ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΠτΔ: Ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό

03/12/2022

Την ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό, καθώς η συνεχιζόμενη κατοχή και οι απειλές της Τουρκίας αφορούν και στρέφονται εναντίον ενός κράτους μέλους της ΕΕ, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη χθεσινή συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην Αθήνα

 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά την παρέμβασή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες για τη σταθερή και διαχρονική στάση αρχών που τηρεί το ΕΛΚ όσον αφορά την επίλυση του κυπριακού προβλήματος και προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Επεσήμανε περαιτέρω την ανάγκη για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, αφού η συνεχιζόμενη κατοχή και οι απειλές της Τουρκίας αφορούν και στρέφονται εναντίον ενός κράτους μέλους της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαπίστωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την αποφασιστικότητα των μελών του ΕΛΚ να συνεχίσουν να εργάζονται για την εξεύρεση μιας λύσης που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις αρχές και αξίες της ΕΕ, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αντικατοχική πορεία του E.ΛA.Μ. στη Λευκωσία με τη στήριξη του ECR

18/07/2025

Με αφορμή τη συμπλήρωση 51 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ανακοινώνει τη διοργάνωση Πανευρωπαϊκής Αντικατοχικής Εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιουλίου 2025, στις 19:30, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση Μουρτζούκου - Διερευνάται η εμπλοκή της σε θάνατο 6ο παιδιού

18/07/2025

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου, καθώς νέα σοκαριστική πληροφορία έρχεται να ρίξει κι άλλο φως στο παρελθόν της.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Απέσπασαν €14.000 από 32χρονη - Συνεχίζονται οι απάτες με τα ψευδή εξώδικα! Συστήνεται προσοχή στο κοινό

18/07/2025

Η αστυνομία συστήνει εκ νέου την προσοχή στο κοινό αφού συνεχίζεται η απάτη με τα ψευδή μηνύματα για δήθεν πληρωμή εξωδίκων προστίμων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Καíει» την Πόπη Αναγνωστοπούλου ο Δημήτρης Μουρτζούκος - Μεγάλη ανατροπή

18/07/2025

Μεγάλη ανατροπή έρχονται να φέρουν τα λεγόμενα του Δημήτρη Μουρτζούκου, αδερφού της Ειρήνης Μουρτζούκου, αναφερόμενος στην Πόπη Αναγνωστοπούλου και το πώς αυτή φερόταν και στους δύο σαν παιδιά.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΗΠΑ: Εκτελέστηκε θανατοποινίτης που καταδικαστεί για διπλό φόνο

18/07/2025

Άνδρας ο οποίος είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών εκτελέστηκε την Τρίτη (16/7) στη Φλόριντα, στις νότιες ΗΠΑ, αυξάνοντας στις 26 τον αριθμό των εκτελέσεων που έχουν γίνει στη χώρα από την αρχή της χρονιάς, με άλλα λόγια τον υψηλότερο έπειτα από μια δεκαετία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάφος: Έξι χρόνια φυλάκισης σε 30χρονο που έκαψε σπίτι οικογένειας με παιδιά και ηλικιωμένους

17/07/2025

Έξι χρόνια ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε άντρα 30 ετών, ο οποίος έκαψε σπίτι οικογένειας με δύο παιδιά και ηλικιωμένους στην Πάφο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέσα σε ένα χρόνο η οικογένεια της Πόπης έχασε δυο μωρά, άγρια δολοφονημένα

17/07/2025

Μέσα σε ένα χρόνο η οικογένεια της Πόπης έχασε δυο μωρά, άγρια δολοφονημένα. Τον μικρό Παναγιωτάκη και την Βασιλική.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέο σκάνδαλο προ των πυλών: «Πολυώροφο τερατούργημα στην είσοδο της Λευκωσίας»

17/07/2025

Ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων την Τρίτη 15/7, έχει τίτλο «Νέο πολυώροφο τερατούργημα στην είσοδο της Λευκωσίας – Οσμή σκανδάλου».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μουρτζούκου: Αρνείται εμπλοκή στο θάνατο του Παναγιώτη - “Ο Παναγιωτάκης δεν ταιριάζει στο μοτίβο των δολοφονιών”

17/07/2025

Άλλοθι στο μοτίβο που ακολουθεί στα ομολογημένα της εγκλήματα αναζητά η Ειρήνη Μουρτζούκου για να στηρίξει τον ισχυρισμό της ότι δεν σκότωσε αυτή τον 15 μηνών Παναγιωτάκη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αίγυπτος: Πατέρας έσφαξε και τα 3 παιδιά του μέσα στο σπίτι

16/07/2025

Πατέρας στην Αίγυπτο φέρεται να έσφαξε τα τρία του παιδιά μέσα στο σπίτι τους.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ