ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Εκδήλωση με τίτλο «Σύνδεση Καινοτόμων Προϊόντων με την Αγορά» από το Κέντρο Γαλάζιας Οικονομίας

13/02/2024

Το Κέντρο Γαλάζιας Καινοτομίας του Δήμου Λεμεσού - Royal Caribbean International συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020, την Κυπριακή Δημοκρατία, το Δημοτικό Ταμείο Λεμεσού και την ευγενική χορηγία ύψους 150.000 ευρώ από την Royal Caribbean International.

 

Το Κέντρο επιδιώκει να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος καινοτομίας γαλάζιας οικονομίας στη πόλη όπου, μέσω στρατηγικών συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, πανεπιστήμια και επενδυτές, θα συμβάλει στη μετατροπή καινοτόμων ιδεών σε προϊόντα και υπηρεσίες.



Σημειώνοντας ότι η Λεμεσός είναι μία από τις Net Zero Cities της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2030 το Κέντρο προσπαθεί να βοηθήσει στην ενεργοποίηση και ανάπτυξη λύσεων για την επίτευξη των στόχων.

Για το σκοπό αυτό το Κέντρο, πραγματοποίησε εκδήλωση στις 8 Φεβρουαρίου 2024, όπου τέσσερα προϊόντα αιχμής που σκοπό είχαν την αντιμετώπιση προβλημάτων της γαλάζιας οικονομίας, παρουσιάστηκαν σε ρυθμιστικές αρχές, δυνητικούς επενδυτές, πελάτες εταιρείες από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, λιμενικές αρχές και ακαδημαϊκούς, Όλα τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν βρίσκονται σε σημείο εμπορευματοποίησης και έχουν περάσει είτε από πρόγραμμα επιτάχυνσης ή έχουν ήδη λάβει χρηματοδότηση.




Ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες με ένα θερμό χαιρετισμό και παρουσίασε σύντομο απολογισμό του εξαιρετικά φιλόδοξου έργου Mission Cities της πόλης που προβλέπει ότι η Λεμεσός θα καταστεί κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030.

Ο Δρ. Αλέξανδρος Χαραλαμπίδης, Επιστημονικός Σύμβουλος του Κέντρου περιέγραψε τα στάδια ανάπτυξης που απαιτούνται για να προχωρήσει μια ιδέα από το στάδιο της έμπνευσης στο στάδιο διείσδυσης στην αγορά.



Τέσσερεις εταιρείες από Κύπρο, Μάλτα και Βουλγαρία παρουσίασαν τα προϊόντα τους. Η EMBIO Diagnostics (https://embiodiagnostics.eu/ ) με έδρα τη Λευκωσία παρουσίασε δυο προϊόντα αιχμής το AIRBELD (https://embiodiagnostics.eu/products/airbeld/ ) και το B.EL.D. (https://embiodiagnostics.eu/products/belddevice/ ) σχεδιασμένα για τη παρακολούθηση της ποιότητας του νερού και του αέρος. Η Solumar, (https://www.solumar.org/ ), μια εταιρεία με γραφεία στη Βουλγαρία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία παρουσίασε πρωτοποριακή τεχνολογία φιλτραρίσματος αέρα και αερίου βασισμένη στη αεροναυπηγική βιομηχανία. Η InoMob (https://www.inomob.eu/ ) εδρεύει στη Κύπρο και εστιάζει μεταξύ άλλων στη μετατροπή αποβλήτων σε ανανεώσιμα καύσιμα. Η ΙnoMob παρουσίασε τεχνολογία αιχμής που αναβαθμίζει το βιοαέριο σε βιομεθάνιο, καθώς και τη πρώτη Κυπριακή παραγωγή ενέργειας καθαρών μηδενικών εκπομπών ανανεώσιμου φυσικού αερίου εντός των συνόρων της Κύπρου. Τέλος η Marinehound (https://marinehound.com ) που εδρεύει στη Μάλτα παρουσίασε ένα σύστημα συνεχούς παρακολούθησης εκπομπών ρύπων από καύσιμα πλοίων τα οποία οι ναυτιλιακές εταιρείες καθώς και οι αρχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν προς συμμόρφωση με σχετικές νομοθεσίες.

Ο κ. Δημήτρης Σκουρίδης, Επικεφαλής Επιστήμονας Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας στην αγορά. Το Κέντρο θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες για τη συμβολή, το χρόνο και την προσπάθεια τους να κάνουν αυτή την εκδήλωση χρήσιμη για όλους τους εμπλεκομένους.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 63η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λεμεσού

23/10/2025

Το ΕΒΕ Λεμεσού επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξή του προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχεται νέα ταλαιπωρία στον αυτοκινητόδρομο λόγω έργων

23/10/2025

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του τα έργα που θα πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στους αυτοκινητόδρομους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντίδραση ΕΔΕΚ για Αποστόλου και ΔΗΚΟ: «Αυτό είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή πολιτικού τομαρισμού»

23/10/2025

Έντονη είναι η αντίδρασή της ΕΔΕΚ σχετικά με την απόφαση του Ανδρέα Αποστόλου να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΔΗΚΟ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την έκαναν τσακωτή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: 23χρονη έκρυβε κοκαΐνη στο σώμα και στα εσώρουχά της (ΦΩΤΟ)

23/10/2025

Ποσότητα πέραν του μισού κιλού κοκαΐνης κατάσχεσε η Αστυνομία, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 23χρονη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θανατηφόρο στη Λεμεσό: 500 μέτρα μακριά από το σπίτι του ξεψύχησε ο 68χρονος

23/10/2025

Περίπου πεντακόσια μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του άφησε την τελευταία του πνοή ο 68χρονος Νίκος Πάρης σε τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην επαρχία Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου - Με επιτυχία η τελετή απονομής πιστοποιητικών

22/10/2025

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) παρευρέθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2025, στην τελετή απονομής πιστοποιητικών του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φροντίδα Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το στερνό αντίο της οικογένειας του Σαββόπουλου

22/10/2025

Η οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου ανακοίνωσε τον θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού με μια λιτή ανάρτηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μόλις σκότωσα τη σύντροφό μου στο τζακούζι» - Ανατριχιάζει το τηλεφώνημα του 41χρονου στις Αρχές

22/10/2025

Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 41χρονος Άρεν Πίρσον για την άγρια δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του Κλερ Λεβέκ στο σπίτι της μητέρας του στη Σκωτία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείδωσε η επόμενη τριμερής τηλεδιάσκεψη για τον GSI

22/10/2025

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακήρυξης της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq Energy ως τον προτιμητέο επενδυτή για τα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, με κατεύθυνση την έναρξη ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων εντός του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο φορτωμένη τσιγάρα από τα κατεχόμενα (ΦΩΤΟ)

22/10/2025

Με μια βαλίτσα φορτωμένη στην κυριολεξία με τσιγάρα από τα κατεχόμενα επιχείρησε να ταξιδέψει Τουρκοκύπρια προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ