ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Πάρθηκαν αποφάσεις για τη δυσοσμία στη Λάρνακα

24/10/2023

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 σύσκεψη για τα προβλήματα δυσοσμίας που δημιουργούνται από την μετακίνηση κοπριάς αυτή την περίοδο από κτηνοτροφικά υποστατικά της ευρύτερης περιοχής Λάρνακας και την τοποθέτηση της σε χωράφια.

 


Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας και σε αυτήν έλαβαν μέρος Βουλευτές Λάρνακας, οι Δήμαρχοι και οι Δημοτικοί Γραμματείς από τους Δήμους Λάρνακας, Αραδίππου, Λιβαδιών και Δρομολαξίας – Μενεού, Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, Λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος, Τμήματος Γεωργίας, Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας.    



Κατά την συνάντηση εκφράστηκε η ανησυχία όλων των τοπικών παραγόντων της Επαρχίας Λάρνακας για το φαινόμενο της δυσοσμίας, το οποίο και φέτος είναι έντονο και ζητήθηκε από τα αρμόδια Τμήματα του Κράτους να λάβουν επιτέλους άμεσα μέτρα.

Μετά από συζήτηση αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα ακόλουθα:

  1. Όπως συνεχιστεί ο έλεγχος από τους αρμόδιους Λειτουργούς στα χωράφια και στα κτηνοτροφικά υποστατικά ώστε να εντοπιστούν αυτοί που δεν συμμορφώνονται και να γίνονται καταγγελίες.
  2. Να τροποποιηθεί η υφιστάμενη νομοθεσία με όρους που θα αφορούν τη βελτίωση της ποιότητας των κτηνοτροφικών αποβλήτων που προέρχονται από τις φάρμες, και να περιληφθούν αυστηρότερες ποινές στους κτηνοτρόφους και γεωργούς που δεν συμμορφώνονται.
  3. Επειδή όπως διαπιστώθηκε τα κτηνοτροφικά απόβλητα (κοπριά)  που τοποθετείται στα χωράφια είναι σε υγρή μορφή (αχώνευτη) έγινε εισήγηση για άμεση ενσωμάτωση της στο έδαφος και όχι σε 24 ώρες όπως ισχύει σήμερα ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας στους γύρω Δήμους και Κοινότητες.
  4. Να καθοριστεί χρονική περίοδος εντός του μηνός Οκτωβρίου κατά την οποία θα γίνεται η τοποθέτηση της κοπριάς στα χωράφια ώστε να μην παρατείνεται το πρόβλημα.
  5. Να ενημερώνονται έγκαιρα οι τοπικές αρχές από τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς για την τοποθέτηση των κτηνοτροφικών αποβλήτων στα χωράφια ώστε να προβαίνουν και αυτές στους απαραίτητους ελέγχους.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρεμιέρα για τη νέα Βουλή στις 4 Ιουνίου: Εκλογή Προέδρου με το νέο σύστημα και οδικός χάρτης για τις Επιτροπές

26/05/2026

Με την πρώτη εφαρμογή της νέας διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου η πρώτη Ολομέλεια της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων που προέκυψε από τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ