ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου Λεμεσού για μια έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη πόλη
Μνημόνιο συνεργασίας συνομολόγησαν το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και ο Δήμος Λεμεσού, με στόχο την τεχνο-επιστημονική αρωγή από το ΕΤΕΚ για να καταστεί η πόλη της Λεμεσού έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη έως το 2030.
Το μνημόνιο θέτει το πλαίσιο συνεργασίας των δύο μερών για την ανάπτυξη της Σύμβασης της πόλης της Λεμεσού για το κλίμα στο πλαίσιο της επιλογής της πόλης από την ΕΕ ως μια από τις 100 πόλεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU Μission Cities. Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην κλιματική ουδετερότητα των πόλεων έως το 2030 και στο μετασχηματισμό τους σε έξυπνες πόλεις, μέσω δράσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η διαχείριση αποβλήτων, οι μεταφορές, η θαλάσσια βιομηχανία, η κυκλική οικονομία, τα κτίρια κ.ο.κ.
.jpg)
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ σε σχέση με την αναβάθμιση του παιδότοπου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Κατά τη συζήτηση αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν ότι σε τέτοιου είδους θέματα η επικοινωνία μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου θα πρέπει να είναι άμεση και απευθείας ώστε να είναι και πιο αποτελεσματική, και να αποφεύγονται οι δημόσιες αντιπαραθέσεις.
.jpg)
Συζητήθηκαν επίσης άλλα τεχνικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως η πρόοδος στην υλοποίηση του ΣΒΑΚ Λεμεσού και το θέμα της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού. Τόσο ο Πρόεδρος ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος
Κωνσταντή όσο και ο Δήμαρχος υπογράμμισαν πως αποφάσεις που αφορούν τέτοιας φύσης θέματα θα πρέπει να λαμβάνοντα με διαφάνεια και στη βάση επιστημονικών δεδομένων και συμβουλών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του ΕΤΕΚ σε θέματα που άπτονται της προώθησης και ωρίμανσης έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν εντός των επόμενων ετών. Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ έθεσε το Επιμελητήριο στη διάθεση του Δήμου σημειώνοντας πως το ΕΤΕΚ, ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Πολίτη είναι σε θέση να παράσχει ανάλογες υπηρεσίες εκεί και όπου του ζητηθεί.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οδηγίες σε Κύπριους που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή
Οι Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή καλούνται να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα Κυπρίων στο εξωτερικό Connect2CY.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση-μαμούθ στη Λευκωσία: Σύλληψη 26χρονου για τα 230 κιλά ναρκωτικών και το οπλοστάσιο
Νέα εξέλιξη καταγράφεται στην έρευνα για την υπόθεση εντοπισμού πέραν των 230 κιλών ναρκωτικών ουσιών στη Λευκωσία, υπόθεση που συνοδεύτηκε και από ευρήματα οπλισμού και εκρηκτικών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΠΕΞ: Επικαιροποιημένες ταξιδιωτικές οδηγίες προς Κύπριους πολίτες σε 8 χώρες
Δείτε ποιες είναι οι 8 χώρες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ιράν: “Θα δώσουμε στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ ένα μάθημα που θα τους μείνει αξέχαστο”
“Θα κάνουμε τους σιωνιστές εγκληματίες και τους ξεδιάντροπους Αμερικανούς να μετανιώσουν για τις πράξεις τους”, έγραψε ο Λαριτζανί στην πλατφόρμα X.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επίσημη ανακοίνωση Τραμπ: «Εξοντώσαμε τον Χαμενεΐ παραδοθείτε τώρα αλλιώς σας περιμένει μόνο ο θάνατος!»
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εξαϋλώθηκε μεγάλο μέρος της ιρανικής στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας από την αεροπορική “”καταιγίδα” ΗΠΑ και Ισραήλ
Αρκετοί ανώτεροι διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και Ιρανοί πολιτικοί αξιωματούχοι σκοτώθηκαν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κόκκινος συναγερμός στη Σούδα: «Σφραγίζει» η αμερικανική βάση στην Κρήτη
Ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα και επιβάλλονται αυστηροί περιορισμοί στο προσωπικό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κύπρος σε αυξημένη επιφυλακή μετά την έναρξη εχθροπραξιών στο Ιράν
Ενισχυμένη αεράμυνα της ΕΦ και εστίαση στις Βρετανικές Βάσεις.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Πεζεσκιάν καταδικάζει το πλήγμα σε σχολείο όπου τουλάχιστον 85 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο
«Αυτή η βάρβαρη πράξη συνιστά άλλη μια μαύρη σελίδα στον απολογισμό των αναρίθμητων εγκλημάτων που έχουν διαπράξει οι επιτιθέμενοι», δήλωσε ο Πεζεσκιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
New York Times: Τα στοιχεία πίσω από τα σχέδια του Τραμπ για το Ιράν είναι εσφαλμένα
Σε εσφαλμένα στοιχεία στηρίζονται τα πολεμικά σχέδια του Τραμπ κατά του Ιράν.