ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Οργανώσεις εκφράζουν ανησυχία για την αργοπορία στη δημοσίευση του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα

19/01/2023

Το BirdLife Cyprus, το Terra Cypria, το Κυπριακό Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος, η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών και η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης Άγριας Ζωής εκφράζουν από κοινού ανησυχίες για τη σοβαρή καθυστέρηση οριστικοποίησης και δημοσίευσης του Τοπικού Σχεδίου Ακάμα, αφού ούτε στην πρόσφατη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που έγινε στις 18 Ιανουαρίου 2023 λήφθηκε τελική απόφαση.

 

Όπως αναφέρουν σε δελτίο Τύπου καλούν τον Υπουργό Εσωτερικών, το Πολεοδομικό Συμβούλιο και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν κατά γράμμα τους νομικά δεσμευτικούς όρους της Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης που εξέδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος, όπως εξάλλου επισήμανε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ως το απόλυτο ελάχιστον για την προστασία της περιοχής.

Καλούν επίσης τους αρμόδιους να θεσπίσουν μέτρα και πολιτικές προσαρμοσμένα στην τοπικότητα του Ακάμα, τα οποία θα βοηθήσουν πραγματικά και οριζόντια όλους τους ιδιοκτήτες γης του Ακάμα που δύναται να στερούνται αναπτυξιακών δικαιωμάτων και παράλληλα να διασφαλίζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθή εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Περαιτέρω διατυπώνουν τη θέση ότι σε αντίθετη περίπτωση, η Κυπριακή Δημοκρατία θα βρεθεί εκτεθειμένη απέναντι στις νομικές της υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσθέτουν πως η αναφορά που έγινε σε συνέχεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου σε ρυθμίσεις σε αναπτύξεις που προνοεί το Τοπικό Σχέδιο δημιουργεί ερωτηματικά και προκαλεί ανησυχία ως προς την τελική μορφή του Τοπικού Σχεδίου, αφού οποιεσδήποτε τροποποιήσεις θα πρέπει να επανεξεταστούν για τον περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ευρωβαρόμετρο 2026: Απαισιοδοξία για την οικονομία και «όχι» στη στρατιωτική βοήθεια προς Ουκρανία από τους Κύπριους

08/05/2026

Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή και την τσέπη τους, οι Κύπριοι πολίτες εμφανίζονται δύσπιστοι προς τους θεσμούς, ανησυχούν για το κόστος ζωής και διαφοροποιούνται πλήρως από την υπόλοιπη Ευρώπη στο θέμα του πολέμου στην Ουκρανία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «σκαμνί» η βία κατά κτηνιάτρων: Οργή για την επίθεση σε λειτουργό εν ώρα καθήκοντος

08/05/2026

Κοινή ανακοίνωση-καταπέλτης από τους κτηνιατρικούς φορείς μετά τον ξυλοδαρμό και τις απειλές κατά της ζωής λειτουργού – Εισήγηση για αποκλεισμό των παρανομούντων από κρατικές αποζημιώσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ντόναλντ Τραμπ: «Αποφασίστε τι στο δ@@@ συμβαίνει με τα UFO»

08/05/2026

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατηγορήσει πολλές φορές τις προηγούμενες κυβερνήσεις πως δεν υπήρξαν ειλικρινείς προς τους πολίτες σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μπλόκο» στους βανδαλισμούς στο Λύκειο Αραδίππου: Εγκατάσταση καμερών μετά τις ζημιές στο αμφιθέατρο

08/05/2026

Σε δραστικά μέτρα προχωρά η Σχολική Εφορεία Αραδίππου-Κελλιών-Τρούλλων – «Μηδενική ανοχή» σε όσους υπονομεύουν τη δημόσια περιουσία και τον πολιτισμό της περιοχής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στις επάλξεις η Υπηρεσία Εκλογών: Άρχισε η εκτύπωση των ψηφοδελτίων για τις κάλπες της 24ης Μαΐου

08/05/2026

Σε πλήρη εξέλιξη οι προετοιμασίες με αυστηρά χρονοδιαγράμματα – 753 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των πολιτών σε 1.204 εκλογικά κέντρα σε Κύπρο και εξωτερικό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» την Πάφο το απόγευμα της Παρασκευής

08/05/2026

Αισθητός σε αρκετές περιοχές έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε κοντά στις ακτές της Πάφου – Στα 14,6 χιλιόμετρα εντοπίζεται το εστιακό βάθος σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στη Δυτική Λευκωσία: Νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε Κοκκινοτριμιθιά και Παλιομέτοχο

08/05/2026

Στις 112 ανέρχονται πλέον οι μολυσμένες μονάδες παγκύπρια – Στο «κόκκινο» η αγωνία των παραγωγών, με την Υπουργό Γεωργίας να συγκαλεί σύσκεψη με τις αγροτικές οργανώσεις την ερχόμενη Τρίτη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τίτλοι τέλους για τη θητεία της Τζ. Ντέιβις: Το «ευχαριστώ» του Κ. Κόμπου για την αναβάθμιση των σχέσεων με τις ΗΠΑ

08/05/2026

Σε κλίμα συγκίνησης και αναγνώρισης πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με την Αμερικανίδα Πρέσβειρα – Εξήρε την «ακλόνητη αφοσίωσή της» στην εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βγήκε «λευκός καπνός» για την καθημερινότητα: Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν συμφώνησαν σε 4 άξονες

08/05/2026

Σε θετικό κλίμα και με διάθεση για πρακτικές λύσεις ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση των δύο ηγετών – Από την κοινή διαχείριση του αφθώδους πυρετού μέχρι το νέο συμβουλευτικό σώμα για την κοινωνία των πολιτών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ