ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καθαρά τα νερά κολύμβησης της Λεμεσού κατέδειξαν οι αναλύσεις
Ο Δήμος Λεμεσού παραμένει σε εγρήγορση για διαφύλαξη της καθαρότητας της θάλασσας. Η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης βρίσκεται διαχρονικά ψηλά στις προτεραιότητες μας.
Σύμμαχος του Δήμου Λεμεσού και φέτος στη «μάχη» για πρόληψη και καταστολή της ρύπανσης της θάλασσας, η κοινοπραξία VTS Vassiliko Terminal Services Ltd & VSS EPE Environmental Protection Service Ltd στην οποία ανατέθηκε η σύμβαση παροχής υπηρεσιών πρόληψης/αντιμετώπισης της ρύπανσης της θάλασσας για την καλοκαιρινή περίοδο 2023, μέσα από ανοικτές διαδικασίες προσφορών.
Η κοινοπραξία προσφέρει τις υπηρεσίες της με τη χρήση δύο σκαφών, ειδικών μέσων και εξειδικευμένου προσωπικού σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης. Το ένα σκάφος διενεργεί πλεύσεις επιτήρησης της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ του ορίου λουομένων και του αγκυροβολίου. Το δεύτερο σκάφος, διακινείται με τροχοφόρο όχημα κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, και επεμβαίνει για την καταστολή τυχόν κηλίδων ρύπανσης εντός της περιοχής λουομένων.
Αναφορικά με τα περιστατικά των τελευταίων ημέρων για παρουσία αφρών και άλλων κηλίδων στην επιφάνεια της θάλασσας, ενημερώνουμε το κοινό ότι λειτουργοί του Δήμου Λεμεσού σε συνεργασία με την κοινοπραξία VTS Vassiliko Terminal Services Ltd VSS EPE Environmental Protection Service Ltd διενέργησαν δειγματοληψίες από τα σημεία που εντοπίστηκαν οι αφροί και οι υπόλοιπες κηλίδες.
Τα αποτελέσματα δεν έδειξαν να υπάρχει οποιαδήποτε μικροβιολογική μόλυνση που να επηρεάζεται η ποιότητα των νερών κολύμβησης. Επισυνάπτονται τα αποτελέσματα των αναλύσεων.
Ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας της θάλασσας της Λεμεσού, που αξίζει να απολαμβάνουν οι Λεμεσιανοί και οι επισκέπτες της και σε συνεννόηση πάντοτε με όλες τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες θα προσπαθήσει να πατάξει οποιαδήποτε φαινόμενα θαλάσσιας ρύπανσης από σκάφη στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του Δήμου Λεμεσού στο 77 77 77 88, για πληροφορίες και άλλα θέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε πολυτελή αυτοκίνητα στη Λεμεσό – Εξετάζεται εμπρησμός
Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και οι αρχές τα ξημερώματα στη Λεμεσό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών
Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών ολοκληρώθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Εντοπίστηκαν πάνω από 23kg ναρκωτικών
Εντόπισαν πάνω από 23 κιλά ναρκωτικών στη Λεμεσό μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κακοποίησε 8χρονο αγοράκι μέσα σε θρησκευτικό χώρο και παρακαλούσε τον πατέρα να μην τον καταγγείλει
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού σε θρησκευτικό χώρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παριστάνουν τους τραπεζικούς και αποσπούν χρήματα - Έτσι ξεγελούν τους πολίτες
Για νέα απάτη εφιστά την προσοχή του κοινού η αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστό το Μονοπάτι «Φαράγγι του Άβακα» - Ποιός ο λόγος;
Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι του Άβακα μέχρι νεοτέρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατία αποκαλύπτει τα νέα ονόματα που διαμορφώνουν το Υπουργικό σώμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός-Βήχας: «Μπλέξατε τα καρναβάλια με τα Χριστούγεννα» - Η θέση του Δήμου
Την αντίδραση του ηθοποιού Κώστα Βήχα, έχει προκαλέσει ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του Δημαρχείου Λεμεσού. Με δημόσια τοποθέτησή του στο διαδίκτυο ασκεί έντονη κριτική στους εμπλεκόμενους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φοιτητής σχεδίαζε ένοπλη επίθεση με αιματοχυσία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι σκόπευε να κάνει ένοπλη επίθεση μέσα στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος σκοτώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανεργία: Μηναία αύξηση τον Νοέμβριο - Σταθερή η ετήσια τάση μείωσης
Μικρή άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας ανήλθε σε 10.924 άτομα, έναντι 7.099 τον Οκτώβριο, με την αύξηση να σχετίζεται –όπως κάθε χρόνο– με το τέλος της τουριστικής περιόδου.