ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λεμεσός: Εντοπισμός και κατάσχεση πέραν των 300000 κροτίδων

17/03/2023

Στο πλαίσιο αξιολόγησης στοιχείων που αφορούσαν την παράνομη εισαγωγή και εμπορία μεγάλων ποσοτήτων κροτίδων και βεγγαλικών, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση συγκεκριμένη αποθήκη εταιρείας εισαγωγών και μεταφορών στη Λεμεσό. 

 

Γύρω στις 9.30 το πρωί χθες κατέφθασε στην αποθήκη εμπορευματοκιβώτιο το οποίο ελέγχθηκε στην παρουσία του υπεύθυνου της αποθήκης και διαπιστώθηκε ότι περιείχε δύο μπαλέτα με χάρτινα κιβώτια εντός των οποίων υπήρχαν κροτίδες.

Λίγο αργότερα, κατέφθασε στην αποθήκη αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία πρόσωπα. Ο συνοδηγός εισήλθε εντός της αποθήκης και μετά από λίγα λεπτά, έχοντας διάφορα έγγραφα στα χέρια του, επέστρεψε στο αυτοκίνητο και αναχώρησαν.

Το εν λόγω όχημα ανακόπηκε από τα μέλη της ΥΚΑΝ όπου κατά τη διάρκεια του έλεγχου διαπιστώθηκε ότι οδηγός του αυτοκινήτου ήταν 26χρονος ενώ συνεπιβάτες άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 23 ετών, όλοι κάτοικοι της επαρχίας Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας που ακολούθησε, εντοπίστηκαν εντός του οχήματος διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με την εισαγωγή του εμπορεύματος μέσω της συγκεκριμένης εταιρείας ενώ στην κατοχή του 26χρονου εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €2,170 ενώ στην κατοχή ενός από τους 23χρονους, εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €12,230 καθώς και 5,235 Τούρκικες λίρες.

Ακολούθησε έρευνα στην πιο πάνω αποθήκη όπου εκφορτώθηκαν δύο μπαλέτα τα οποία περιείχαν συνολικά 303,000 κροτίδες οι οποίες και παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις.

Τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κομισιόν έκλεισε την υπόθεση για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

12/03/2026

Στο κλείσιμο της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ότι η Λευκωσία ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από τις Βρυξέλλες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ρωσικές αιχμές για τη νατοϊκή παρουσία ανοιχτά της Κύπρου – «Δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση»

12/03/2026

Την έντονη ανησυχία της Μόσχας για τη συγκέντρωση νατοϊκών δυνάμεων στα ανοικτά της Κύπρου εξέφρασε ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Μουράτ Ζιάζικοφ, σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άδειες κυκλοφορίας: Παράταση ανανέωσης μέχρι 31 Μαρτίου

12/03/2026

Με ομόφωνη απόφαση η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε επείγουσα πρόταση νόμου για την παράταση της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Μαρτίου, μετά το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών την τελευταία ημέρα της αρχικής προθεσμίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σφοδρή πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για το υδατικό – Βουλευτές ζήτησαν την παραίτηση της Υπουργού Γεωργίας

12/03/2026

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια η τροποποίηση του Νόμου που επιτρέπει περιορισμένη και χρονικά οριοθετημένη παρέκκλιση από συγκεκριμένες διαδικασίες αποκλειστικά για έργα αφαλάτωσης που θα προχωρήσουν εντός του τρέχοντος έτους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για επίθεση σε συναγωγή: «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος της υπόθεσης»

12/03/2026

«Έχω ενημερωθεί πλήρως και πρόκειται για κάτι τρομερό, αλλά συμβαίνει».


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Ιράν αρνείται ότι έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ

12/03/2026

Σε κατηγορηματική διάψευση των αμερικανικών ισχυρισμών περί πόντισης ναρκών στα Στενά του Ορμούζ προχώρησε την Πέμπτη 12 Μαρτίου ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποια είναι η λύση που θα δοθεί από τον Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν;

12/03/2026

Ανώτεροι αξιωματούχοι από Ομάν-Αίγυπτο-Πακιστάν -Τουρκία πραγματοποιούν παρασκηνιακές συνομιλίες με ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν διάλογο με την κυβέρνηση Τραμπ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοβαρά κενά στην πολιτική προστασία – Προβληματισμός για Βάσεις, καταφύγια και σχέδια εκκένωσης

12/03/2026

Τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού στην πολιτική προστασία, τις ελλείψεις σε καταφύγια, τα κενά στα πρωτόκολλα συνεργασίας με τις Βρετανικές Βάσεις και τις ανάγκες ενίσχυσης του ρόλου των εθελοντών ανέδειξε η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στις 18 Μαρτίου η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

12/03/2026

Για τις 18 Μαρτίου προγραμματίστηκε και επισήμως η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ