ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Ο Άγιος Αμβρόσιος τίμησε το σταφύλι και τα παράγωγά του

04/09/2023

Για 3η χρονιά ένα από τα πιο ξακουστά κρασοχώρια της Λεμεσού, ο Άγιος Αμβρόσιος, πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στην πλατεία του χωριού με τεράστια επιτυχία την καθιερωμένη γιορτή του παλουζέ. Μια γιορτή αφιερωμένη στο αμπέλι, το σταφύλι και τα παράγωγά του.

 

Γράφει η Έφη Μέφερη


Την έναρξη της εκδήλωσης σήμανε ο Κοινοτάρχης Αγίου Αμβροσίου κ. Στέλιος Γρηγορίου, ο οποίος καλωσόρισε τον κόσμο λέγοντας πως το συγκεκριμένο φεστιβάλ αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για τον κόσμο, να γνωρίσει καλύτερα την κοινότητα, να έρθει πιο κοντά στην παράδοση και να γευτεί τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα που φτιάχνονται από το σταφύλι. 


Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του έπαρχου Λεμεσού κ. Μάριου Αλεξάνδρου, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «μέσω τέτοιων εκδηλώσεων δίδεται η ευκαιρία να μάθουν οι νεότερες γενιές για τις ρίζες και τον πολιτισμό μας». Επιπρόσθετα τόνισε ότι «δίδεται η ευκαιρία για να ενισχυθούν οι δεσμοί των κατοίκων της υπαίθρου , τόσο των μόνιμων, όσο και των αποδήμων».


Συνέχισε με την παραδοχή ότι «η Κυβέρνηση αναγνωρίζει τις προσπάθειες που γίνονται από τις τοπικές αρχές, αφουγκράζεται τα προβλήματα και με τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναμένεται να δοθούν εξουσίες και αρμοδιότητες για ένα αποδοτικότερο τρόπο διοίκησης».  


Λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του την ομιλία του ο κ. Αλεξάνδρου ανακοίνωσε την ευχάριστη είδηση ότι η ανάπλαση του πυρήνα της κοινότητας, με τη λιθόστρωση δρόμων θα συνεχιστεί καθώς πριν από λίγες ημέρες εγκρίθηκε το ποσό των 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής παρασκευαζόταν επί τόπου κυπριακός παλουζές, ο οποίος προσφερόταν εντελώς δωρεάν στους παρευρισκόμενους, όπως επίσης φρέσκο σταφύλι και κρασί. Σε διάφορους πάγκους πωλούνταν νόστιμα παραδοσιακά προϊόντα, όπως λουκουμάδες, τσαμαρέλλα κλπ.


Η όμορφη αυτή μέρα τελείωσε με τραγούδια και χορό, ενώ το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών ενθουσίασαν ντόπιους και ξένους επισκέπτες που επέλεξαν να περάσουν την ημέρα τους με παλουζέ, κρασί αλλά και να απολαύσουν την πατροπαράδοτη φιλοξενία.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Μια βραδιά συγκίνησης, προσφοράς και ανθρωπιάς από το "Ιωάννειο Σωματείο" στη Λεμεσό

11/12/2025

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση του Ιωαννείου Σωματείου, αφιερωμένη στα παιδιά και τις οικογένειες στο φάσμα του αυτισμού στο OPUS CLUB στη Λεμεσό την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Δήμου Στροβόλου στο Πάρκο Ακρόπολης

11/12/2025

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στο μαγευτικό, καταπράσινο Πάρκο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο 13 και 14/12/25, για να φιλοξενήσει το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Επιτυχημένη η μουσική βραδιά για τη Στήριξη των Μαθητών του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου

10/12/2025

Η εκδήλωση είχε ως κύριο στόχο την ενίσχυση του Ταμείου Πρόνοιας του σχολείου, το οποίο στηρίζει μαθητές και οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ένα παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο Χωριό στήνεται στο Πάρκο Ακρόπολης

08/12/2025

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στο μαγευτικό, καταπράσινο Πάρκο Ακρόπολης το Σαββατοκύριακο 13 και 14/12/25, για να φιλοξενήσει το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Δήμου Στροβόλου!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Λευκωσία φορά τα γιορτινά της - Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Παιδική Παρέλαση 2025

08/12/2025

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων θα κινηθεί η πρωτεύουσα, καθώς ο Δήμος Λευκωσίας παρουσιάζει τη φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη Παιδική Παρέλαση.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Η Γιαγιά μου η Κυριακού»: Η μαστόρισσα της κυπριακής παράδοσης στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας

03/12/2025

Η θεατρική παράσταση «Η γιαγιά μου η Κυριακού» φέρνει στη σκηνή τη ζωή και τη μνήμη της Κυριακούς Πελαγία μέσα από τη ματιά της εγγονής της, Ειρήνης Πελαγία.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λαμπερή έναρξη Χριστουγέννων στον Δήμο Αμαθούντας

03/12/2025

Ο Δήμος Αμαθούντας υποδέχεται τη χριστουγεννιάτικη περίοδο με δύο μεγάλες, εορταστικές δράσεις, καλώντας τους δημότες να βιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων σε όλες τις γωνιές του Δήμου. 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η θρυλική Εθνική Ελλάδος του 2004 έρχεται στην Κύπρο!

02/12/2025

Το μεγάλο event που ενώνει αστέρες του ποδοσφαίρου από Ελλάδα και Κύπρο είναι γεγονός!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Cyprus Christmas Parade 2025 φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στη Λευκωσία

02/12/2025

Η Cyprus Christmas Parade επιστρέφει για 11η συνεχή χρονιά, φέρνοντας χαρά, χρώμα, μουσική και τη μαγεία των Χριστουγέννων στην καρδιά της Λευκωσίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Δ.Δ. Ακρωτηρίου του Δήμου Κουρίου

01/12/2025

Ο Δήμος Κουρίου ανακοινώνει τη διοργάνωση της φετινής Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ακρωτηρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025, στην Πλατεία Ακρωτηρίου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ