ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΤΑΛ προωθεί το γλυκό κρασί της Κύπρου, την κουμανδαρία μέσα από το project «ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ) συμμετέχει ως εταίρος στο έργο ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2014- 2020.
Με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας αλλά και της αξίας της Κουμανταρίας, η ΕΤΑΛ διοργάνωσε χθες 28 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο NYX ημερίδα, η οποία απευθυνόταν σε επαγγελματίες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.
.png)
Η ημερίδα περιλάμβανε ενημέρωση για το έργο της ΕΤΑΛ στην περιοχή των Κουμανταροχωριών από τον Πρόεδρο κ. Τώνη Αντωνίου, αναφορά στο έργο Αρχαίων Γεύσεις από την Διευθύντρια της εταιρεία κα. Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, παρουσίαση με θέμα ‘Κουμανταρία: Πολιτιστική Κληρονομία της Κύπρου’ από τον κ. Μίμη Σοφοκλέους, Διευθυντή Παττιχείου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου - Κέντρου Μελετών Λεμεσού, και αναφορά στα Στάδια Παραγωγής Κουμανταρίας από τον κ. Μάρκο Ζαμπάρτα, Οινολόγο - Μέλος Συνδέσμου Οινοποιών Κύπρου.
.png)
Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου η ΕΤΑΛ πραγματοποιεί διαδικτυακή και ραδιοφωνική εκστρατεία για προώθηση της Κουμανταρίας ως απαραίτητο ποτό για το γιορτινό τραπέζι. Προωθεί επίσης στο Κυπριακό κοινό συνταγές με Κουμανταρία που θα εντυπωσιάσουν.
Κατά τον μήνα Οκτώβριο, η Κουμανταρία προωθήθηκε σε θεματικές εκδηλώσεις όπως η Γιορτή του Κρασιού στον Άγιο Κωνσταντίνο (15 Οκτωβρίου) και το Oinofest στη Λόφου (20 με 22 Οκτωβρίου 2023).
Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναδεικνύονται τα 14 Κουμανταροχώρια, συγκεκριμένα ο Άγιος Μάμας, ο Λουβαράς, η Ζωοπηγή, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Δωρός, το Μονάγρι, η Λάνια, ο Άγιος Γεώργιος Συλίκου, η Συλίκου, η Αψιού, η Γεράσα, το Καλό χωριό, και το Καπηλειό, τα σημεία αναφοράς τους και οι λόγοι για να τα επισκεφτεί ο ταξιδιώτης όπου θα γνωρίσει από κοντά τα στάδια παραγωγής και την ιστορία της Κουμανταρίας.
Εταίροι στο έργο Αρχαίων Γεύσεις είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, η Ομάδα Παραγωγών Κουμανταρίας, η κοινότητα Καπηλειού, ο Αμπελουργός Αντώνης Αντωνίου και η ταβέρνα Αυλή του Θεμιστοκλή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος θα αγοράσει τέσσερα αντι-Drone συστήματα «Κένταυρος»
Άμεση προμήθεια του συστήματος «Κένταυρος» - Καθημερινές περιπολίες F-16 Viper στον κυπριακό εναέριο χώρο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρίτη ευρωπαϊκή φρεγάτα στην Κύπρο – Συμμετέχει και η Ιταλία
Φρεγάτα για να υπερασπιστεί την Κύπρο στέλνει η Ιταλία ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας και της Γαλλίας που έχουν αναπτύξει δυνάμεις ανοικτά του νησιού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ανατριχιαστική προφητεία του Νοστράδαμου για το 2026
Όσο οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνονται, ορισμένοι πιστεύουν ότι οι προειδοποιήσεις του 16ου αιώνα εκτυλίσσονται πλέον σε πραγματικό χρόνο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γκιουλέρ: «Η Τουρκία δεν θα αποδεχθεί μονομερείς κινήσεις στο Αιγαίο»
Οι διαφορετικές προσεγγίσεις μπορούν να γεφυρωθούν μέσω των θεσμικών μηχανισμών διαλόγου του ΝΑΤΟ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάντσεθ: «Όχι στον πόλεμο, αλλά αλληλεγγύη στην Κύπρο» με αποστολή φρεγάτας
Ο πόλεμος που διεξάγεται από ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν είναι «ένα τεράστιο λάθος», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πλωτό «φρούριο» η Κύπρος: Ο χάρτης με την τεράστια ναυτική αρμάδα που αναχαιτίζει πυραύλους και drones!
Πολυεθνική ναυτική «ασπίδα» στην Ανατολική Μεσόγειο: Γαλλία, Ελλάδα, ΗΠΑ και σύμμαχοι ενισχύουν την άμυνα γύρω από την Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρομοκρατική απειλή στην Κύπρο: Στη Λευκωσία η επικεφαλής της MI6
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καιρός: Μεμονωμένες βροχές και πιθανή καταιγίδα σήμερα – Πτώση θερμοκρασίας το Σάββατο και χιόνι στα ψηλά του Τροόδους
Η θερμοκρασία το Σάββατο θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται σταδιακά μικρή άνοδος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το καυστικό εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ: «Make Iran Great Again»
Το αμερικανικό περιοδικό κυκλοφορεί με ένα αιχμηρό εξώφυλλο που παραφράζει το κεντρικό σύνθημα του Αμερικανού προέδρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόλη-φάντασμα το Ακρωτήρι στην Κύπρο μετά την επίθεση στη βρετανική βάση
Η κοινότητα του Ακρωτηρίου έχει ερημώσει μετά το ιρανικό χτύπημα με drones στη βρετανική στρατιωτική βάση.