ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Η Λάρνακα γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης

17/05/2023

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, η Λάρνακα γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης στην Πλατεία Ζουχούρι. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Λάρνακας, η Λάρνακα 2030 Υποψήφια Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και το Europe Direct Larnaca.

 

Η εκδήλωση περιελάβανε μια ανοικτή συζήτηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα,  την Ομάδα του Λάρνακα 2030, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Λάρνακας και το Europe Direct Larnaca για το πώς οι νέοι οραματίζονται τη Λάρνακα ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2030.

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, ο Γενικός Διευθυντής του Λάρνακα 2030 κ. Σπύρος Πίσυνος και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Λάρνακα 2030 κ. Κέλλυ Διαπούλη απάντησαν στα ερωτήματα των πολιτών και επιπλέον, άκουσαν και συζήτησαν τις εισηγήσεις και τις παρατηρήσεις τους.



 

Μέσα από τον διαδραστικό και εποικοδομητικό διάλογο, τον οποίο συντόνισε η Υπεύθυνη του Κέντρου Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Δήμου Λάρνακας κ. Μυρτώ Κατσούρη, αναδείχθηκαν ζητήματα όπως το αίσθημα των πολιτών να ανήκουν σε ένα κοινό ευρωπαϊκό χώρο, τα οφέλη για τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα αναφορικά με το να είναι μια πόλη Πολιτιστική Πρωτεύουσα και πολλά άλλα.

 

Όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο Δήμαρχος Λάρνακας, η Λάρνακα είναι η πόλη της Κύπρου που ενώνει πολιτισμούς και μέσα από τα έργα τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2030, η Λάρνακα θα είναι μια βιώσιμη πόλη με έμφαση στη πράσινη ανάπτυξη, τον σεβασμό στις ανάγκες όλων των πολιτών, την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής κουλτούρας που τη χαρακτηρίζει ως πόλη και τη σημαντική ενίσχυση της οικονομίας και της επισκεψιμότητας της πόλης.



 

Μετά την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Τα Νανουρίσματα του Κόσμου» σε παραγωγή του στιχουργού Σταύρο Σταύρου, σκηνοθετική επιμέλεια της Ελένης Αναστασίου και σκηνογραφία της Κωνσταντίνας Ανδρέου, όπου η μουσική συνάντησε τον λόγο και οι συνεντεύξεις απλών ανθρώπων έδεσαν με το video art.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ'

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Λεμεσός: Μια ξεχωριστή έκθεση για την τέχνη του κουκουλιού άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό

30/05/2025

Η έκθεση, υπό τον τίτλο «Ξυπνώντας τη Μνήμη της Τέχνης του Κουκουλιού», αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να έρθει σε επαφή με μια τέχνη που κουβαλά μέσα της την ιστορία, την παράδοση και τη δημιουργική έκφραση του τόπου μας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συγκίνηση στο Ριάλτο για το ντοκιμαντέρ «Το νερό στην Κύπρο – Θύμησες άλλων εποχών»

29/05/2025

Μπροστά στην λειψυδρία που βιώνουμε, ο ΕΟΑ Λεμεσού είχε την τιμή να στηρίξει το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη, ερευνητή και καταγραφέα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κ.Πασχάλη Παπαπέτρου, με τίτλο «Το νερό στην Κύπρο – Θύμησες άλλων εποχών».

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «CUTS 2025»

29/05/2025

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζει, στο Δημοτικό Κέντρου Τεχνών Λεμεσού - Αποθήκες Παπαδάκη, την έκθεση των τελειόφοιτων φοιτητριών και φοιτητών του με τον αμφίσημο τίτλο CUTS 2025.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Συνέδριο στη Λεμεσό για τη ζωή και το έργο του Πυθαγόρα

28/05/2025

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία (ΚΥΜΕ), το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΑΚ) και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Face Forward …into my story»: Βιωματικός περίπατος με την Jacqueline Akawi στις γειτονιές της Λευκωσίας

23/05/2025

Ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες. Το πρόγραμμα «Face Forward...into my home», με την εμπλοκή ατόμων με μεταναστευτική βιογραφία, ξεκίνησε με βιωματικά εργαστήρια και κατέληξε στην ομότιτλη έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Κούρτογλου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Κύπρος στους εορτασμούς 50 Χρόνων Taekwon-Do στην Αυστρία

23/05/2025

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Taekwon-Do από τις 21/05/25 βρίσκεται στην Αυστρία για τους εορτασμούς των 50 χρόνων Παραδοσιακού Taekwon-Do στη χώρα και των 60 χρόνων στην Ευρώπη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκδήλωση ομορφιάς, ευεξίας και άσκησης στη Λεμεσό για καλό σκοπό

22/05/2025

Το κομμωτήριο ALEX CREATIONS, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης, σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή εκδήλωση γεμάτη ομορφιά, ευεξία και άσκησης την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, στις 18:00, στον χώρο του στην οδό Χυτρών στη Μέσα Γειτονιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Φιλανθρωπικό Brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κούριο" στο χωριό Δωρός

22/05/2025

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση τύπου brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κούριο", την Κυριακή 18/5/25  στο γραφικό χωριό Δωρός της επαρχίας Λεμεσού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Φιλανθρωπικό Brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κούριο" στο χωριό Δωρός

21/05/2025

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση τύπου brunch από τη Λέσχη Lions Ύψωνα "Ηλιαχτίδα Κουρίου", την Κυριακή 18/5/25  στο γραφικό χωριό Δωρός της επαρχίας Λεμεσού.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σεμινάριο με θέμα: "Ορθή Εφαρμογή και Συμμόρφωση με τις πρόνοιες του Κανονισμού Πυροπροστασίας" από τον ΕΟΑ Λεμεσού

19/05/2025

Ο ΕΟΑ Λεμεσού διοργανώνει Σεμινάριο με θέμα: «Ορθή Εφαρμογή και Συμμόρφωση με τις πρόνοιες του Κανονισμού Πυροπροστασίας (Κανονισμός 61ΙΑ) κατά τον σχεδιασμό Οικιστικών Αναπτύξεων», που θα γίνει την Τετάρτη 21 Μαϊου 2025, η ώρα 10.00 στο Μουσείο Νερού στην Λεμεσό.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ')

Διαφημιστείτε εδώ