ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου Λεμεσού για μια έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη πόλη
Μνημόνιο συνεργασίας συνομολόγησαν το Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και ο Δήμος Λεμεσού, με στόχο την τεχνο-επιστημονική αρωγή από το ΕΤΕΚ για να καταστεί η πόλη της Λεμεσού έξυπνη και κλιματικά ουδέτερη έως το 2030.
Το μνημόνιο θέτει το πλαίσιο συνεργασίας των δύο μερών για την ανάπτυξη της Σύμβασης της πόλης της Λεμεσού για το κλίμα στο πλαίσιο της επιλογής της πόλης από την ΕΕ ως μια από τις 100 πόλεις που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EU Μission Cities. Το εν λόγω πρόγραμμα αποσκοπεί στην κλιματική ουδετερότητα των πόλεων έως το 2030 και στο μετασχηματισμό τους σε έξυπνες πόλεις, μέσω δράσεων σε τομείς όπως η ενέργεια, η διαχείριση αποβλήτων, οι μεταφορές, η θαλάσσια βιομηχανία, η κυκλική οικονομία, τα κτίρια κ.ο.κ.
.jpg)
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα που άπτονται της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος κ. Νίκος Νικολαΐδης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΕΤΕΚ σε σχέση με την αναβάθμιση του παιδότοπου στο Δημόσιο Κήπο Λεμεσού. Κατά τη συζήτηση αναγνωρίστηκε εκατέρωθεν ότι σε τέτοιου είδους θέματα η επικοινωνία μεταξύ ΕΤΕΚ και Δήμου θα πρέπει να είναι άμεση και απευθείας ώστε να είναι και πιο αποτελεσματική, και να αποφεύγονται οι δημόσιες αντιπαραθέσεις.
.jpg)
Συζητήθηκαν επίσης άλλα τεχνικά θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία όπως η πρόοδος στην υλοποίηση του ΣΒΑΚ Λεμεσού και το θέμα της αναβάθμισης του Αρχαιολογικού Μουσείου Λεμεσού. Τόσο ο Πρόεδρος ΕΤΕΚ κ. Κωνσταντίνος
Κωνσταντή όσο και ο Δήμαρχος υπογράμμισαν πως αποφάσεις που αφορούν τέτοιας φύσης θέματα θα πρέπει να λαμβάνοντα με διαφάνεια και στη βάση επιστημονικών δεδομένων και συμβουλών.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος ζήτησε την αρωγή του ΕΤΕΚ σε θέματα που άπτονται της προώθησης και ωρίμανσης έργων που αναμένεται να υλοποιηθούν εντός των επόμενων ετών. Ο Πρόεδρος του ΕΤΕΚ έθεσε το Επιμελητήριο στη διάθεση του Δήμου σημειώνοντας πως το ΕΤΕΚ, ως Τεχνικός Σύμβουλος του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του Πολίτη είναι σε θέση να παράσχει ανάλογες υπηρεσίες εκεί και όπου του ζητηθεί.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη: «Δεν σταματάμε ποτέ τον αγώνα μας»
Με αναφορές στο Κυπριακό ήταν το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γερμασόγεια: Aνασύρθηκε ένας νεκρός από τα συντρίμμια του κτηρίου - Τουλάχιστον 3 τραυματίες
Μεγάλη επιχείρηση των Αρχών στο σημείο, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για έναν ακόμη εγκλωβισμένο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έφτασε στην Κύπρο το Άγιο Φως – Με τις δέουσες τιμές η υποδοχή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Με τιμές και κατάνυξη φτάνει το Άγιο Φως στην Κύπρο – Με ειδική πτήση και διανομή σε όλη την ελεύθερη επικράτεια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλο Σαββάτο, πρώτη Ανάσταση και Άγιο Φως
Της Δρ. Αρετής Δημοσθένους, Υποψήφιας Βουλεύτριας Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές 2026: Προς ρεκόρ υποψηφιοτήτων – Στο επίκεντρο η διαφάνεια και η μυστικότητα της ψήφου
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προετοιμασία για τις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου 2026, με τις αρμόδιες αρχές να αναμένουν αυξημένο αριθμό υποψηφιοτήτων και να διαβεβαιώνουν για την ομαλή και αδιάβλητη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύλληψη 21χρονου στη Λευκωσία για ναρκωτικά και κροτίδες – Εντατικοί έλεγχοι σε όλη την Κύπρο ενόψει Πάσχα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε όλες τις επαρχίες, με στόχο την αποτροπή επικίνδυνων φαινομένων ενόψει των εορτών του Πάσχα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη Παρασκευή και η σημασία της
Της Δρ. Αρετής Δημοσθένους, Υποψήφιας Βουλεύτριας Λεμεσού με το Δημοκρατικό Κόμμα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισλαμαμπάντ υπό δρακόντεια μέτρα ενόψει επαφών Ιράν–ΗΠΑ, με αβέβαιη την ιρανική συμμετοχή
Σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης βρίσκεται η πρωτεύουσα του Πακιστάν, καθώς προετοιμάζεται να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ιρανών και Αμερικανών αξιωματούχων με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δαμιανός: Ασταθές το σκηνικό σε πόλεμο και καύσιμα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων
Την εκτίμηση ότι η κατάσταση γύρω από τον πόλεμο και τις τιμές των καυσίμων παραμένει ρευστή και απρόβλεπτη διατύπωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Μιχάλης Δαμιανός, επισημαίνοντας ότι ακόμη και σε περίπτωση αποκλιμάκωσης της κρίσης, οι τιμές δεν πρόκειται να επανέλθουν άμεσα στα προηγούμενα επίπεδα.