ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσκεψη ΕΥΔΑΠ στο ΣΑΛΑ
Πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαρτίου 2023 στη Λεμεσό συνάντηση μεταξύ της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ) και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ.)
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους της ΕΥΔΑΠ ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Αναστάσιος Τόσιος, ο Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης, η Διευθύντρια Σχεδιασμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών Αποχέτευσης
Μαργαρίτα Ξανθάκη, ο Προϊστάμενος Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Θριασίου Αθανάσιος Μαραγκός και ο σύμβουλος/συνεργάτης της ΕΥΔΑΠ Κώστας Νοδάρας, εκ μέρους της One Team.
Εκ μέρους του ΣΑΛΑ παρευρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Τσουλόφτας, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλης Βρυωνίδης, η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννα Χρίστου και άλλα στελέχη του ΣΑΛΑ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων και Παραγωγής Ανακυκλωμένου Νερού Δυτικής Λεμεσού.
Η αντιπροσωπεία της ΕΥΔΑΠ συναντήθηκε επίσης με τον Δήμαρχο Λεμεσού και Πρόεδρο του ΣΑΛΑ κύριο Νίκο Νικολαΐδη.
Στη συνάντηση ΕΥΔΑΠ – ΣΑΛΑ επαναβεβαιώθηκαν οι πρόνοιες του Μνημονίου Συνεργασίας που υπογράφηκε τον Μάϊο του 2022 στην Αθήνα και αποφασίστηκε η σύσταση των ομάδων εργασίας, οι οποίες θα φιλοξενούνται εκ περιτροπής από τους δύο
Οργανισμούς και θα προωθήσουν την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σε τομείς όπως η χρήση νέων τεχνολογιών και εξοπλισμού, η επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων αποβλήτων, το νομοθετικό καθεστώς, η τιμολογιακή πολιτική, η κυκλική οικονομία και οποιοσδήποτε άλλος τομέα κριθεί ότι παρουσιάζει ενδιαφέρον.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχιουρμαν: Εμβόλια για τον αφθώδη πυρετό προς την Κυπριακή Δημοκρατία
«Σήμερα ή αύριο» οι πρώτες 10.000 δόσεις.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ψυχολογική στήριξη σε πληγέντες κτηνοτρόφους λόγω αφθώδους πυρετού
Σε λειτουργία από 23/02/2026 γραμμές επικοινωνίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Η Κύπρος στηρίζει σταθερά την Ουκρανία
Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για την τηλεδιάσκεψη της “Συμμαχίας των Προθύμων” στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Bitcoin στη μεγαλύτερη κρίση του από την κατάρρευση του το 2022
Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Bitcoin, το οποίο σήμερα Τρίτη επιτάχυνε την πτωτική του πορεία, οδηγούμενο στη πιο απότομη μηνιαία πτώση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Όλες οι αργίες και τα τριήμερα του 2026: Πότε «κλείνουμε» βαλίτσες για τετραήμερο
Με την Καθαρά Δευτέρα να σηματοδοτεί την έναρξη της Σαρακοστής και να μας χαρίζει ήδη το πρώτο τριήμερο της χρονιάς, το ενδιαφέρον στρέφεται στις επόμενες αργίες του 2026 και στα «διαλείμματα» που προσφέρονται για μικρές αποδράσεις.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο εταιρείες τουρκικών συμφερόντων – Προωθείται «φίλτρο» για εγγραφές και αγορές γης
Ανησυχία προκαλεί στις αρμόδιες Αρχές η δραστηριοποίηση δεκάδων εταιρειών τουρκικών συμφερόντων στις ελεύθερες περιοχές, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αρκετές εξ αυτών προχωρούν και σε αγορές ελληνοκυπριακής γης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζουν τα πρόστιμα από τις κάμερες: Σε ισχύ η διαβάθμιση από 1η Μαρτίου
Από την 1η Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή η νέα νομοθεσία για τη διαβάθμιση των προστίμων που καταγράφονται από τις σταθερές κάμερες τροχαίας, φέρνοντας σημαντικές διαφοροποιήσεις στα εξώδικα για παραβάσεις σε φώτα τροχαίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λάρνακα: Στη «φάκα» ακόμη δύο 18χρονοι για τη διάρρηξη με τα κλεμμένα όπλα και το χρηματοκιβώτιο
Σε δύο νέες συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές στη Λάρνακα, στο πλαίσιο των ερευνών για υπόθεση διάρρηξης κατοικίας και κλοπής όπλων και χρηματοκιβωτίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Βροχές προ των πυλών και πτώση θερμοκρασίας από Πέμπτη
Πρόσκαιρη αστάθεια επηρεάζει την περιοχή, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται να επηρεάσει το νησί ψυχρή αέρια μάζα, φέρνοντας αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έτρεχαν με 200 χλμ./ώρα και κατέληξαν με χειροπέδες – Δύο συλλήψεις σε μία νύχτα
Σε δύο συλλήψεις για ακραία υπέρβαση του ορίου ταχύτητας προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που πραγματοποιούνται για την αποτροπή σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.