ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η Ρωσία λέει ότι ελέγχει τη Σολεντάρ

13/01/2023

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της έχουν καταλάβει τον έλεγχο της σημαδεμένης από τον πόλεμο πόλης Σολεντάρ στην ανατολική Ουκρανία, την πρώτη διεκδίκηση νίκης της Μόσχας μετά από μήνες αποτυχιών στο πεδίο της μάχης.

 

«Το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου, ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση της πόλης Σολεντάρ», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες «επιτυχείς επιθετικές επιχειρήσεις» στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Η Ουκρανία αρνήθηκε τον ρωσικό ισχυρισμό και είπε ότι διεξάγονται «σκληρές μάχες» στην σχεδόν ολοσχερώς κατεστραμμένη πόλη, που είναι τώρα το επίκεντρο του πολέμου.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν την κατάσταση υπό έλεγχο σε δύσκολες συνθήκες», δήλωσε ο Σεργκέι Τσερεβάτι, εκπρόσωπος της ανατολικής ομάδας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Και οι δύο πλευρές έχουν παραδεχτεί βαριές απώλειες, με τη Μόσχα να είναι πρόθυμη να “πουλήσει” οποιαδήποτε νίκη πίσω στην πατρίδα μετά από επανειλημμένες ταπεινώσεις στο πεδίο της μάχης και την Ουκρανία, απελπισμένη να κρατήσει και να κερδίσει πίσω το έδαφος.

Η ανακοίνωση της Μόσχας ήρθε καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ετοιμαζόταν να συνεδριάσει για να συζητήσει τον πόλεμο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία «μετατόπισε σχεδόν όλες τις κύριες δυνάμεις της στο μέτωπο του Ντονέτσκ» για να διασφαλίσει την κατάληψη της Σολεντάρ.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νάρκοτεστ στους δρόμους: Άδεια και νέα μέτρα ασφαλείας

09/02/2026

Η Αστυνομία θα αναστέλλει άμεσα άδειες οδηγών υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ μοτοσικλετιστές και διανομείς θα φορούν υποχρεωτικά φωσφορούχα κράνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλή: Στο επίκεντρο έρευνα και φροντίδα για τον καρκίνο

06/02/2026

Τη δέσμευση της Βουλής για συνεχή ενίσχυση της έρευνας, της περίθαλψης και της στήριξης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους επανέλαβε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στο στόχαστρο» κινητό και ζώνη: Κινητές κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στους δρόμους

06/02/2026

Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών, προωθώντας αλλαγές στη νομοθεσία για τη λειτουργία των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

06/02/2026

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λεμεσό: Συνελήφθη 24χρονη, κρίσιμα 17χρονος

06/02/2026

Στη σύλληψη 24χρονης οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρέχουν στη μνήμη του Κυπριανού: Αγώνας δρόμου από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου

06/02/2026

Αγώνας δρόμου εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, διοργανώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Αναστέλλεται η συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα

05/02/2026

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει ξανά το σκηνικό: Σκόνη, άνοδος θερμοκρασίας και βροχές στο μενού

05/02/2026

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή αλλά σταδιακά αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Από την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φλόγες σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά: Στεγνωτήριο πήρε φωτιά ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα

05/02/2026

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αγλαντζιά, όταν ηλεκτρική οικιακή συσκευή τυλίχθηκε αιφνιδίως στις φλόγες, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν σφαίρες σε τουαλέτα

05/02/2026

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό σφαιρών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ