ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Λεμεσός άλλαξε όψη με την ανάπλαση 4 πλατειών (ΦΩΤΟ)
Ο Δήμος Λεμεσού βραβεύτηκε και έλαβε τον τίτλο της «Πράσινης Πόλης της Κύπρου» αφού έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία από την Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, δύο έργα, ένα εκ των οποίων αυτό της «Ανάπλασης 4 Πλατειών στην Λεμεσό» στην κατηγορία «Αειφόρο Δομημένο Περιβάλλον».
Μετά την αναγνώριση από τους πολίτες, ήρθε και η επιβράβευση για το μεγάλο έργο «Ανάπλαση 4 Πλατειών στη Λεμεσό». Η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για κοινωνικοποίηση σε ποιοτικούς υπαίθριους χώρους ήταν επιβεβλημένη όπως κρίνεται από τα αποτελέσματα και τη χρήση των πλατειών από τους κατοίκων των συνοικιών.
Το έργο αποτελούν οι πλατείες:
Μιχάλη Κακογιάννη (πρώην Συντάγματος)
.png)
Αναγέννησης (Άγιος Αντώνιος)
.png)
Φιλελλήνων (ΣΙΝΕ Βόλος)
.png)
Πλατεία Τίτη Κουδουνάρη (Τσιφλικούδια)
.png)
Το έργο, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, στοίχισε 2,4 εκατομμύρια ευρώ.
Η περιβαλλοντική αναβάθμιση των συνοικιών δείχνει να έχει θετικό αντίκτυπο προς τους περίοικους και δημότες της Λεμεσού και παράλληλα έχει ενισχύσει την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητά τους. Η ανάπλαση είχε ως κύριο στόχο την άνετη προσβασιμότητα όλων των πολιτών στους χώρους των πλατειών. Οι τέσσερις πλατείες περιλαμβάνουν διαδρόμους, ευκολίες ΑμεΑ, πράσινο, φωτισμό και άλλο εξοπλισμό. Ακόμα σε όλες τις πλατείες εκτός από την Πλατεία Μιχάλη Κακογιάννη, υπάρχουν χώροι στάθμευσης, διατίθενται όργανα γυμναστικής για ενήλικες και παιδότοποοι.
Στην Πλατεία Φιλελλήνων, στον Άγιο Ιωάννη, έγινε εξωτερική αναβάθμιση όψεων κτηριακών εγκαταστάσεων ενώ σε όλες τις πλατείες έχουν δημιουργηθεί χώροι για εκδηλώσεις. Στο έργο της «Ανάπλασης 4 Πλατειών στην Λεμεσό», εντάχθηκαν βιοκλιματικά στοιχεία, όπως έντονη φύτευση και τρεχούμενο νερό ενώ προστέθηκε αστική επίπλωση υψηλής αισθητικής. Οι τέσσερις πλατείες αποτελούν χώρους κοινωνικής συνάντησης των κατοίκων και ιδιαίτερα της νεολαίας, όπου αναπτύσσονται κοινωνικές σχέσεις και δραστηριότητες. Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα σε άτομα τρίτης ηλικίας, σε ΑμεΑ και γενικότερα στους κατοίκους της περιοχής να γυμνάζονται συστηματικά και δωρεάν, σε ένα εύκολα προσβάσιμο και ευχάριστο περιβάλλον.
Δημόσιες πλατείες-στολίδια, έχουν βελτιώσει κατά πολύ την εικόνα και την ελκυστικότητα των περιοχών, το δομημένο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Άλλοτε περιθωριοποιημένες συνοικίες της πόλης όπως είναι τα Τσιφλικούδια, ο Άγιος Αντώνιος και ο Άγιος Ιωάννης προσελκύουν καθημερινά πολίτες και από άλλες περιοχές για την έξοδο τους με την οικογένεια. Τα γέλια και τα παιχνίδια πρωταγωνιστούν πλέον στις πλατείες που φιλοξενούν παιδιά, εκδηλώσεις και όμορφες στιγμές στη γειτονιά μας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νάρκοτεστ στους δρόμους: Άδεια και νέα μέτρα ασφαλείας
Η Αστυνομία θα αναστέλλει άμεσα άδειες οδηγών υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ μοτοσικλετιστές και διανομείς θα φορούν υποχρεωτικά φωσφορούχα κράνη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλή: Στο επίκεντρο έρευνα και φροντίδα για τον καρκίνο
Τη δέσμευση της Βουλής για συνεχή ενίσχυση της έρευνας, της περίθαλψης και της στήριξης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους επανέλαβε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στο στόχαστρο» κινητό και ζώνη: Κινητές κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στους δρόμους
Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών, προωθώντας αλλαγές στη νομοθεσία για τη λειτουργία των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση
Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λεμεσό: Συνελήφθη 24χρονη, κρίσιμα 17χρονος
Στη σύλληψη 24χρονης οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρέχουν στη μνήμη του Κυπριανού: Αγώνας δρόμου από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου
Αγώνας δρόμου εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, διοργανώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Αναστέλλεται η συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα
Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει ξανά το σκηνικό: Σκόνη, άνοδος θερμοκρασίας και βροχές στο μενού
Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή αλλά σταδιακά αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Από την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φλόγες σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά: Στεγνωτήριο πήρε φωτιά ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα
Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αγλαντζιά, όταν ηλεκτρική οικιακή συσκευή τυλίχθηκε αιφνιδίως στις φλόγες, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν σφαίρες σε τουαλέτα
Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό σφαιρών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.