ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον ΥΠΟΙΚ
Την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021 παρέδωσε ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου στον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, την Παρασκευή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου, στην Έκθεση, γίνεται ειδική αναφορά στο έργο της Μακροπρόθεσμης Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας, “η οποία διαμορφώθηκε και ολοκληρώθηκε μέσα από ένα εντατικό διάλογο με ένα ευρύ φάσμα φορέων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”.
“Το Συμβούλιο εργάστηκε εντατικά κατά το 2021 για την ολοκλήρωση της νέας Στρατηγικής «Όραμα 2035» και την επιλογή του νέου οικονομικού μοντέλου, το οποίο είναι προσανατολισμένο στην ενίσχυση της βιωσιμότητας, της ανθεκτικότητας, αλλά και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, σημαντικός σταθμός για το Συμβούλιο κατά το 2021 ήταν και η συμβολή του στην ετοιμασία του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπως λέει.
Στην Έκθεση Πεπραγμένων γίνεται επίσης παρουσίαση της 2ης Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας για την Κύπρο η οποία καταγράφει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, και παρέχει συστάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών ευχαρίστησε το Συμβούλιο “για την ενημέρωση και την εξαιρετική εργασία που διεξάγεται, καθώς και για την αγαστή συνεργασία που έχει μαζί του”, και τόνισε ότι αριθμός μέτρων που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση προέρχονται από συγκεκριμένες εισηγήσεις του Συμβουλίου.
Πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η καλή επίδοση της κυπριακής οικονομίας που παρατηρήθηκε κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, ούτε τυχαίος είναι και ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας που παρατηρείται τώρα. “Σε αυτά, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι εισηγήσεις του Συμβουλίου”, που αρκετές περιλαμβάνονται στους Στρατηγικούς Σχεδιασμούς και προϋπολογισμούς των Υπουργείων.
Η Έκθεση Πεπραγμένων για το 2021, καθώς και ενημερωτικό υλικό που αφορά στις εργασίες και συστάσεις πολιτικής του Συμβουλίου, βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου ecompet.cy .
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το Λουξεμβούργο λέει όχι στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, απάντησε στις πιέσεις Ζελένσκι για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πακιστάν: Συναγερμός για τον ιό Νίπα – Αυστηροί υγειονομικοί έλεγχοι
Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές του Πακιστάν, επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα στα σημεία εισόδου για την αποτροπή εξάπλωσης του επικίνδυνου ιού Νίπα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκρηξη τα ξημερώματα σε αυτοκίνητο – Ζημιές και σε οικία
Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε αυτοκίνητο στη Λευκωσία.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εντατικοί έλεγχοι από την Αστυνομία: Συλλήψεις και έλεγχοι σε πολίτες και υποστατικά
Συνεχίστηκαν και κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι στοχευμένες προληπτικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας, με ενισχυμένη παρουσία σε καίρια σημεία αστικών περιοχών, με στόχο την πρόληψη σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, την προστασία των πολιτών και τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανησυχία για τρανς γυναίκα στις Κεντρικές Φυλακές – Κρατείται σε ξεχωριστό χώρο για να προστατευθεί
Σοβαρά ζητήματα γύρω από τη διαχείριση κρατουμένων διεμφυλικής ταυτότητας στις κυπριακές φυλακές αναδεικνύει υπόθεση 23χρονης από τη Βραζιλία, η οποία καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης για μεταφορά μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έξυπνοι Μετρητές: Μπήκαν 220 χιλιάδες – Τι αναμένεται από την ΑΗΚ
Το σήριαλ που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε θρίλερ, γύρω από την εγκατάσταση των έξυπνων μετρητών, φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί, αφού, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα στοιχεία, η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) όχι μόνο κατάφερε να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα, αλλά βρίσκεται και μπροστά από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πένθος για τον Κούλλη Νικολάου
Με μια μακροσκελή και συγκινητική ανάρτηση, ο Κούλλης αποχαιρετά τον αδερφό του.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ελβετία: Καταδίκη σε πολιτικό που χρησιμοποίησε την εικόνα της Παναγίας για να εξασκηθεί στη... σκοποβολή
Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την αθώωσή της, υπογραμμίζοντας ότι υπέστη σε παιδική ηλικία ψυχικό τραύμα που της έχει αφήσει ανεξίτηλα σημάδια.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΠΕΣ: Η στέγαση αποτελεί μείζον ζήτημα και προτεραιότητα της Προεδρίας
«Η στέγαση έχει αναχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε μείζον ζήτημα, με κοινωνικές, οικονομικές και άλλες προεκτάσεις που απαιτούν συντονισμένες δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αγροτικές οργανώσεις: Ζητούν ανάκληση περιβαλλοντικού τέλους από ΤΑΥ
Την ανάκληση του περιβαλλοντικού τέλους που έχει επιβάλει το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ) για την απόληψη νερού άρδευσης από πηγές εκτός Κυβερνητικών Υδατικών Έργων ζητούν οι αγροτικές οργανώσεις.