ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φιλοξενία μαθητών από την Έγκωμη στο Καρπενήσι
Ο Δήμος Έγκωμης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας που έχει με τον Δήμο Καρπενησίου, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μαθητών κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Συγκεκριμένα, θα φιλοξενηθούν οκτώ (8) παιδιά ηλικίας 12-14 ετών, δημότες Έγκωμης, στο Καρπενήσι.
Η φιλοξενία θα διαρκέσει τέσσερα (4) βράδια, με αναχώρηση την Τετάρτη 14 Ιουνίου και επιστροφή την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Καρπενήσι, έναν ορεινό Δήμο της Ευρυτανίας, με ειδυλλιακή φυσική ομορφιά και σπουδαία μνημεία εθνικής και θρησκευτικής σημασίας.
Τα παιδιά θα συνοδεύονται από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης και η φιλοξενία θα περιλαμβάνει διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις στην Ελλάδα. Δεν καλύπτονται τα αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία θα επωμιστεί η οικογένεια του παιδιού (ενδεικτική τιμή εισιτηρίου 250 €).
Τα παιδιά πρέπει να είναι δημότες Έγκωμης και μεταξύ 12 μέχρι και 14 ετών. Με την επιλογή τους από τον Δήμο Έγκωμης, η οικογένεια των παιδιών αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανταποδώσει τη φιλοξενία, προσφέροντας διαμονή σε ένα (1) παιδί από το Καρπενήσι, ηλικίας 12-14 ετών από τις 28 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου 2023.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα στοιχεία τους (αντίγραφο δελτίου ταυτότητας παιδιού, τηλέφωνο επικοινωνίας γονέα και διεύθυνση μόνιμης διαμονής) στον Δήμο Έγκωμης (Ερεχθείου 3 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]) μέχρι και την Πέμπτη 1 η Ιουνίου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Λειτουργό Δημοτικής Υπηρεσίας του Δήμου Έγκωμης, κ. Σωκράτη Σαρρή, τηλ. 22464796, ηλ. ταχυδρομείο: [email protected] ή τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νεολαίας, Φιλοξενίας και Αθλητισμού του Δήμου Έγκωμης, κ. Παύλο Παύλου, τηλ. 99689570.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αννίτα Δημητρίου: «Δεν μπορεί να εκβιάζεται η Βουλή» – Κατηγορεί την Κυβέρνηση για προχειρότητα στην υπόθεση Ραουνά
Για «προχειρότητα» της Κυβέρνησης έκανε λόγο η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου σε σχέση με την κατάθεση του αιτήματος παράτασης των καθηκόντων της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σήμα κινδύνου στη Λάρνακα: 1.084 δυνητικά επικίνδυνες οικοδομές – Οι 116 απειλούν με κατάρρευση
Ο Επαρχιακός Οργανισμός Αυτοδιοίκησης Λάρνακας ανακοίνωσε πως εντείνει τις δράσεις του για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων οικοδομών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκε η επαναφορά του «Chat Control»
Παρά την πλειοψηφία των ψήφων κατά, το Ευρωκοινοβούλιο δεν πέτυχε το απαιτούμενο όριο για την οριστική κατάργηση της σάρωσης ιδιωτικών επικοινωνιών, παρατείνοντας το καθεστώς έως το 2028
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα προσπάθεια για τον εντοπισμό των οστών του Βασίλη Μιχαηλίδη
Ξεκίνησε εκταφή στον τάφο του «άγνωστου νεκρού»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνελήφθη δικηγόρος στη Λεμεσό μετά από καταγγελία 19χρονης για σεξουαλική παρενόχληση
Υπό διερεύνηση βρίσκεται σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στη Λεμεσό, με τις Αρχές να προχωρούν στη σύλληψη δικηγόρου έπειτα από καταγγελία 19χρονης, η οποία είχε μεταφερθεί στα γραφεία της ΥΚΑΝ μετά τη σύλληψή της για υπόθεση κατοχής μικρής ποσότητας ναρκωτικών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άγρια επίθεση σε 23χρονο διανομέα στη Λεμεσό – Τρεις δράστες τον ξυλοκόπησαν και τον λήστεψαν
Νέο περιστατικό βίας σε βάρος διανομέα φαγητού καταγράφηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Λεμεσό, όταν τρία άγνωστα πρόσωπα επιτέθηκαν σε 23χρονο, τον ξυλοκόπησαν και του άρπαξαν τη μοτοσικλέτα, χρήματα και δύο κινητά τηλέφωνα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Predator: Πολιτική σύγκρουση στην Ελλάδα – Στο προσκήνιο και η κυπριακή διάσταση με αγωγή €7,6 εκατ.
Νέο κύμα πολιτικής αντιπαράθεσης προκαλεί στην Ελλάδα η υπόθεση των υποκλοπών με το λογισμικό Predator, μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να απορρίψει το αίτημα για κλήση του Ισραηλινού επιχειρηματία Ταλ Ντίλιαν και του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευρωκοινοβούλιο: Καταδίκη της τουρκικής εισβολής και κατοχής της Κύπρου
Με ευρεία πλειοψηφία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε ψήφισμα που αναφέρεται στις επιπτώσεις της τουρκικής εισβολής του 1974 στις γυναίκες και τα κορίτσια της Κύπρου, καταδικάζοντας τη συνεχιζόμενη κατοχή και καλώντας σε επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντιπαράθεση Χατζηβασιλείου – Νταβούτογλου για την Κύπρο στο συνέδριο του Economist
Στο επίκεντρο βρέθηκε το Κυπριακό κατά τη διάρκεια συζήτησης στο 30ό ετήσιο Government Roundtable του Economist στο Λαγονήσι, όπου ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών, Τάσος Χατζηβασιλείου, αντέδρασε στις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, περί νομιμότητας της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: «Η Κυπριακή Προεδρία άφησε ουσιαστικό αποτύπωμα στην Ευρώπη» – Ο απολογισμός της εξάμηνης θητείας
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, παρουσίασε τον επίσημο απολογισμό της θητείας, κάνοντας λόγο για μια Προεδρία που αναγνωρίστηκε από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και τα κράτη-μέλη ως επιτυχημένη και ουσιαστική.