ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Λάρνακα: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πάρκο «Πειραιώς»

01/02/2023

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πάρκο «Πειραιώς» στην οδό Δαφνίδος το οποίο έπεσε θύμα,  δυο φορές κατά την περασμένη χρονιά κακόβουλων ενεργειών. Σημειώνεται ότι κατά τον περασμένο Μάιο, το πάρκο έγινε παρανάλωμα του πυρός από κάποιους απερίσκεπτους συνδημότες μας.

 

Οι εργασίες αποκατάστασης περιλάμβαναν την αντικατάσταση  των καταστρεμμένων παιγνιδιών και του δαπέδου με τοποθέτηση καινούργιου πλαστικού χλοοτάπητα. 

 

Παράλληλα, έγινε επικάλυψη υβριστικών συνθημάτων για δεύτερη φορά και θα ακολουθήσει και τρίτη στις επόμενες μέρες, αφού κατά τη διάρκεια ανακατασκευής, το πάρκο έπεσε εκ νέου θύμα κακόβολων ενεργειών εγγραφής συνθημάτων κ. α. καταστρέφοντας και πάλι μέρος των εργασιών. 

 

Για τον λόγο ότι στο πάρκο αυτό γίνονται συχνά κακόβουλες ενέργειες, ο Δήμος Λάρνακας, έχει κλαδέψει την περίφραξη με τέτοιο τρόπο ώστε η ορατότητα εντός του πάρκου να είναι άμεση ανά πάσα στιγμή με σκοπό την αποφυγή ζημιών.

 

Η κάθε πρωτοβουλία που καταβάλλεται είτε από τον Δήμο Λάρνακας είτε από ιδιώτες, μικρής ή μεγάλης κλίμακας αποτελεί βήμα προόδου και εκσυγχρονισμού.  Ευχή όλων μας είναι όπως μην επαναληφθούν ποτέ ξανά τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες όχι μόνο προσβάλλουν εμάς άλλα και τον πολιτισμό μας και επιτέλους κάποιοι να αρχίσουν να εκτιμούν την πόλη και τους συνδημότες μας.

Ο Δήμος Λάρνακας προσβλέπει στην συνεργασία των δημοτών με σκοπό τον περιορισμό και την πάταξη των φαινομένων αυτών, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πάρκο αλλά για το σύνολο των  πάρκων και των παιδικών χάρων μας.

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ειρηνική διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των ζώων έξω από τη Βουλή - Κάλεσμα για τερματισμό της ευθανασίας σκύλων

14/05/2025

Με συνθήματα όπως «Όχι άλλο», «No more» και «Больше не надо», οι πολίτες δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ενίσχυση των νομοθετικών πλαισίων για την προστασία και ευημερία των ζώων στην Κύπρο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άσκηση αντιμετώπισης διαρροής υγραερίου στη VLPG από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Βασιλικού

13/05/2025

Διεξήχθη στις 8 Μαΐου 2025, άσκηση αντιμετώπισης διαρροής υγραερίου απο βυτιοφόρο στις εγκαταστάσεις της VLPG από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Βασιλικού. Έγινε αντιμετώπιση της διαροής σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες ενέργειες. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το 1ο Οικολογικό Συνέδριο Πολεμιδιών στέφθηκε με επιτυχία

13/05/2025

Με μεγάλη επιτυχία και έντονο ενδιαφέρον από μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες πραγματοποιήθηκε το 1ο Οικολογικό Συνέδριο του Δήμου Πολεμιδιών, το Σάββατο 10 Μαΐου 2025, στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Πολεμιδιών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διεθνής Συμμετοχή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Taekwon-Do στην Αυστρία

08/05/2025

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Παραδοσιακού Taekwon-Do θα Εκπροσωπήσει την Κύπρο στις Διεθνείς Εορταστικές Εκδηλώσεις στην Αυστρία από τις 21-27/05/2025.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία στη διεθνή έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA 2025

07/05/2025

Το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI) συμμετέχει στη 3η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης άμυνας και ασφάλειας DEFEA – Defence Exhibition Athens η οποία πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο ‘Metropolitan Expo’, στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση του Δημάρχου Λευκωσίας με την Υπουργό Παιδείας και τον Υφυπουργό Καινοτομίας

07/05/2025

Στις 30 Απριλίου 2025 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στη Λευκωσία με επίκεντρο την ενίσχυση της καινοτομίας στον τομέα της εκπαίδευσης και τη δημιουργία νέων ευκαιριών δημιουργικής μάθησης για τους εφήβους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση του Προέδρου ΕΟΑ με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών

06/05/2025

O Πρόεδρος του Eπαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού κ. Γιάννης Τσουλόφτας, Διευθυντικά Στελέχη και άλλα μέλη του Οργανισμού, είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Δρ. Δημήτρη Κακκουλή και άλλα μέλη του Συνδέσμου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΕΠΑΚ: Διάλεξη στην Πάφο με θέμα «Τι (να) ρωτάμε τους γλωσσολόγους;»

05/05/2025

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει, στην Πάφο, διάλεξη με ομιλητή τον Καθηγητή Θεωρητικής Γλωσσολογίας, Φοίβο Παναγιωτίδη και θέμα «Τι (να) ρωτάμε τους γλωσσολόγους;».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ημέρα της Ευρώπης στη Λάρνακα- «Η Ευρώπη είμαστε όλοι εμείς»

05/05/2025

Το Κέντρο Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Δήμου Λάρνακας, σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης «Η Ευρώπη είμαστε όλοι εμείς». 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Έργου RISE – Η Λευκωσία στο προσκήνιο της έρευνας και της καινοτομίας

05/05/2025

Ο Δήμος Λευκωσίας συντόνισε την τελική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου RISE (Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2025 στον χώρο εκδηλώσεων του Κέντρου Αριστείας CYENS, στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης. 

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ