ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΠΕΞ για εκθέσεις ΟΗΕ: Η εισαγωγή υποκειμενικών απόψεων δεν μας ικανοποιεί
Εκείνο που δεν μας άρεσε καθόλου από τις δύο εκθέσεις του Γενικού Γραμματέα, μία για καλές του υπηρεσίες και μια για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, είναι η εισαγωγή υποκειμενικών απόψεων, πέραν των αντικειμενικών γεγονότων, δήλωσε την Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, παραπέμποντας και σε ενδελεχή, όπως είπε, ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο για το θέμα.
Σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης στο ΥΠΕΞ, ο κ. Κασουλίδης μίλησε για υποκειμενικές απόψεις «που επιτρέπουν όχι στον Γενικό Γραμματέα, αλλά αυτούς που συμβουλεύουν τον Γενικό Γραμματέα, να μας βάζουν στην ίδια μοίρα όσον αφορά τη ρητορική μεταξύ των ιθυνόντων του ψευδοκράτους και της Άγκυρας».
«Τη θεωρώ απαράδεκτη (την προσέγγιση) και απαράδεκτο και τον λόγο για τον οποίο κρίνουν ότι υπάρχει χάσμα εξαιτίας της ρητορικής, όπως λένε, εκατέρωθεν», ανέφερε ο ΥΠΕΞ.
Ο κ. Κασουλίδης πρόσθεσε πως δεν έφτασε να στεγνώσει το μελάνι αυτής της έκθεσης και ήρθαν τα αποτελέσματα των τοπικών «εκλογών» στα κατεχόμενα και μίλησε ο κόσμος.
Και ο κόσμος, πρόσθεσε, δεν έδειξε με το αποτέλεσμα ότι συμφωνεί με την πολιτική των δύο κρατών και της διχοτόμησης της τ/κ ηγεσίας και της Άγκυρας, αλλά μάλλον επιθυμεί την προσέγγιση μεταξύ των δύο κοινοτήτων, με στόχο την ενοποίηση της Κύπρου και όχι τη διχοτόμησή της.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε πολυτελή αυτοκίνητα στη Λεμεσό – Εξετάζεται εμπρησμός
Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και οι αρχές τα ξημερώματα στη Λεμεσό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών
Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών ολοκληρώθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Εντοπίστηκαν πάνω από 23kg ναρκωτικών
Εντόπισαν πάνω από 23 κιλά ναρκωτικών στη Λεμεσό μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κακοποίησε 8χρονο αγοράκι μέσα σε θρησκευτικό χώρο και παρακαλούσε τον πατέρα να μην τον καταγγείλει
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού σε θρησκευτικό χώρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παριστάνουν τους τραπεζικούς και αποσπούν χρήματα - Έτσι ξεγελούν τους πολίτες
Για νέα απάτη εφιστά την προσοχή του κοινού η αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστό το Μονοπάτι «Φαράγγι του Άβακα» - Ποιός ο λόγος;
Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι του Άβακα μέχρι νεοτέρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατία αποκαλύπτει τα νέα ονόματα που διαμορφώνουν το Υπουργικό σώμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός-Βήχας: «Μπλέξατε τα καρναβάλια με τα Χριστούγεννα» - Η θέση του Δήμου
Την αντίδραση του ηθοποιού Κώστα Βήχα, έχει προκαλέσει ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του Δημαρχείου Λεμεσού. Με δημόσια τοποθέτησή του στο διαδίκτυο ασκεί έντονη κριτική στους εμπλεκόμενους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φοιτητής σχεδίαζε ένοπλη επίθεση με αιματοχυσία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι σκόπευε να κάνει ένοπλη επίθεση μέσα στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος σκοτώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανεργία: Μηναία αύξηση τον Νοέμβριο - Σταθερή η ετήσια τάση μείωσης
Μικρή άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας ανήλθε σε 10.924 άτομα, έναντι 7.099 τον Οκτώβριο, με την αύξηση να σχετίζεται –όπως κάθε χρόνο– με το τέλος της τουριστικής περιόδου.