ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος – Συναντά τον Βασιλιά Κάρολο Γ' στο Μπαλμόραλ τη Δευτέρα
Σημαντική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου, Ανδρέας Ιωσήφ.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου.
Αναμένεται επίσης να συζητηθούν η κλιματική αλλαγή καθώς επίσης και οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Η συνάντηση θα γίνει στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, στις 10:30 το πρωί, ώρα Μεγάλης Βρετανίας.
Όπως επισημαίνεται, είναι η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το βασιλιά Κάρολο Γ’, μετά την ανακήρυξη του σε Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Πριγκίπισσα Άννα, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, με σκοπό να επιθεωρήσει το απόσπασμα της Βρετανίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.
Το βράδυ του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε Gala Dinner με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του οποίου θα τιμηθεί από την Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου και τη Διακομματική Ομάδα για την Κύπρο στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Η εκδήλωση προγραμματίστηκε δυο φορές στο παρελθόν ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά και του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωπος της βρετανικής Κυβέρνησης και μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αναμένεται να τονιστεί η σημαντική συνεισφορά των Κύπριων ομογενών στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και στην προώθηση του εθνικού θέματος.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε πολυτελή αυτοκίνητα στη Λεμεσό – Εξετάζεται εμπρησμός
Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και οι αρχές τα ξημερώματα στη Λεμεσό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών
Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών ολοκληρώθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Εντοπίστηκαν πάνω από 23kg ναρκωτικών
Εντόπισαν πάνω από 23 κιλά ναρκωτικών στη Λεμεσό μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κακοποίησε 8χρονο αγοράκι μέσα σε θρησκευτικό χώρο και παρακαλούσε τον πατέρα να μην τον καταγγείλει
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού σε θρησκευτικό χώρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παριστάνουν τους τραπεζικούς και αποσπούν χρήματα - Έτσι ξεγελούν τους πολίτες
Για νέα απάτη εφιστά την προσοχή του κοινού η αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστό το Μονοπάτι «Φαράγγι του Άβακα» - Ποιός ο λόγος;
Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι του Άβακα μέχρι νεοτέρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατία αποκαλύπτει τα νέα ονόματα που διαμορφώνουν το Υπουργικό σώμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός-Βήχας: «Μπλέξατε τα καρναβάλια με τα Χριστούγεννα» - Η θέση του Δήμου
Την αντίδραση του ηθοποιού Κώστα Βήχα, έχει προκαλέσει ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του Δημαρχείου Λεμεσού. Με δημόσια τοποθέτησή του στο διαδίκτυο ασκεί έντονη κριτική στους εμπλεκόμενους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φοιτητής σχεδίαζε ένοπλη επίθεση με αιματοχυσία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι σκόπευε να κάνει ένοπλη επίθεση μέσα στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος σκοτώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανεργία: Μηναία αύξηση τον Νοέμβριο - Σταθερή η ετήσια τάση μείωσης
Μικρή άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας ανήλθε σε 10.924 άτομα, έναντι 7.099 τον Οκτώβριο, με την αύξηση να σχετίζεται –όπως κάθε χρόνο– με το τέλος της τουριστικής περιόδου.