ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δήμαρχος Αγίας Νάπας: Επέβλεψε τις εργασίες του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής
Επέβλεψε τις εργασίες του 8ου Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής και είχε συνάντηση γνωριμίας με τους γλύπτες ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου.
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής κ. Κίκη Κωνσταντίνου και την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κα. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα επισκέφθηκε το χώρο του Πάρκου Γλυπτικής όπου επέβλεψε τις εργασίες του 8ου Συμποσίου και είχε συνάντηση γνωριμίας με όλους τους καλλιτέχνες.
Κατά τη επίσκεψή του ο κ. Ζαννέττου είχε εκτενή ενημέρωση από τους συνεργάτες του για την μέχρι τώρα εξέλιξη των εργασιών και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες για τα γλυπτά τα οποία έχουν ολοκληρώσει και για αυτά που βρίσκονται προς ολοκλήρωση. Επέδωσε επίσης, αναμνηστική πλακέτα στον Ισπανό καλλιτέχνη Pedro Jose Jordan Mateo, ο οποίος ολοκλήρωσε τα έργα του και στη συνέχεια στόλισε μαζί με τους καλλιτέχνες και τους συνεργάτες του Χριστουγεννιάτικο δέντρο δημιουργώντας παράλληλα Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο χώρο δημιουργίας του Πάρκου Γλυπτικής.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας εξέφρασε την ευαρέσκειά του για την πορεία των εργασιών, συγχάρηκε και παράλληλα ευχαρίστησε τον εμπνευστή του Πάρκου Γλυπτικής Πρόεδρο του Συμποσίου κ. Κίκη Κωνσταντίνου για την καθοδήγηση, τις ιδέες και για την έντονη δραστηριότητά του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου «΄Αρωμα» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας για τη στήριξή του και την Πολιτιστική Λειτουργό του Δήμου κα. Μαρία Τοφινή Τσαντίλα για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει έτσι ώστε να φέρει όλα εις πέρας.
Το Πάρκο Γλυπτικής σημείωσε είναι ένα επιπρόσθετο προϊόν που αναβαθμίζει όχι μόνο την Αγία Νάπα αλλά και την Κύπρο γενικότερα και δημιουργεί τις συνθήκες ο κόσμος να επισκέπτεται την Αγία Νάπα όχι μόνο για τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και για τον Πολιτισμό της.
Ο χώρος αυτός πρόσθεσε έχει καταστεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους τουρίστες «που μας επισκέπτονται από το εξωτερικό αλλά για τον εγχώριο τουρισμό τόσο για τα σχολεία όσο και για τους συμπατριώτες μας» οι οποίοι όπως ανέφερε «το επισκέπτονται σταδιακά όχι μόνο μία φορά γιατί πάντοτε όποτε το επισκέπτονται υπάρχει κάτι το διαφορετικό».
Διαβεβαίωσε ότι μεσοπρόθεσμα θα γίνουν επιπρόσθετες υποδομές, οι οποίες θα είναι διευκολύνσεις αλλά ταυτόχρονα θα είναι υποδομές που θα απολαμβάνει ο καθένας που θα περιηγείται σε αυτό το Πάρκο. «Γίνεται ένας σχεδιασμός και υπολογίζουμε μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα αρχίσει η υλοποίηση αυτών των υποδομών» είπε καταλήγοντας ο κ. Ζαννέττου.
Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας «Θάλασσα» την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022 η ώρα 5.00μ.μ. μεγάλη εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί και θα τιμήσει με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής ο οποίος θα κηρύξει και την λήξη των εργασιών του Συμποσίου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση των έργων και θα τιμηθούν οι καλλιτέχνες τόσο από τον Δήμο Αγίας Νάπας όσο και από τον Σύνδεσμο «΄Αρωμα» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας.
Επίσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Γιάννης Τουμαζής, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου Γλυπτικής κ. Κίκης Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου «΄Αρωμα» Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής Αγίας Νάπας κ. Χριστάκης Πίττας και θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις Μαριάννα Χατζηχρίστου (τραγούδι) και Μάρα Φιλίππου (Πιάνο).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου
Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας – Στον Γιάννη Λαουρή η βουλευτική έδρα της Λευκωσίας
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές
Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια
Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων
Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών
Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα
Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι εκλέγονται στην Πάφο: Οι 5 βουλευτές, οι σταυροί προτίμησης και οι νέες εισόδοι
Τρεις επανεκλέγησαν και δύο για πρώτη φορά στη Βουλή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ακτινογραφία της νέας 6κομματικής Βουλής: Όλα τα τελικά ποσοστά, οι έδρες και οι μεγάλοι ανασταλτικοί παράγοντες
Έξι κόμματα κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρες στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη
Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.