ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΠΕΞ: Πλήρη στήριξη Κύπρου στον Πρόεδρο Λούλα και τη δημοκρατική βούληση του λαού της Βραζιλίας
Μήνυμα συμπαράστασης στη Βραζιλία και τον Πρόεδρό της, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, στέλνει το Υπουργείο Εξωτερικών, μετά την επίθεση σε δημόσια κτίρια, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, από υποστηρικτές του πρώην Προέδρου, Ζαΐχ Μπολσονάρου.
Χιλιάδες υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην Προέδρου της Βραζιλίας, εισέβαλαν την Κυριακή στο Κογκρέσο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το Προεδρικό Μέγαρο της Βραζιλίας και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Ακολούθησαν συλλήψεις ατόμων που συμμετείχαν στις ταραχές, ενώ πολλές χώρες καταδίκασαν την επίθεση.
Στο μήνυμα που δημοσιεύθηκε στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την πλήρη στήριξη της Κύπρου στον Πρόεδρο Λούλα, «στην Κυβέρνησή του και στη δημοκρατική βούληση του λαού της Βραζιλίας». «Η βία και ο εξτρεμισμός δεν επικράτησαν, ούτε θα το κάνουν», προσθέτει το μήνυμα, καταλήγοντας ότι «οι δημοκρατίες όλου του κόσμου βρίσκονται στο πλευρό της Βραζιλίας και του λαού της».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολύωρη διακοπή νερού στη Λεμεσό την Παρασκευή – Οι δρόμοι που επηρεάζονται
Χωρίς υδροδότηση θα παραμείνει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, η περιοχή βόρεια της Β΄ Τεχνικής Σχολής, λόγω των εργασιών αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στο κέντρο της Λεμεσού.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
GSI: Στη Meridiam το 66% – «Τεράστια νέα δυναμική», αλλά αναμονή για τη μελέτη της ΕΤΕπ
Θετικά αποτιμά η κυπριακή Κυβέρνηση την είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam στον Great Sea Interconnector ως πλειοψηφικού μετόχου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 16χρονο για τον διερευνώμενο εμπρησμό της πρώην μπυραρίας Corner
Υπό κράτηση τέθηκε 16χρονος, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία στο πλαίσιο των ερευνών για τη φωτιά που ξέσπασε στις 5 Αυγούστου 2026 σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην επαρχία Λευκωσίας. Από τις εξετάσεις στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυτοί αναλαμβάνουν στους Ημικρατικούς – Εγκρίθηκαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια
Το «πράσινο φως» στις νέες συνθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων σειράς Ημικρατικών Οργανισμών έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του με τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. Αναλυτικά όλοι οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι και τα μέλη που εγκρίθηκαν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια την Παρασκευή – Το δίωρο ισχύος
Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανέλθει την Παρασκευή η θερμοκρασία στο εσωτερικό, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 13:00 μέχρι τις 15:00.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 37χρονο στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Υπό διερεύνηση 20 υποθέσεις €827.400
Στη σύλληψη 37χρονου προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εναντίον του διερευνώνται 20 υποθέσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, κλοπή, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ντέμης Χασάμπης: Η πορεία του Ελληνοκύπριου που βρέθηκε στην κορυφή της Τεχνητής Νοημοσύνης
Ο Ελληνοκύπριος νομπελίστας εγκαταλείπει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Google DeepMind και αναλαμβάνει πρόεδρος της εταιρείας και Chief Scientist της Alphabet. Μια διαδρομή που άρχισε από το σκάκι, πέρασε από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και κατέληξε σε ορισμένες από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης σε νέους Υπουργούς: «Μηδενική πίστωση χρόνου» – Δημόσιο συμφέρον πάνω απ’ όλα
Σαφείς κατευθύνσεις προς τα νέα μέλη της Κυβέρνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε άμεση προσαρμογή, συνεργασία με τους θεσμούς, συνεχή επαφή με τους πολίτες και απαρέγκλιτη προσήλωση στη νομιμότητα και στην πολιτική δεοντολογία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ιστορική μπυραρία «Κόρνερ» – Κατέρρευσε η οροφή
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο παλιό κτίριο της ιστορικής μπυραρίας «Κόρνερ», κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχωρούν στις τελικές εσωτερικές κατασβέσεις, ενώ τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού με τη νέα σύνθεση – Το πρόγραμμα των τελετών
Στις 13:00 της Πέμπτης θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, μετά τις αλλαγές στην Κυβέρνηση που αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Θα προηγηθούν η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών και οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.