ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον ΥΠΟΙΚ

12/11/2022

Την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, την Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, στην Έκθεση, γίνεται ειδική αναφορά στο έργο της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, “η οποία διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα από ένα εντατικό διάλογο με ένα ευρύ φάσμα φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.

“Το Συμβούλιο εργάστηκε εντατικά κατά το 2021 για την ολοκλήρωση της νέας Στρατηγικής «Όραμα 2035» και την επιλογή του νέου οικονομικού μοντέλου, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, αλλά και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, σημαντικός σταθμός για το Συμβούλιο κατά το 2021 ήταν και η συμβολή του στην ετοιμασία του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως λέει.

Στην Έκθεση Πεπραγμένων γίνεται επίσης παρουσίαση της 2ης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο η οποία καταγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, και παρέχει συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε το Συμβούλιο “για την ενημέρωση και την εξαιρετική εργασία που διεξάγεται, καθώς και για την αγαστή συνεργασία που έχει μαζί του”, και τόνισε ότι αριθμός μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση προέρχονται από συγκεκριμένες εισηγήσεις του Συμβουλίου.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η καλή επίδοση της κυπριακής οικονομίας που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ούτε τυχαίος είναι και ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας που παρατηρείται τώρα. “Σε αυτά, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις του Συμβουλίου”, που αρκετές περιλαμβάνονται στους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς και προϋπολογισμούς των Υπουργείων.

Η Έκθεση  Πεπραγμένων για το 2021, καθώς και ενημερωτικό υλικό που αφορά στις εργασίες και συστάσεις πολιτικής του Συμβουλίου, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου ecompet.cy .

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποινές φυλάκισης σε τέσσερα πρόσωπα για υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης 24χρονης

03/06/2026

Πρόκειται για αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ Αύγουστου, 2022 και Μάιου, 2023.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στην Φινλανδία: Άνδρας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 361 παιδιών

03/06/2026

Ο άνδρας παραδέχτηκε εν μέρει τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της έρευνας και η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ρεκόρ θανάτων από τον καύσωνα - Πάνω από 100

03/06/2026

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι θάνατοι 101 ανθρώπων μπορούν να αποδοθούν στον καύσωνα, ο υψηλότερος αριθμός για τον μήνα Μάιο από το 2015.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος σε ηλικία 94 ετών

03/06/2026

Η είδηση του θανάτου έγινε γνωστή μετά την κηδεία του.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην ποινική διερεύνηση οδηγείται η υπόθεση μετά τα ευρήματα Europol και FBI

03/06/2026

Η διερεύνηση της Αστυνομίας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της Europol αλλά και του FBI οδηγούν την υπόθεση στο επόμενο βήμα, αυτό της ποινικής διερεύνησης.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σε λειτουργία από σήμερα το CY-Alert: Άμεση ενημέρωση στα κινητά για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

02/06/2026

Στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών τίθεται από σήμερα, 2 Ιουνίου 2026, το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης του Πληθυσμού - CY-Alert.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μέχρι τις 15 Ιουνίου η ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς για το «Κράτος Μαφία»

02/06/2026

Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου θα εκδοθεί η ανακοίνωση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Προεδρικό σήμερα οι κτηνοτρόφοι: Κρίσιμη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τον αφθώδη πυρετό

02/06/2026

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται αγροτικές οργανώσεις και κτηνοτρόφοι λόγω αφθώδους πυρετού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Στο 20% οι απώλειες στον τουρισμό – Ελπίδες για ανάκαμψη μέσω κρατήσεων της τελευταίας στιγμής

01/06/2026

Στο 20% ανέρχονται, μέχρι σήμερα, οι απώλειες στον τουριστικό τομέα λόγω της κατάστασης που συνεχίζεται στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανέφερε ο Χρίστος Αγγελίδης, Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ).

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ