ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων στο επίκεντρο ημερίδας στην Αγία Νάπα
Ημερίδα Δικτύου Διευθυντών/Διευθυντριών Δημοτικών Σχολείων Λάρνακας-Αμμοχώστου για την «Αποτελεσματική Λειτουργία και Βελτίωση των Σχολικών Μονάδων» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης».
Δεκαπέντε περίπου Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Επαρχίας Λάρνακας/Αμμοχώστου έλαβαν μέρος στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 04 Μαρτίου 2024 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αγίας Νάπας «Γιώργος Σεφέρης», στο πλαίσιο Δικτύου Δημοτικών Σχολείων της Επαρχίας Λάρνακας/Αμμοχώστου υπό την καθοδήγηση της Επιθεωρήτριας Δημοτικής Εκπαίδευσης κυρίας Ελένης Παπανικόλα.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποτελεσματική λειτουργία και βελτίωση των σχολικών μονάδων. Στην ημερίδα παρέστη και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο οποίος ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την επιλογή του Πολιτιστικού Κέντρου «Γιώργος Σεφέρης» για τη διοργάνωση της ημερίδας, ενός σημαντικού για την Αγία Νάπα χώρου, ο οποίος ήταν ένα προσωπικό του όραμα που μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες έγινε πραγματικότητα.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι, τόσο ο Δήμος Αγίας Νάπας όσο και ο ίδιος προσωπικά θα βρίσκονται πάντοτε δίπλα τους για ότι χρειαστούν.
Από πλευράς της η κυρία Παπανικόλα ανέφερε ότι «μέσα από μια διαδικασία κριτικού αναστοχασμού, συζητήθηκαν εκτενώς θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τη βελτίωση των σχολικών μας μονάδων και αναδείχθηκαν βέλτιστες πρακτικές».
«Βρισκόμαστε πρόσθεσε σε μια εποχή όπου η δικτύωση των ηγετικών στελεχών είναι επιβεβλημένη αναγκαιότητα για αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνεχώς μεταβαλλόμενων σχολικών αναγκών, έτσι ώστε να έχουμε βελτίωση στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης».
Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμο Αγίας Νάπας για την παροχή του πολιτιστικού χώρου για να γίνει η συνάντηση και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Χρίστο Ζαννέττου ο οποίος, όπως επισήμανε, πάντα στηρίζει τις προσπάθειες των σχολικών μονάδων του Δήμου Αγίας Νάπας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, και ευελπιστεί όπως με την ενοποίηση των Δήμων η νέα διευρυμένη Σχολική Εφορεία που θα δημιουργηθεί θα επιδείξει τον ίδιο ζήλο.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 63η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λεμεσού
Το ΕΒΕ Λεμεσού επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξή του προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχεται νέα ταλαιπωρία στον αυτοκινητόδρομο λόγω έργων
Το Τμήμα Δημοσίων Έργων γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του τα έργα που θα πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στους αυτοκινητόδρομους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντίδραση ΕΔΕΚ για Αποστόλου και ΔΗΚΟ: «Αυτό είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή πολιτικού τομαρισμού»
Έντονη είναι η αντίδρασή της ΕΔΕΚ σχετικά με την απόφαση του Ανδρέα Αποστόλου να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΔΗΚΟ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την έκαναν τσακωτή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: 23χρονη έκρυβε κοκαΐνη στο σώμα και στα εσώρουχά της (ΦΩΤΟ)
Ποσότητα πέραν του μισού κιλού κοκαΐνης κατάσχεσε η Αστυνομία, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 23χρονη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θανατηφόρο στη Λεμεσό: 500 μέτρα μακριά από το σπίτι του ξεψύχησε ο 68χρονος
Περίπου πεντακόσια μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του άφησε την τελευταία του πνοή ο 68χρονος Νίκος Πάρης σε τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην επαρχία Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου - Με επιτυχία η τελετή απονομής πιστοποιητικών
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) παρευρέθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2025, στην τελετή απονομής πιστοποιητικών του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φροντίδα Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το στερνό αντίο της οικογένειας του Σαββόπουλου
Η οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου ανακοίνωσε τον θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού με μια λιτή ανάρτηση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μόλις σκότωσα τη σύντροφό μου στο τζακούζι» - Ανατριχιάζει το τηλεφώνημα του 41χρονου στις Αρχές
Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 41χρονος Άρεν Πίρσον για την άγρια δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του Κλερ Λεβέκ στο σπίτι της μητέρας του στη Σκωτία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείδωσε η επόμενη τριμερής τηλεδιάσκεψη για τον GSI
Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακήρυξης της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq Energy ως τον προτιμητέο επενδυτή για τα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, με κατεύθυνση την έναρξη ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων εντός του 2026.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο φορτωμένη τσιγάρα από τα κατεχόμενα (ΦΩΤΟ)
Με μια βαλίτσα φορτωμένη στην κυριολεξία με τσιγάρα από τα κατεχόμενα επιχείρησε να ταξιδέψει Τουρκοκύπρια προς το Ηνωμένο Βασίλειο.