ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κάλεσμα ΥΠΕΞ σε Αζερμπαϊτζάν να αποκαταστήσει κυκλοφορία και παροχή ενέργειας προς Ναγκόρνο Καραμπάχ
Να αποκαταστήσει την κυκλοφορία και την προμήθεια ενέργειας στο διάδρομο του Λατσίν προς το Ναγκόρνο Καραμπάχ, καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών το Αζερμπαϊτζάν ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστική κατάστασης στην περιοχή.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει «ανησυχία για τις πληροφορίες για διακοπή της κυκλοφορίας στο διάδρομο του Λατσίν, που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των κατοίκων του Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη διακοπή της γραμμής προμηθειών προς την περιοχή».
«Η ανησυχία εντείνεται και από πληροφορίες για διακοπή της παροχής φυσικού αερίου», προστίθεται.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καλεί το Αζερμπαϊτζάν να προχωρήσει άμεσα στην πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας και της προμήθειας ενέργειας ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας – Στον Γιάννη Λαουρή η βουλευτική έδρα της Λευκωσίας
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές
Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια
Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων
Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών
Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα
Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι εκλέγονται στην Πάφο: Οι 5 βουλευτές, οι σταυροί προτίμησης και οι νέες εισόδοι
Τρεις επανεκλέγησαν και δύο για πρώτη φορά στη Βουλή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ακτινογραφία της νέας 6κομματικής Βουλής: Όλα τα τελικά ποσοστά, οι έδρες και οι μεγάλοι ανασταλτικοί παράγοντες
Έξι κόμματα κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρες στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη
Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Volt Κύπρου: Αποδοχή της εκλογικής ήττας σε κλίμα συγκίνησης – «Κάναμε έναν πολιτικό άθλο»
Σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης και με εμφανή την απογοήτευση, οι Συμπρόεδροι του Volt Κύπρου, Πάνος Λοΐζου Παρράς και Ανδρομάχη Σοφοκλέους, αποδέχθηκαν την εκλογική ήττα του κόμματος.