ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καδής:Αισιόδοξες οι προοπτικές εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα
Την αισιοδοξία του για την πορεία και τις προοπτικές εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης του αγροτικού μας τομέα, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής μιλώντας στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο με θέμα: «Αγροτική Ανάπτυξη - Από την Έρευνα στην Πράξη».
Το Συνέδριο διοργάνωσαν το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, το Τμήμα Γεωργίας, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καδής είπε ότι το Συνέδριο αποδεικνύει ότι ο τόπος μας μπορεί να προωθήσει και να αξιοποιήσει ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα της γεωργίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, θα αξιοποιηθούν με τον καταλληλότερο τρόπο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα της Κύπρου.
Ανέφερε ότι τα θέματα του Συνεδρίου που είναι το περιβάλλον και η γεωργία, η εισαγωγή και χρήση νέων τεχνολογιών και ο ρόλος της γεωργίας στη βιομηχανία τροφίμων, είναι συνυφασμένα με τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και με τους στόχους της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις μέρες μας, ανέφερε ο Υπουργός, η γεωργία έχει ένα ευρύ ρόλο να διαδραματίσει, αφού συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων - ιδιαίτερα η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας αποτελεί μεγάλη και αναδυόμενη πρόκληση λόγω και των συνεπειών της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, συνέχισε, η άσκηση του γεωργικού επαγγέλματος στην εποχή μας δεν εξαρτάται πλέον μόνο από το εργατικό δυναμικό, αλλά από την εξοικείωση στη χρήση νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή καινοτομιών.
Συνεπώς, πρόσθεσε, δράσεις όπως το συγκεκριμένο Συνέδριο, δίνουν την ευκαιρία σε φορείς και άτομα, που ασχολούνται με θέματα εφαρμοσμένης έρευνας, να προβάλουν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών που σχετίζονται με την κυπριακή γεωργία και να ανταλλάξουν απόψεις με φορείς της αγροτικής ανάπτυξης, με σκοπό την εφαρμογή στην πράξη των αποτελεσμάτων της έρευνας και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου
Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας – Στον Γιάννη Λαουρή η βουλευτική έδρα της Λευκωσίας
Παραμένει στην Ευρωβουλή ο Φειδίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές
Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια
Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων
Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών
Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα
Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι εκλέγονται στην Πάφο: Οι 5 βουλευτές, οι σταυροί προτίμησης και οι νέες εισόδοι
Τρεις επανεκλέγησαν και δύο για πρώτη φορά στη Βουλή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η ακτινογραφία της νέας 6κομματικής Βουλής: Όλα τα τελικά ποσοστά, οι έδρες και οι μεγάλοι ανασταλτικοί παράγοντες
Έξι κόμματα κατάφεραν να εξασφαλίσουν έδρες στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη
Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.