ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΤΑΛ προωθεί το γλυκό κρασί της Κύπρου, την κουμανδαρία μέσα από το project «ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ) συμμετέχει ως εταίρος στο έργο ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2014- 2020.
Με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας αλλά και της αξίας της Κουμανταρίας, η ΕΤΑΛ διοργάνωσε χθες 28 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο NYX ημερίδα, η οποία απευθυνόταν σε επαγγελματίες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.
.png)
Η ημερίδα περιλάμβανε ενημέρωση για το έργο της ΕΤΑΛ στην περιοχή των Κουμανταροχωριών από τον Πρόεδρο κ. Τώνη Αντωνίου, αναφορά στο έργο Αρχαίων Γεύσεις από την Διευθύντρια της εταιρεία κα. Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, παρουσίαση με θέμα ‘Κουμανταρία: Πολιτιστική Κληρονομία της Κύπρου’ από τον κ. Μίμη Σοφοκλέους, Διευθυντή Παττιχείου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου - Κέντρου Μελετών Λεμεσού, και αναφορά στα Στάδια Παραγωγής Κουμανταρίας από τον κ. Μάρκο Ζαμπάρτα, Οινολόγο - Μέλος Συνδέσμου Οινοποιών Κύπρου.
.png)
Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου η ΕΤΑΛ πραγματοποιεί διαδικτυακή και ραδιοφωνική εκστρατεία για προώθηση της Κουμανταρίας ως απαραίτητο ποτό για το γιορτινό τραπέζι. Προωθεί επίσης στο Κυπριακό κοινό συνταγές με Κουμανταρία που θα εντυπωσιάσουν.
Κατά τον μήνα Οκτώβριο, η Κουμανταρία προωθήθηκε σε θεματικές εκδηλώσεις όπως η Γιορτή του Κρασιού στον Άγιο Κωνσταντίνο (15 Οκτωβρίου) και το Oinofest στη Λόφου (20 με 22 Οκτωβρίου 2023).
Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναδεικνύονται τα 14 Κουμανταροχώρια, συγκεκριμένα ο Άγιος Μάμας, ο Λουβαράς, η Ζωοπηγή, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Δωρός, το Μονάγρι, η Λάνια, ο Άγιος Γεώργιος Συλίκου, η Συλίκου, η Αψιού, η Γεράσα, το Καλό χωριό, και το Καπηλειό, τα σημεία αναφοράς τους και οι λόγοι για να τα επισκεφτεί ο ταξιδιώτης όπου θα γνωρίσει από κοντά τα στάδια παραγωγής και την ιστορία της Κουμανταρίας.
Εταίροι στο έργο Αρχαίων Γεύσεις είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, η Ομάδα Παραγωγών Κουμανταρίας, η κοινότητα Καπηλειού, ο Αμπελουργός Αντώνης Αντωνίου και η ταβέρνα Αυλή του Θεμιστοκλή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Δρουσιώτη – Ξανά ενώπιον ανακριτών η «Σάντη», αποζημιώσεις ζητά ο Κληρίδης
Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση των καταγγελιών του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη, με τις Αρχές να συνεχίζουν τη συλλογή καταθέσεων και την ανάλυση κρίσιμων τεκμηρίων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης για Πύλα: Σε διαρκή επικοινωνία με την UNFICYP η Κυπριακή Δημοκρατία για τη νέα παραβίαση στη νεκρή ζώνη
Σε αυξημένη διπλωματική και επιχειρησιακή εγρήγορση βρίσκεται η Λευκωσία μετά τις εξελίξεις στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Πλάτη, βορείως της Πύλας, με την Κυβέρνηση να κάνει λόγο για ενέργεια που παραβιάζει το ισχύον καθεστώς και στοχεύει στη δημιουργία νέων τετελεσμένων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
130 τα επικίνδυνα κτίρια στη Λεμεσό - €8 εκατ. το κόστος αποκατάστασης
Με αφορμή την κατάρρευση πολυκατοικίας το Μεγάλο Σάββατο στη Γερμασόγεια, ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης επανέρχεται στο ζήτημα των επικίνδυνων οικοδομών, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με αποσπασματικές κινήσεις.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
9 μαθητές και 1 εκπαιδευτικός νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία
Μακελειό σε Γυμνάσιο στην Καχραμάνμαρας – Εννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επίθεση 14χρονου μαθητή
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένταση στη νεκρή ζώνη στο Πέργαμος – Επεισόδια με κατοχικές δυνάμεις και ΟΗΕ, μπλοκαρισμένοι οι κτηνίατροι
Κλιμακώνεται η ένταση στη νεκρή ζώνη στην περιοχή Περγάμου, όπου καταγράφονται επεισόδια μεταξύ κατοχικών δυνάμεων και Ηνωμένων Εθνών, ενώ σοβαρά προβλήματα προκύπτουν και στη διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης των κτηνοτροφικών μονάδων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ληστεία με τραυματισμούς στην Πάφο – Τρεις νεαροί κατήγγειλαν επίθεση από αγνώστους
Υπόθεση ληστείας με πρόκληση τραυματισμών διερευνά το ΤΑΕ Πάφου, ύστερα από καταγγελία τριών νεαρών ανδρών, οι οποίοι αναφέρουν ότι δέχθηκαν επίθεση αργά το βράδυ της Τρίτης από τρία άγνωστα πρόσωπα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Υπουργικό την επόμενη εβδομάδα η υπόθεση Δρουσιώτη – Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή
Στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να μεταφερθεί η υπόθεση των καταγγελιών του δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Στο νοσοκομείο οδηγός λεωφορείου μετά από επίθεση επιβάτη – Παρέμβαση ΣΕΚ για μέτρα ασφάλειας
Ανησυχία προκαλεί νέο περιστατικό βίας σε αστική συγκοινωνία στη Λευκωσία, όπου οδηγός λεωφορείου δέχθηκε επίθεση από επιβάτη και κατέληξε στο νοσοκομείο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απόπειρα φόνου στη Λάρνακα: Ερωτική αντιζηλία πίσω από το αιματηρό περιστατικό, υπό εξαήμερη κράτηση 22χρονος
Σε υπόθεση απόπειρας φόνου με φόντο προσωπικές διαφορές και ερωτική αντιζηλία επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών στη Λάρνακα, μετά το σοβαρό περιστατικό που εκτυλίχθηκε με φερόμενο δράστη 22χρονο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κωνσταντίνος Ιωάννου: Η εδαφική συνοχή στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας
Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η εδαφική συνοχή ως καθοριστικός παράγοντας για τη μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης ανέδειξε ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου, μιλώντας στην εναρκτήρια εκδήλωση του Territorial Futures Forum στη Λευκωσία.