ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φιλοξενία μαθητών από την Έγκωμη στο Καρπενήσι
Ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει με τον Δήμο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μαθητών κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν οκτώ (8) παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, δημότες Έγκωμης, στο Καρπενήσι.
Η φιλοξενία θα διαρκέσει τέσσερα (4) βράδια, με αναχώρηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου και επιστροφή την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Καρπενήσι, έναν ορεινό Δήμο της Ευρυτανίας, με ειδυλλιακή φυσική ομορφιά και σπουδαία μνημεία εθνικής και θρησκευτικής σημασίας.
Τα παιδιά θα συνοδεύονται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης και η φιλοξενία θα περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις στην Ελλάδα. Δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία θα επωμιστεί η οικογένεια του παιδιού (ενδεικτική τιμή εισιτηρίου 250 €).
Τα παιδιά πρέπει να είναι δημότες Έγκωμης και μεταξύ 12 μέχρι και 14 ετών. Με την επιλογή τους από τον Δήμο Έγκωμης, η οικογένεια των παιδιών αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανταποδώσει τη φιλοξενία, προσφέροντας διαμονή σε ένα (1) παιδί από το Καρπενήσι, ηλικίας 12-14 ετών από τις 28 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2023.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία τους (αντίγραφο δελτίου ταυτότητας παιδιού, τηλέφωνο επικοινωνίας γονέα και διεύθυνση μόνιμης διαμονής) στον Δήμο Έγκωμης (Ερεχθείου 3 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]) μέχρι και την Πέμπτη 1 η Ιουνίου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Λειτουργό Δημοτικής Υπηρεσίας του Δήμου Έγκωμης, κ. Σωκράτη Σαρρή, τηλ. 22464796, ηλ. ταχυδρομείο: [email protected] ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας, Φιλοξενίας και Αθλητισμού του Δήμου Έγκωμης, κ. Παύλο Παύλου, τηλ. 99689570.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στο Κάβο Γκρέκο: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 37χρονος που είχε εγκλωβιστεί σε βράχια
Έχασε τη μάχη για τη ζωή χθες (13/7) το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο 37χρονος Ελληνοκύπριος που είχε βρεθεί εγκλωβισμένος σε βράχια στο Κάβο Γκρέκο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο επίκεντρο Κυπριακό και Σένγκεν στη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Φον ντερ Λάιεν στο Παρίσι
Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΟΗΕ: Ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει το δημοσίευμα του Independent για σχέδιο λύσης του Κυπριακού
Η απάντηση του Ντουζαρίκ σε ερώτηση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣOK στη Λεμεσό: Στη φυλακή 44χρονος για καταγγελλόμενη σεξουαλική κακοποίηση της πεθεράς του
Oι αρχές προχώρησαν το Σάββατο στη σύλληψη 44χρονου μετά από καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και κακοποίηση της 58χρονης πεθεράς του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντίδραση της Άγκυρας στον διορισμό Φίτο ως ειδικού εκπροσώπου της ΕΕ για το Κυπριακό
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Οντζού Κετσελί, έσπευσε να απορρίψει τον διορισμό αυτόν και την εμπλοκή της Ε.Ε. στο Κυπριακό, ενώ επανέφερε την ακραία θέση περί λύσης των «δύο κρατών».
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος καύσωνας πλήττει την Ευρώπη – Πάνω από 10.000 θάνατοι, αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών και πνιγμών
Στη Γερμανία δεν αναμένονται προς το παρόν ακραία ρεκόρ θερμοκρασιών άνω των 40 βαθμών Κελσίου, όπως αυτά που καταγράφηκαν στα τέλη Ιουνίου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος – Λίβανος: Κοινό αίτημα στην Παγκόσμια Τράπεζα για χρηματοδότηση αγωγού ηλεκτρικής διασύνδεσης
Σάρκα και οστά επιχειρούν να δώσουν, Κύπρος και Λίβανος, στο όραμα για μεταξύ τους ηλεκτρική διασύνδεση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άρχισε η έρευνα για το «Κράτος Μαφία» – Στην Κύπρο οι δύο Έλληνες ποινικοί ανακριτές
Η Ομάδα Ανεξάρτητων Ποινικών Ανακριτών συγκροτήθηκε σήμερα Δευτέρα και ανέλαβε επισήμως τα καθήκοντά της.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέος Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Κυπριακό ο Ραφαέλε Φίτο
O Aντιπρόεδρος Φίτο είχε ήδη στο χαρτοφυλάκιό του την παρακολούθηση των διαδικασιών εκ μέρους της Κομισιόν που διευκολύνουν την επανένωση της Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθησαν δύο Ελληνοκύπριοι στα κατεχόμενα – Οδηγούνται ενώπιον «δικαστηρίου» για παραβίαση στρατιωτικής ζώνης
Με την κατηγορία της παραβίασης στρατιωτικής ζώνης περιορισμένης πρόσβασης και χωρίς να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες «ελέγχου μετανάστευσης» συνελήφθησαν χθες δύο νεαροί Ελληνοκύπριοι.