ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Στη Βιέννη μεταβαίνει σήμερα για διμερείς επαφές ο ΥΠΕΣ

19/01/2023

O Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, μεταβαίνει το απόγευμα της Πέμπτης στη Βιέννη για διμερείς επαφές και εγκαίνια έκθεσης της πρεσβείας της Κύπρου στην Αυστρία και του ΓΤΠ, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία αναμεταδίδει το ΓΤΠ.

 

Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει συνάντηση την Παρασκευή το πρωί με τον Αυστριακό ομόλογό του, Gerhard Karner. Κατά τη συνάντησή τους οι δύο Υπουργοί Εσωτερικών θα ανασκοπήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος εν όψει του επερχόμενου άτυπου Συμβουλίου στη Στοκχόλμη την ερχόμενη βδομάδα, προεξάρχοντος του μεταναστευτικού και του Ουκρανικού.

Τον Υπουργό Εσωτερικών στη συνάντηση θα συνοδεύει η πρέσβειρα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία, Μαρία Μιχαήλ, και ο Διευθυντής του Γραφείου του, Λοΐζος Μιχαήλ.

Προστίθεται ότι το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Υπουργός Εσωτερικών θα τελέσει τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «ELLE – Η Γυναίκα στην Αρχαιότητα» που διοργανώνεται από την πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αυστρία σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αυστρίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναχωρεί από τη Βιέννη το Σάββατο το μεσημέρι, καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Κομισιόν έκλεισε την υπόθεση για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα

12/03/2026

Στο κλείσιμο της διαδικασίας επί παραβάσει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κρίνοντας ότι η Λευκωσία ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί από τις Βρυξέλλες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ρωσικές αιχμές για τη νατοϊκή παρουσία ανοιχτά της Κύπρου – «Δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση»

12/03/2026

Την έντονη ανησυχία της Μόσχας για τη συγκέντρωση νατοϊκών δυνάμεων στα ανοικτά της Κύπρου εξέφρασε ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία, Μουράτ Ζιάζικοφ, σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άδειες κυκλοφορίας: Παράταση ανανέωσης μέχρι 31 Μαρτίου

12/03/2026

Με ομόφωνη απόφαση η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε επείγουσα πρόταση νόμου για την παράταση της προθεσμίας ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Μαρτίου, μετά το σοβαρό τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών την τελευταία ημέρα της αρχικής προθεσμίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σφοδρή πολιτική σύγκρουση στη Βουλή για το υδατικό – Βουλευτές ζήτησαν την παραίτηση της Υπουργού Γεωργίας

12/03/2026

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης συζητήθηκε και ψηφίστηκε στην Ολομέλεια η τροποποίηση του Νόμου που επιτρέπει περιορισμένη και χρονικά οριοθετημένη παρέκκλιση από συγκεκριμένες διαδικασίες αποκλειστικά για έργα αφαλάτωσης που θα προχωρήσουν εντός του τρέχοντος έτους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραμπ για επίθεση σε συναγωγή: «Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος της υπόθεσης»

12/03/2026

«Έχω ενημερωθεί πλήρως και πρόκειται για κάτι τρομερό, αλλά συμβαίνει».


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Ιράν αρνείται ότι έχει ναρκοθετήσει τα Στενά του Ορμούζ

12/03/2026

Σε κατηγορηματική διάψευση των αμερικανικών ισχυρισμών περί πόντισης ναρκών στα Στενά του Ορμούζ προχώρησε την Πέμπτη 12 Μαρτίου ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποια είναι η λύση που θα δοθεί από τον Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν;

12/03/2026

Ανώτεροι αξιωματούχοι από Ομάν-Αίγυπτο-Πακιστάν -Τουρκία πραγματοποιούν παρασκηνιακές συνομιλίες με ανώτερους Ιρανούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουν διάλογο με την κυβέρνηση Τραμπ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σοβαρά κενά στην πολιτική προστασία – Προβληματισμός για Βάσεις, καταφύγια και σχέδια εκκένωσης

12/03/2026

Τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού στην πολιτική προστασία, τις ελλείψεις σε καταφύγια, τα κενά στα πρωτόκολλα συνεργασίας με τις Βρετανικές Βάσεις και τις ανάγκες ενίσχυσης του ρόλου των εθελοντών ανέδειξε η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στις 18 Μαρτίου η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

12/03/2026

Για τις 18 Μαρτίου προγραμματίστηκε και επισήμως η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ