ανάμεσα σε αισιοδοξία και ρεαλισμό η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν
Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν έγιναν δεκτοί λίγο μετά τις 4:30μμ στην οικία του Ειδικού Αντιπρόσωπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, συνοδευόμενοι από τους δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεταβαλλόμενος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα – Βροχές, καταιγίδες και άνοδος θερμοκρασίας μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη
Με εναλλαγές καιρικών φαινομένων θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάζουν την Κύπρο μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ σταδιακή βελτίωση παρουσιάζεται προς τη Μεγάλη Παρασκευή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στη Λεμεσό: Νεκρή 36χρονη σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο κέντρο της πόλης
Μια ανθρώπινη τραγωδία αποκαλύφθηκε στο κέντρο της Λεμεσού, όπου γυναίκα εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε εγκαταλελειμμένο κτήριο. Παρά την άμεση κινητοποίηση των Αρχών, η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, με τις συνθήκες του θανάτου της να διερευνώνται.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη Δευτέρα και η σημασία της
Της Δρ. Αρετής Δημοσθένους, Υποψήφιας Βουλεύτριας Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ν. Χριστοδουλίδης: Η απελευθέρωση της Κύπρου είναι η ύψιστη μας προτεραιότητα
«Οι Έλληνες της Κύπρου και οι Έλληνες του Πόντου γνωρίζουμε πολύ καλά τον πόνο της προσφυγιάς. Γιατί πέραν όλων των άλλων δεσμών, κουβαλούμε και οι δύο μας το άχθος του βίαιου ξεριζωμού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεχίζεται η αφρικανική σκόνη στην Κύπρο – Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας στο σκηνικό του καιρού
Σοβαρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης συνεχίζει να επηρεάζει την περιοχή με συγκεντρώσεις πολύ υψηλές κατά διαστήματα, αναφέρεται σε έκτακτο δελτίο του Τμήματος Μετεωρολογίας που εκδόθηκε στις 3.45 τα ξημερώματα του Σαββάτου και τέθηκε σε ισχύ λίγο αργότερα.