ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα κεντρικά γραφεία του Δήμου Λάρνακας

10/10/2023

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, στα Κεντρικά Γραφεία του Δήμου Λάρνακας, συνάντηση του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφειάδη και του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα για συζήτηση θεμάτων που αφορούν την πόλη της Λάρνακας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας και του Υπουργείου.

 

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν:


  • Ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας:

Σε σχέση με το θέμα αυτό, μετά την συνάντηση στα Γραφεία του Δήμου ακολούθησε επίσκεψη του Υπουργού και του Δημάρχου στη Μαρίνα Λάρνακας και συνάντηση με την Διεύθυνση της Εταιρεία Kition Ocean Holdings.


Αφού αναλύθηκαν τα χρονοδιαγράμματα από την Διεύθυνση του έργου, που και με βάση και των εγκρίσεων που δόθηκαν από το Υπουργείο για έναρξη τον Μάϊο του 2024, τόσο ο Υπουργός όσο και Δήμαρχος τόνισαν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια παράτασης. Αναμένουν δε να ξεκινήσουν τα ουσιαστικά έργα, κάτι που διαβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της Εταιρείας ότι θα γίνει.

Αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί μια Επιτροπή μεταξύ του Υπουργείου και του Δήμου Λάρνακας με σκοπό την παρακολούθηση και επίβλεψη του έργου αλλά και για συντονισμό με τα διάφορα Κυβερνητικά Τμήματα για έγκαιρη έκδοση των αδειοδοτήσεων που απαιτούνται.

 

  • Υλοποίηση του Κεντρικού Σταθμού Μετεπιβίβασης Λάρνακας στην περιοχή Λιμανιού και Μαρίνας

 

Σύμφωνα με ενημέρωση που έτυχε ο Δήμος Λάρνακας, αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης στο τέλος του 2023 και η προκήρυξη του έργου στις αρχές του 2024. Το σημαντικό αυτό έργο το οποίο θα διευκολύνει τη ροή της καθημερινότητας στην πόλη, δύναται να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτικής Συνοχής «ΘΑλΕΙΑ 2021- 2027»  με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Λόγω της μέχρι σήμερα μη υλοποίησης του έργου, η στάση των λεωφορείων στο παραλιακό μέτωπο των Φοικούδων δημιουργεί σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά και προβλήματα ασφάλειας σε επιβάτες, οδηγούς και πεζούς.

 

Ο Υπουργός ανάφερε ότι τα χρονοδιαγράμματα είναι σε ισχύ και ότι το έργο θα προχωρήσει μέσα σε αυτά με την υπογραφή του στα μέσα του 2024. Για καλύτερο συντονισμό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση σύντομα μεταξύ του Δήμου και εμπλεκομένων Τμημάτων.

 

  • Κατασκευή της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη

Το ρυθμιστικό σχέδιο σε σχέση με την κατασκευή της Λεωφόρου Αλέξανδρου Παναγούλη συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρία του Φορέα Κυκλοφορικών Μελετών. Προέκυψαν αλλαγές που αφορούν αιτήματα του Δήμου Λιβαδιών οι οποίες θα πρέπει να υιοθετηθούν. Σύμφωνα με αυτά τα αιτήματα, η διαμόρφωση της Λεωφόρου μέχρι την συμβολή με την οδό Σταδίου στα Λιβάδια θα πρέπει να γίνει τεσσάρων λωρίδων. Παράλληλα η συμπερίληψη της ανάπλασης της οδού Σταδίου θα πρέπει να αποτελέσει μέρος έργου. Ο σχεδιασμός της σύνδεσης με τον αυτοκινητόδρομο από την οδό Σταδίου θα πρέπει να σχεδιαστεί για σκοπούς διαφύλαξης της γης και να υλοποιηθεί σε μελλοντικό στάδιο.

 


Το έργο αυτό κρίνεται σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής και το Υπουργείο καλείται να συμβάλει στον καθορισμό και τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

 

Ο Υπουργός συμμεριζόμενος όλα τα πιο πάνω καθώς και την σημαντικότητα του έργου, ζήτησε όπως καθοριστεί συνάντηση κατά την οποία θα ιεραρχηθούν και  θα εξεταστούν όλα τα αιτήματα, αναγκαιότητες και απαιτήσεις.

 

  • Μετακίνηση Ταχυδρομείου Λάρνακας

 

Η μετακίνηση των γραφείων του Ταχυδρομείου Λάρνακας από το κέντρο της πόλης αποτελεί ύψιστης σημασίας ενέργεια. Αποτελεί πάγιο αίτημα της πόλης εδώ και πολλά χρόνια αφού με την μετακίνηση του θα επιλυθούν τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά΄ από την εξυπηρέτηση του κοινού λόγω έλλειψης χώρων στάθμευσης. Σημειώνεται ότι πρόβλημα δημιουργείται και από οχήματα των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών αφού ούτε για αυτά υπάρχει ικανοποιητικός χώρος στάθμευσης.

 

Οι μέχρι τώρα ενέργειες δεν έχουν επιλύσει καθόλου το πρόβλημα και ο Δήμος Λάρνακας ζητά όπως μετακινηθεί ο Ταχυδρομείο σε νέα κτήρια που θα δημιουργηθούν στην περιοχή Παμπούλα η οποία έχει αρκετό χώρο τόσο για γραφεία όσο και για στάθμευση.

 

Ο Υπουργός λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του Δήμου ανάφερε ότι θα πρέπει να προγραμματιστεί σύντομα νέα συνάντηση κατά την οποία θα μελετηθεί μόνο αυτό το θέμα. 

 

Τέλος ο Δήμαρχός ανάφερε ότι δεν δεχτεί άλλη καθυστέρηση και παραβίαση των χρονοδιαγραμμάτων χωρίς σοβαρή αντίδραση.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νάρκοτεστ στους δρόμους: Άδεια και νέα μέτρα ασφαλείας

09/02/2026

Η Αστυνομία θα αναστέλλει άμεσα άδειες οδηγών υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ μοτοσικλετιστές και διανομείς θα φορούν υποχρεωτικά φωσφορούχα κράνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλή: Στο επίκεντρο έρευνα και φροντίδα για τον καρκίνο

06/02/2026

Τη δέσμευση της Βουλής για συνεχή ενίσχυση της έρευνας, της περίθαλψης και της στήριξης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους επανέλαβε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στο στόχαστρο» κινητό και ζώνη: Κινητές κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στους δρόμους

06/02/2026

Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών, προωθώντας αλλαγές στη νομοθεσία για τη λειτουργία των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

06/02/2026

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λεμεσό: Συνελήφθη 24χρονη, κρίσιμα 17χρονος

06/02/2026

Στη σύλληψη 24χρονης οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρέχουν στη μνήμη του Κυπριανού: Αγώνας δρόμου από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου

06/02/2026

Αγώνας δρόμου εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, διοργανώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Αναστέλλεται η συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα

05/02/2026

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει ξανά το σκηνικό: Σκόνη, άνοδος θερμοκρασίας και βροχές στο μενού

05/02/2026

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή αλλά σταδιακά αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Από την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φλόγες σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά: Στεγνωτήριο πήρε φωτιά ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα

05/02/2026

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αγλαντζιά, όταν ηλεκτρική οικιακή συσκευή τυλίχθηκε αιφνιδίως στις φλόγες, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν σφαίρες σε τουαλέτα

05/02/2026

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό σφαιρών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ