ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Η Ελένη Σταύρου του ΔΗΣΥ ανακηρύχθηκε ως νέα Ευρωβουλευτής στη θέση του Λευτέρη Χριστοφόρου

02/11/2022

«Είμαι ευτυχής που από σήμερα θα υπηρετώ την πατρίδα μου ως μέλος ενός κορυφαίου διεθνούς θεσμού», είπε η κ. Σταύρου

 

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου δρ Κώστας Κωνσταντίνου, ως Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σήμερα το πρωί προέβη σε ανακήρυξη της κας Ελένης Σταύρου, ως εκλεγέντος μέλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βάσει του περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμοι, σε Συνδυασμό με τους περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμους.

Κατά την ανακήρυξη της κας Σταύρου, ο Έφορος Εκλογής είπε τα ακόλουθα:

«Επειδή ο κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος εκλέγηκε Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ορίστηκε ως μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, με συνέπεια η έδρα που κατείχε ως Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να κενωθεί, από την 2α Νοεμβρίου 2022.

Και επειδή ο κ. Λευτέρης Χριστοφόρου είχε εκλεγεί μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το συνδυασμό του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Και επειδή σύμφωνα με το άρθρο 35(1) του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, οι πρόνοιες του οποίου εφαρμόζονται, τηρουμένων των αναλογιών, δυνάμει του άρθρου 27 των περί Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νόμων, η κενωθείσα έδρα πληρούται μέσα σε 45 το πολύ μέρες, με την ανακήρυξη από το Γενικό Έφορο Εκλογής ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του εν ζωή κατά το χρόνο της ανακήρυξης υποψηφίου του συνδυασμού του πιο πάνω κόμματος, ο οποίος αποδεδειγμένα κατά το χρόνο που κενούται η έδρα εξακολουθεί να ανήκει στο ίδιο κόμμα και ο οποίος θα εκλεγόταν στις εκλογές για την ανάδειξη των Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αν ο κάτοχος της κενωθείσας έδρας, δεν είχε πάρει περισσότερους σταυρούς προτίμησης.

Και επειδή ο κ. Νίκος Τορναρίτης, ο οποίος εξακολουθεί να ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό και είναι ο αμέσως ακολουθών κατά σειρά επιτυχίας και μη εκλεγείς υποψήφιος του πιο πάνω συνδυασμού, δεν αποδέχθηκε την έδρα.

Και επειδή η κενωθείσα έδρα καταλαμβάνεται από την αμέσως επόμενη κατά σειρά επιτυχίας μη εκλεγείσα υποψήφια του πιο πάνω συνδυασμού, κα Ελένη Σταύρου, η οποία εξακολουθεί να ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό.

Γι΄ αυτό, εγώ ο Κώστας Α. Κωνσταντίνου, Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανακηρύσσω την κα Ελένη Σταύρου, ως εκλεγέν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το όνομά της δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες της Εκλογικής Νομοθεσίας».

Η Ευρωβουλευτής κα Ελένη Σταύρου, στη δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους, είπε τα ακόλουθα:

«Είμαι ευτυχής που από σήμερα θα υπηρετώ την πατρίδα μου ως μέλος ενός κορυφαίου διεθνούς θεσμού, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ευχαριστώ πρωτίστως τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού που με εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρόεδρο του κόμματός μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που ευθύς εξ αρχής με περιέβαλαν. Ευχαριστώ τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, ο οποίος ήταν ένας καλός δάσκαλος για μένα. Ευχαριστώ τον φίλο μου και συνάδελφο Νίκο Τορναρίτη για την ευκαιρία που μου έδωσε.

Θα διαδεχθώ τον αγαπητό Λευτέρη Χριστοφόρου, έναν εξαίρετο υπηρέτη της πατρίδας, και πιστεύω ότι με τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, τις εμπειρίες και τα προσόντα, και τη θητεία μου στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Άμυνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θα τα καταφέρω».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς μετά την παραίτηση του Ανδρέα Κωνσταντίνου

26/05/2026

Τελευταία Κυριακή Ιουνίου ή 1η Κυριακή Ιουλίου οι εκλογές για νέο Αντιδήμαρχο Αγλαντζιάς λέει ο ΓΔ του ΥΠΕΣ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βουλευτικές Εκλογές 2026: Ριζική αναδιάρθρωση και στο Εθνικό Συμβούλιο – Όλες οι αλλαγές

25/05/2026

Διαμορφώνεται και νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξάχθηκαν χθες Κυριακή 24 Μαΐου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το μεσημέρι η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών - Η διαδικασία και πότε η πρώτη Ολομέλεια

25/05/2026

Η ανακήρυξη σηματοδοτεί την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μάριος Καρογιάν: «Η μη συμμετοχή στο Κοινοβούλιο δεν σημαίνει το τέλος μας» – Αιχμές για χειραγώγηση μέσω δημοσκοπήσεων

24/05/2026

Απογοήτευση επικρατεί στη ΔΗΠΑ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. «Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρνητικό, δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τους στόχους», ανέφερε ο Μάριος Καρογιάν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οι νέοι βουλευτές στην επαρχία Λάρνακας: Αναλυτικά οι σταυροί προτίμησης και η κατανομή των εδρών

24/05/2026

Πως κατανέμονται οι έδρες στην επαρχία Λάρνακας, όπου το κόμμα της Αριστεράς έκοψε πρώτο το νήμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ άξιζαν να βρίσκονται στη νέα Βουλή» – Μήνυμα συνεργασίας προς το νέο Σώμα

24/05/2026

Ευχαριστίες σε όσους εργάστηκαν για την διεξαγωγή των εκλογών εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.



ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκλογές Θρησκευτικών Ομάδων 2026: Νέος Αντιπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή ο Πέτρος Νακούζη

24/05/2026

Αντιπρόσωπος για τη Θρησκευτική Ομάδα των Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, εκλέγεται ο κ. ΝΑΚΟΥΖΗ Πέτρος, η ανακήρυξη του οποίου θα γίνει τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2026, η ώρα 12 μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ