ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έλλειψη κοινού εδάφους για συνομιλίες καταγράφει η Έκθεση του ΓΓ
Στην έκθεση ο ΓΓ του ΟΗΕ προτείνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας την παράταση της θητείας της αποστολής για έξι μήνες, έως τις 31 Ιουλίου 2023.3
Την έλλειψη κοινού εδάφους ανάμεσα στις δύο πλευρές για ειρηνευτικές συνομιλίες που θα οδηγήσουν σε κοινά συμφωνημένη λύση, καταγράφει η έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την Ειρηνευτική Δύναμη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, UNFICYP, που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τετάρτης ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας, με αριθμό S/2023/3.
Σύμφωνα με την έκθεση, το τελευταίο εξάμηνο, στο οποίο αναφέρεται η έκθεση, το πολιτικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών χαρακτηρίστηκε από μια σημαντική σκλήρυνση των θέσεων και αύξηση της μη βοηθητικής ρητορικής, με φόντο την προεκλογική εκστρατεία και τη μείωση της εμπιστοσύνης του κοινού στη δυνατότητα των δύο πλευρών να βρουν κοινό έδαφος για έναν δρόμο προς τα εμπρός όσον αφορά τις συνομιλίες.
"Το έργο της ειρηνευτικής δύναμης συνεχίζει να επηρεάζεται από την έλλειψη κοινού εδάφους ανάμεσα στις δύο πλευρές σε σχέση με τις ειρηνευτικές συνομιλίες και από την απουσία προοπτικής για κοινά συμφωνημένη λύση", αναφέρεται στην έκθεση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τη Δευτέρα η απόφαση για την οκταήμερη κράτηση των πέντε υπόπτων στη Λάρνακα
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας – Βαριά αδικήματα στο μικροσκόπιο
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κοινή συνάντηση Χριστοδουλίδη – Ερχιουρμάν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ
Στην Κύπρο από 26 έως 29 Ιανουαρίου η προσωπική απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συμβούλιο υπουργών ΔΗΣΥ: Συζήτησε με τους Υπουργούς του ο Αναστασιάδης
Στο επίκεντρο Κυπριακό, μεταρρυθμίσεις και η εκλογική κινητοποίηση του κόμματος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: 42χρονη ασθενής σε κρίσιμη κατάσταση – Υπό διερεύνηση το περιστατικό από τον ΟΚΥπΥ
Βαρύτατες καταγγελίες για σοβαρές παραλείψεις κατά τη νοσηλεία 42χρονης γυναίκας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας περιλαμβάνει επιστολή της οικογένειάς της προς τη Διοίκηση του Νοσηλευτηρίου και το Υπουργείο Υγείας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επιχείρηση Λάρνακας: Ηχηρή απάντηση - χτύπημα της Αστυνομίας
Η χθεσινή ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Λάρνακα μπορεί να θεωρηθεί και ως η πρώτη ηχηρή απάντηση απέναντι σε φαινόμενα οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας στην Λάρνακα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με βρόχες, καταιγίδες και χιόνια έρχεται το Σαββατοκύριακο
Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Επί ποδός η πυροσβεστική: Φωτιά σε αποθήκη με είδη αλουμινίου και ξυλείας – Κατέρρευσε η οροφή
Σε συνολικά 22 περιστατικά ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 10 πυρκαγιές και 12 ειδικές εξυπηρετήσεις.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στα ανοιχτά της Λεμεσού: Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο - Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο
Με ανακοίνωση της η ΚΣΕΔ ενημέρωσε ότι, σήμερα 23 Iανουαρίου και ώρα 02:15, ενεργοποιήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ε-Δ ΝΕΑΡΧΟΣ, με σκοπό την αεροδιακομιδή ασθενούς από πλοίο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 125 ΝΜ Νότια Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ηράκλειο: Γαμπρός πήγε με την νεκροφόρα στην εκκλησία και έγινε viral (ΒΙΝΤΕΟ)
Φορώντας παραδοσιακή κρητική φορεσιά και με συνοδεία μουσικών οργάνων έφτασε στην εκκλησία ο γαμπρός, με νεκροφόρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
Σε τροχιά αποχώρησης οι ΗΠΑ από τον ΠΟΥ – Πολιτικές αποφάσεις με παγκόσμιο υγειονομικό αποτύπωμα