ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσκεψη ΕΥΔΑΠ στο ΣΑΛΑ
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2023 στη Λεμεσό συνάντηση μεταξύ της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ.)
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Τόσιος, ο Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης, η Διευθύντρια Σχεδιασμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών Αποχέτευσης
Μαργαρίτα Ξανθάκη, ο Προϊστάμενος Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου Αθανάσιος Μαραγκός και ο σύμβουλος/συνεργάτης της ΕΥΔΑΠ Κώστας Νοδάρας, εκ μέρους της One Team.
Εκ μέρους του ΣΑΛΑ παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Τσουλόφτας, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Βρυωνίδης, η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννα Χρίστου και άλλα στελέχη του ΣΑΛΑ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού Δυτικής Λεμεσού.
Η αντιπροσωπεία της ΕΥΔΑΠ συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Λεμεσού και Πρόεδρο του ΣΑΛΑ κύριο Νίκο Νικολαΐδη.
Στη συνάντηση ΕΥΔΑΠ – ΣΑΛΑ επαναβεβαιώθηκαν οι πρόνοιες του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Μάϊο του 2022 στην Αθήνα και αποφασίστηκε η σύσταση των ομάδων εργασίας, οι οποίες θα φιλοξενούνται εκ περιτροπής από τους δύο
Οργανισμούς και θα προωθήσουν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε τομείς όπως η χρήση νέων τεχνολογιών και εξοπλισμού, η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων αποβλήτων, το νομοθετικό καθεστώς, η τιμολογιακή πολιτική, η κυκλική οικονομία και οποιοσδήποτε άλλος τομέα κριθεί ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ: Νέα επίθεση σε ΔΗΣΥ και Εισαγγελία για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και τη μεταχείριση πρώην Ισραηλινών πρακτόρων
Μετωπική επίθεση κατά του ΔΗΣΥ, της πρώην κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και της Νομικής Υπηρεσίας εξαπολύει το ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων στην Κύπρο και τη διαχείριση εταιρειών που συνδέονται με πρώην Ισραηλινούς πράκτορες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Έγκωμη: Νεκρός σε τροχαίο ο 28χρονος αστυνομικός Αντρέας Αντωνίου
Βαρύ πένθος σκορπά η θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε το βράδυ στην Έγκωμη, με θύμα τον 28χρονο Αντρέα Αντωνίου από τη Λευκωσία, μέλος της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της ΥΚΑΝ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η παγκόσμια οικονομία σε αναταραχή λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο πόλεμος στο Ιράν οδηγεί σε ανατροπές, ενισχύει τον πληθωρισμό και δοκιμάζει τη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος, με Ευρώπη και κεντρικές τράπεζες σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένταση σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρνακα μετά από άρνηση ιδιοκτητών για θανάτωση ζώων
Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στην επαρχία Λάρνακας, όταν ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την προγραμματισμένη θανάτωση ζώων που εντοπίστηκαν στον χώρο. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία παραμένει στην περιοχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: Σε διαπραγματεύσεις για γαλλικά τεθωρακισμένα Griffon και Serval στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος SAFE
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη δημόσια επιβεβαίωση από τη Λευκωσία για οριστικοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στο Παρίσι: Συνελήφθη άνδρας πριν πυροδοτήσει βόμβα έξω από τη Bank of America
Το περιστατικό συνέβη μπροστά από κτίριο της Bank of America.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Περιμένουμε απάντηση για νέα συνάντηση με Ερχιουρμάν
Μήνυμα σταθερότητας, ετοιμότητας και προσήλωσης στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας έστειλε η Κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Κασίμ Ντιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Καμπανάκι» από Κομισιόν σε Κύπρο για μη εφαρμογής νέας Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Εταιρικής Διαφάνειας
Σε τροχιά ευρωπαϊκής συμμόρφωσης καλούνται να κινηθούν άμεσα 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI
Χάκερ που φέρονται να συνδέονται με το Ιράν ανέλαβαν δημόσια την ευθύνη για την παραβίαση του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή του FBI, Κας Πατέλ, αναρτώντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες του επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών των ΗΠΑ, καθώς και άλλα έγγραφα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα «Χ» του Ματζίντ Μουσαβί, διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), ανήρτησε μήνυμα μετά τις επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές, τονίζοντας πως «δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού περιμένετε και θα δείτε».