ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΤΑΛ προωθεί το γλυκό κρασί της Κύπρου, την κουμανδαρία μέσα από το project «ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ»
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού (ΕΤΑΛ) συμμετέχει ως εταίρος στο έργο ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2014- 2020.
Με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας αλλά και της αξίας της Κουμανταρίας, η ΕΤΑΛ διοργάνωσε χθες 28 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο NYX ημερίδα, η οποία απευθυνόταν σε επαγγελματίες του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου.
.png)
Η ημερίδα περιλάμβανε ενημέρωση για το έργο της ΕΤΑΛ στην περιοχή των Κουμανταροχωριών από τον Πρόεδρο κ. Τώνη Αντωνίου, αναφορά στο έργο Αρχαίων Γεύσεις από την Διευθύντρια της εταιρεία κα. Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, παρουσίαση με θέμα ‘Κουμανταρία: Πολιτιστική Κληρονομία της Κύπρου’ από τον κ. Μίμη Σοφοκλέους, Διευθυντή Παττιχείου Δημοτικού Μουσείου - Ιστορικού Αρχείου - Κέντρου Μελετών Λεμεσού, και αναφορά στα Στάδια Παραγωγής Κουμανταρίας από τον κ. Μάρκο Ζαμπάρτα, Οινολόγο - Μέλος Συνδέσμου Οινοποιών Κύπρου.
.png)
Επιπλέον, στα πλαίσια του έργου η ΕΤΑΛ πραγματοποιεί διαδικτυακή και ραδιοφωνική εκστρατεία για προώθηση της Κουμανταρίας ως απαραίτητο ποτό για το γιορτινό τραπέζι. Προωθεί επίσης στο Κυπριακό κοινό συνταγές με Κουμανταρία που θα εντυπωσιάσουν.
Κατά τον μήνα Οκτώβριο, η Κουμανταρία προωθήθηκε σε θεματικές εκδηλώσεις όπως η Γιορτή του Κρασιού στον Άγιο Κωνσταντίνο (15 Οκτωβρίου) και το Oinofest στη Λόφου (20 με 22 Οκτωβρίου 2023).
Μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα αναδεικνύονται τα 14 Κουμανταροχώρια, συγκεκριμένα ο Άγιος Μάμας, ο Λουβαράς, η Ζωοπηγή, ο Άγιος Κωνσταντίνος, ο Δωρός, το Μονάγρι, η Λάνια, ο Άγιος Γεώργιος Συλίκου, η Συλίκου, η Αψιού, η Γεράσα, το Καλό χωριό, και το Καπηλειό, τα σημεία αναφοράς τους και οι λόγοι για να τα επισκεφτεί ο ταξιδιώτης όπου θα γνωρίσει από κοντά τα στάδια παραγωγής και την ιστορία της Κουμανταρίας.
Εταίροι στο έργο Αρχαίων Γεύσεις είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, η Ομάδα Παραγωγών Κουμανταρίας, η κοινότητα Καπηλειού, ο Αμπελουργός Αντώνης Αντωνίου και η ταβέρνα Αυλή του Θεμιστοκλή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο νοσοκομείο 16χρονη από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ
Κορίτσι 16 ετών κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας αλκοόλ το βράδυ των Χριστουγέννων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστουγεννιάτικοι μπελάδες για 51χρονο: Οδηγούσε μεθυσμένος, αλλά συνελήφθη για παράνομη διαμονή στην Κύπρο
Σε χριστουγεννιάτικους μπελάδες έμπλεξε 51χρονος ο οποίος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοολ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπογράφηκε το συμβόλαιο για τον ποταμό Λιοπετριού - Στα €3.658.449 το κόστος
Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωση ότι υπογράφηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, συμβόλαιο σε σχέση με το έργο: «Διαμόρφωση του Αλιευτικού Καταφυγίου και του Ποταμού στο Λιοπέτρι, Φάση Α’ – Συνέχιση/Συμπλήρωση Μέρους Εργασιών Αλιευτικού Καταφυγίου (Κρηπιδώματα) – Αριθμός Διαγωνισμού 59/2025».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια μας επιφυλάσσει ο καιρός
Ασθενής χαμηλή πίεση επικρατεί στην περιοχή, ενώ χαμηλή πίεση και σχετικά ψυχρή αέρια μάζα θα αρχίσουν να επηρεάζουν πρόσκαιρα το νησί, σταδιακά από αύριο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο άνοιας τα χτυπήματα στο κεφάλι;
Νέα επιστημονικά δεδομένα εξηγούν γιατί ακόμη και ένα μικρό χτύπημα στο κεφάλι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για μια πιθανή στρατηγική πρόληψης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυτές είναι οι 10 πιο καθαρές χώρες στον κόσμο - Ποια η θέση τη Κύπρου;
Τα βασικά κριτήρια ενός ταξιδιωτικού προορισμού είναι η ιστορία, τα μνημεία και τα φυσικά τοπία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θρίλερ στο Αλεθρικό: Στις φλόγες δύο οχήματα σε διάστημα μίας ώρας
Στις φλόγες παραδόθηκαν δύο φορτηγά αυτοκίνητα στο Αλεθρικό το βράδυ της Τρίτης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πώς θα είναι ο καιρός τα Χριστούγεννα; Βροχές, καταιγίδες ακόμη και χαλάζι στο μενού
Εναλλαγές θα παρουσιάζει ο καιρός την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων με βάση την πρόγνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βγήκε στους δρόμους η Αστυνομία - Καταχωρήθηκαν ήδη 155 τροχαίες καταγγελίες
Συνεχίζεται η ενισχυμένη παρουσία της αστυνομίας σε κυρίως νευραλγικά σημεία του οδικού δικτύου, με σκοπό την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της ασφάλειας στους δρόμους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοκ στη Λεμεσό: Σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης με νοητική αναπηρία
Το κακουργιοδικείο Λεμεσού, έστειλε στις κεντρικές φυλακές δύο Αιγύπτιους 34 ετών, οι οποίοι παραδέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, με νοητικά προβλήματα. Το περιστατικό συνέβη πέρσι σε πάρκο της Λεμεσού.