ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Καδής:Αισιόδοξες οι προοπτικές εκσυγχρονισμού του αγροτικού τομέα
Την αισιοδοξία του για την πορεία και τις προοπτικές εκσυγχρονισμού και ανασυγκρότησης του αγροτικού μας τομέα, εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής μιλώντας στο 1ο Παγκύπριο Συνέδριο με θέμα: «Αγροτική Ανάπτυξη - Από την Έρευνα στην Πράξη».
Το Συνέδριο διοργάνωσαν το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, το Τμήμα Γεωργίας, το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καδής είπε ότι το Συνέδριο αποδεικνύει ότι ο τόπος μας μπορεί να προωθήσει και να αξιοποιήσει ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα της γεωργίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα αποτελέσματα του Συνεδρίου, θα αξιοποιηθούν με τον καταλληλότερο τρόπο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του γεωργικού τομέα της Κύπρου.
Ανέφερε ότι τα θέματα του Συνεδρίου που είναι το περιβάλλον και η γεωργία, η εισαγωγή και χρήση νέων τεχνολογιών και ο ρόλος της γεωργίας στη βιομηχανία τροφίμων, είναι συνυφασμένα με τους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και με τους στόχους της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις μέρες μας, ανέφερε ο Υπουργός, η γεωργία έχει ένα ευρύ ρόλο να διαδραματίσει, αφού συνδέεται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων - ιδιαίτερα η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας αποτελεί μεγάλη και αναδυόμενη πρόκληση λόγω και των συνεπειών της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ταυτόχρονα, συνέχισε, η άσκηση του γεωργικού επαγγέλματος στην εποχή μας δεν εξαρτάται πλέον μόνο από το εργατικό δυναμικό, αλλά από την εξοικείωση στη χρήση νέων τεχνολογιών και την εφαρμογή καινοτομιών.
Συνεπώς, πρόσθεσε, δράσεις όπως το συγκεκριμένο Συνέδριο, δίνουν την ευκαιρία σε φορείς και άτομα, που ασχολούνται με θέματα εφαρμοσμένης έρευνας, να προβάλουν τα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών που σχετίζονται με την κυπριακή γεωργία και να ανταλλάξουν απόψεις με φορείς της αγροτικής ανάπτυξης, με σκοπό την εφαρμογή στην πράξη των αποτελεσμάτων της έρευνας και, κατ’ επέκταση, τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε πολυτελή αυτοκίνητα στη Λεμεσό – Εξετάζεται εμπρησμός
Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και οι αρχές τα ξημερώματα στη Λεμεσό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών
Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών ολοκληρώθηκε.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Εντοπίστηκαν πάνω από 23kg ναρκωτικών
Εντόπισαν πάνω από 23 κιλά ναρκωτικών στη Λεμεσό μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κακοποίησε 8χρονο αγοράκι μέσα σε θρησκευτικό χώρο και παρακαλούσε τον πατέρα να μην τον καταγγείλει
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού σε θρησκευτικό χώρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παριστάνουν τους τραπεζικούς και αποσπούν χρήματα - Έτσι ξεγελούν τους πολίτες
Για νέα απάτη εφιστά την προσοχή του κοινού η αστυνομία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστό το Μονοπάτι «Φαράγγι του Άβακα» - Ποιός ο λόγος;
Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι του Άβακα μέχρι νεοτέρας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου
Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατία αποκαλύπτει τα νέα ονόματα που διαμορφώνουν το Υπουργικό σώμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός-Βήχας: «Μπλέξατε τα καρναβάλια με τα Χριστούγεννα» - Η θέση του Δήμου
Την αντίδραση του ηθοποιού Κώστα Βήχα, έχει προκαλέσει ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του Δημαρχείου Λεμεσού. Με δημόσια τοποθέτησή του στο διαδίκτυο ασκεί έντονη κριτική στους εμπλεκόμενους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φοιτητής σχεδίαζε ένοπλη επίθεση με αιματοχυσία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ
Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι σκόπευε να κάνει ένοπλη επίθεση μέσα στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος σκοτώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανεργία: Μηναία αύξηση τον Νοέμβριο - Σταθερή η ετήσια τάση μείωσης
Μικρή άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας ανήλθε σε 10.924 άτομα, έναντι 7.099 τον Οκτώβριο, με την αύξηση να σχετίζεται –όπως κάθε χρόνο– με το τέλος της τουριστικής περιόδου.