ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Κύπρος – Ινδία θα υπογράψουν μνημόνια και συμφωνίες στο πλαίσιο επίσκεψης του Ινδού ΥΠΕΞ στις 29-31 ΔΕΚ

27/12/2022

Κύπρος και Ινδία θα υπογράψουν διμερή μνημόνια και συμφωνίες στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας, της ενέργειας και της μετανάστευσης, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας, Subrahmanyam Jaishankar, στην Κύπρο, στις 29-31 Δεκεμβρίου, με πρόσκληση του ΥΠΕΞ, Ιωάννη Κασουλίδη.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη τόσο από άποψης σημειολογίας και συμβολισμού όσο και από άποψης ουσίας και περιεχομένου. «Η Ινδία είναι μια πολύ σημαντική χώρα μέλος της Κοινοπολιτείας με την οποία μας συνδέουν παράλληλες ιστορικές πορείες, ισχυροί δεσμοί», ανέφερε.

Ο κ. Δημητρίου είπε επίσης πως η επίσκεψη αυτή «δημιουργεί προοπτική για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με την Ινδία σε ένα αμοιβαία επωφελές στρατηγικό πλαίσιο».

Σημείωσε πως κατά τη διάρκειά της «θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις και η προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε τομείς όπως η παιδεία, η οικονομία, η ασφάλεια, η άμυνα κ.λπ».

Είπε ακόμη πως «θα ενημερώσουμε την ινδική πλευρά για τις προσπάθειες της τουρκικής πλευράς για αναβάθμιση του ψευδοκράτους αλλά και για τη δημιουργία νέων τετελεσμένων σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Θα συζητηθούν επίσης τρέχοντα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι σχέσεις ΕΕ – Ινδίας καθώς και τρόποι μέσα από τους οποίους η Ινδία θα μπορούσε να διαδραματίσει ρόλο στα υφιστάμενα πολυμερή σχήματα συνεργασίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ανέφερε εξάλλου, πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ινδού ΥΠΕΞ θα υπογραφούν διμερή μνημόνια και συμφωνίες στους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας, της ενέργειας και της μετανάστευσης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 63η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λεμεσού

23/10/2025

Το ΕΒΕ Λεμεσού επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξή του προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχεται νέα ταλαιπωρία στον αυτοκινητόδρομο λόγω έργων

23/10/2025

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του τα έργα που θα πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στους αυτοκινητόδρομους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντίδραση ΕΔΕΚ για Αποστόλου και ΔΗΚΟ: «Αυτό είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή πολιτικού τομαρισμού»

23/10/2025

Έντονη είναι η αντίδρασή της ΕΔΕΚ σχετικά με την απόφαση του Ανδρέα Αποστόλου να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΔΗΚΟ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την έκαναν τσακωτή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: 23χρονη έκρυβε κοκαΐνη στο σώμα και στα εσώρουχά της (ΦΩΤΟ)

23/10/2025

Ποσότητα πέραν του μισού κιλού κοκαΐνης κατάσχεσε η Αστυνομία, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 23χρονη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θανατηφόρο στη Λεμεσό: 500 μέτρα μακριά από το σπίτι του ξεψύχησε ο 68χρονος

23/10/2025

Περίπου πεντακόσια μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του άφησε την τελευταία του πνοή ο 68χρονος Νίκος Πάρης σε τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην επαρχία Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου - Με επιτυχία η τελετή απονομής πιστοποιητικών

22/10/2025

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) παρευρέθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2025, στην τελετή απονομής πιστοποιητικών του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φροντίδα Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το στερνό αντίο της οικογένειας του Σαββόπουλου

22/10/2025

Η οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου ανακοίνωσε τον θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού με μια λιτή ανάρτηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μόλις σκότωσα τη σύντροφό μου στο τζακούζι» - Ανατριχιάζει το τηλεφώνημα του 41χρονου στις Αρχές

22/10/2025

Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 41χρονος Άρεν Πίρσον για την άγρια δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του Κλερ Λεβέκ στο σπίτι της μητέρας του στη Σκωτία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείδωσε η επόμενη τριμερής τηλεδιάσκεψη για τον GSI

22/10/2025

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακήρυξης της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq Energy ως τον προτιμητέο επενδυτή για τα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, με κατεύθυνση την έναρξη ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων εντός του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο φορτωμένη τσιγάρα από τα κατεχόμενα (ΦΩΤΟ)

22/10/2025

Με μια βαλίτσα φορτωμένη στην κυριολεξία με τσιγάρα από τα κατεχόμενα επιχείρησε να ταξιδέψει Τουρκοκύπρια προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ