ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η Βόρεια Κορέα ζητά από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα να σταματήσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μεταδίδει πως η Πιονγιάνγκ θεωρεί ότι το σενάριο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ σε βάρος της έχει εισέλθει στην τελική φάση
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ζήτησε σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα να σταματήσουν αμέσως τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και τη γύρω περιοχή έχει εισέλθει σε φάση σοβαρής αντιπαράθεσης (…) λόγω των συνεχιζόμενων και απερίσκεπτων στρατιωτικών ενεργειών από τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που μεταδίδει το KCNA.
Η αμερικανική και η νοτιοκορεατική πολεμική αεροπορία ξεκίνησαν σήμερα γυμνάσια ευρείας κλίμακας, με προσομοίωση επιθέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Στην άσκηση με την ονομασία «Vigilant Storm», η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, συμμετέχουν περίπου 240 στρατιωτικά αεροσκάφη.
Την Παρασκευή εξάλλου ολοκληρώθηκε η 12ήμερη νοτιοκορεατική στρατιωτική άσκηση Hoguk 22, που περιελάμβανε προσομοιώσεις απόβασης με αμφίβια οχήματα.
Ανεβάζοντας τους τόνους, το KCNA μεταδίδει πως η Πιονγιάνγκ θεωρεί ότι το σενάριο πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ σε βάρος της έχει εισέλθει στην τελική φάση, υπογραμμίζοντας πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της με κάθε μέσο.
Η Ουάσιγκτον και η Σεούλ πιστεύουν ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται κοντά στην πρώτη δοκιμή πυρηνικού όπλου μετά το 2017.
Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βόμβα σε εστιατόριο στη Λεμεσό – Υπό αστυνομική προστασία τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού επιχειρηματία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού μετά τη νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος περιουσίας γνωστού επιχειρηματία, αυτή τη φορά με στόχο εστιατόριο στην περιοχή του κάστρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναστάτωση στη Λευκωσία από την πτήση μαχητικών αεροσκαφών
Ανησυχία και αναστάτωση προκλήθηκαν στη Λευκωσία μετά την εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό της πόλης, με πολίτες να αναφέρουν ότι παρατήρησαν έντονη αεροπορική δραστηριότητα πάνω από την περιοχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άκης Μάντζιος: Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Εθνική Κύπρου
Η Ομοσπονδία της Κύπρου προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι τον Ιανουάριο του 2029.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εντοπίστηκε δέμα με κάνναβη στα Λατσιά – Συνελήφθη 23χρονος κατά την παραλαβή του
Υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε ταχυδρομικό δέμα διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές, μετά από έλεγχο στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας στα Λατσιά. Το πακέτο είχε προέλευση τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες περιείχε σημαντική ποσότητα κάνναβης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέμπη: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Καρυστιανού και Πλακιά στη δίκη - «Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για τα χρήματα»
Αυτόπτες μάρτυρες που κάθονταν στις θέσεις του ακροατηρίου μετέφεραν την εικόνα η Μαρία Καρυστιανού να προβαίνει σε χειρονομίες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό «Ντράγκον» – Ενισχύεται η αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο
Στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο έφτασε τη Δευτέρα το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon, το οποίο προορίζεται να ενισχύσει την αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στο νησί.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη σε Λεμεσό και Λευκωσία λόγω έργων
Νυχτερινές και ημερήσιες εργασίες θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε Λεμεσό και Λευκωσία τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε βασικά σημεία του οδικού δικτύου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Που θα ανεγερθούν οι νέες Φυλακές; Στο επίκεντρο υπερπληθυσμός και συνθήκες κράτησης στις Φυλακές
Σε φάση σημαντικών αλλαγών εισέρχεται το σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου, με την Κυβέρνηση να προχωρά στον σχεδιασμό νέων υποδομών και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές σε εκποιήσεις και Χρηματοοικονομικό Επίτροπο στην Κύπρο – Νομοσχέδιο φέρνει νέα περιθώρια ρύθμισης οφειλών
Σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των εκποιήσεων και στον ρόλο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου φέρνει νομοσχέδιο που τέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ "παγώνει" τις επιθέσεις στο Ιράν!
Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή για πενθήμερη αναστολή των πληγμάτων σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές, επικαλούμενος «εποικοδομητικές συνομιλίες» με την Τεχεράνη.