ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Δήμος Λάρνακας: Αναστέλλεται η διαμαρτυρία για τη μεταφορά των υπηρεσιών του Παλαιού Νοσοκομείο Λάρνακας

06/06/2023

Μέτα από πρωτοβουλία της Υπουργού Υγείας κ. Πόπης Κανάρη και μετά από συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβουλίου του  ΟΚΥπΥ, επικοινώνησε με το Δήμαρχό Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα και του ανάφερε ότι υπάρχει σχετική διαβεβαίωση από τον ΟΚΥπΥ, για να προχωρήσει η διαδικασία προσφορών για διαμόρφωση του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας και μεταφορά των υπηρεσιών του από το Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας.

 

 Η ενέργεια αυτή θα επιτρέψει την μεταστέγασης των Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, κάτι για το οποίο ο Δήμος, είναι έτοιμος να προχωρήσει, από τον Μάρτιο του 2023, σε προκήρυξη προσφορών για την εκτέλεση του έργου αυτού.

 

Η Υπουργός διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα και ότι θα την επιβλέπει η ιδία προσωπικά ώστε να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις.

 

Ως ένδειξης της καλής θέλησης για την πρωτοβουλία της Υπουργού, το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας αποφάσισε όπως αναστείλει την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 9 Ιουνίου 2023 έξω από τον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας, ανάφερε στην Υπουργό ότι λόγω της μεγάλης σημαντικότητας του έργου, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της μετακίνησης, και σε περίπτωση που υπάρξουν άλλες σοβαρές καθυστερήσεις, σε οποιοδήποτε από τα στάδια της διαδικασίας, ο Δήμος Λάρνακας θα επανέλθει με δυναμικότερα μέτρα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Ουάσιγκτον χτυπά η καρδιά του Κυπριακού: Ξεκινά το 41ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ

09/06/2026

Ξεκινά σήμερα στην Ουάσιγκτον το 41ο Ετήσιο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ για την Κύπρο που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρώτη σύσκεψη αρχηγών στη νέα Βουλή υπό την Αννίτα Δημητρίου: Στο επίκεντρο η «μάχη» των επιτροπών

09/06/2026

Πραγματοποιείται σήμερα, στις 12:00 το μεσημέρι, η πρώτη σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων των κομμάτων της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό την προεδρία της Προέδρου του σώματος, Αννίτας Δημητρίου.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τυχικός: Αποχώρησε από τη Μητρόπολη Πάφου - Αντίστροφη μέτρηση για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Πάφου

04/06/2026

Παρά την αποχώρησή του από τη Μητρόπολη, ο Επίσκοπος Τυχικός εξακολουθεί να μην έχει γνωστοποιήσει τις τελικές του προθέσεις αναφορικά με το πού θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ