ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Προστασία των γυναικών δημοσιογράφων ζητά η ΔΟΔ

29/04/2024

Στις 22 και 23 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η σύνοδος του Συμβουλίου Φύλου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων-ΔΟΔ. Τη σύνοδο φιλοξένησε η Συντεχνία Δημοσιογράφων του Κουρδιστάν - KJS στην πόλη Εμπρίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Κουρδικού Ιράκ.

 

Στο επίσημο μέρος των εργασιών της Συνόδου παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός του Κουρδικού Ιράκ, Nechervan Idris Barzani.


Σε σχετική διακήρυξη με το πέρας των διήμερων εργασιών η σύνοδος του Συμβουλίου Φύλου της ΔΟΔ διεκδικεί:

1) Την ενίσχυση των μέτρων για την προστασία των γυναικών δημοσιογράφων στην ελεύθερη και ασφαλή άσκηση του επαγγέλματός τους, καθώς και την πλήρη διερεύνηση και αντιμετώπιση της παρενόχλησης και της βίας όπου αυτό συμβαίνει.

2) Την εφαρμογή μέτρων ισότητας στα μέσα ενημέρωσης και στις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των γυναικών δημοσιογράφων σε θέσεις ευθύνης καθώς και την πρόοδο στις συλλογικές διαπραγματεύσεις για την υπέρβαση του μισθολογικού χάσματος και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γυναικών δημοσιογράφων.

3) Επανεξέταση των στόχων της Διακήρυξης του Πεκίνου σε σχέση με τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις και τις εταιρείες για την προώθηση της ισότητας καταρρίπτοντας τα στερεότυπα των φύλων.

Στη Σύνοδο του Συμβουλίου Φύλου της ΔΟΔ στο Κουρδικό Ιράκ μετείχε και το εκλεγμένο μέλος του σώματος και στέλεχος της ΕΣΚ Χρίστος Χριστοφίδης.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη

24/05/2026

Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ