ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



ΥΠΥΓ: Την επίτευξη συμφωνίας ώστε άτομα με καρκίνο να έχουν πλέον οφέλη από ασφαλιστικές εταιρείες

28/10/2022

Άτομα με ιστορικό καρκίνου θα έχουν πλέον το δικαίωμα από την 1/1/2023 να απολαμβάνουν οφέλη από ασφαλιστικές εταιρείες ύστερα από συμφωνία που επιτεύχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

 

«Νιώθω χαρούμενος και ευτυχισμένος γιατί μετά από μια εξαιρετική συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών, την Εuropa Donna, την ΟΣΑΚ και τον Σύνδεσμο Τραπεζών και την Έφορο Ασφαλιστικών Εταιρειών έχουμε έρθει σε συμφωνία ότι από την 1/1/2023 άτομα με ιστορικό από καρκίνο θα δικαιούνται να λαμβάνουν υπηρεσίες από ασφαλιστικές εταιρείες για σκοπούς δανειοδότησης, ανέγερση πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο Υπουργός Υγείας.

«Αυτό τον στόχο που είχαμε θέσει τον προηγούμενο Μάϊο κι όλοι θεωρούσαν ότι ήταν ανέφικτος, σήμερα είναι εφικτός. Η μικρή Κύπρος μας είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση που υιοθετεί αυτό το μέτρο», είπε.

Το αρχικό πλάνο, διευκρίνισε, είναι να υλοποιήσουμε την συμφωνία για τρία χρόνια οπότε και θα επανεξεταστεί. «Έγινε το πρώτο βήμα, ας δούμε τα θετικά. Είμαστε από τις πρώτες χώρες που υλοποιούμε αυτή την συμφωνία και μετά θα την επαναξιολογήσουμε», πρόσθεσε.

Περισσότερα γι αυτή την συμφωνία θα δημοσιοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά που θα συμφωνηθεί κοινό ανακοινωθέν μαζί με την Εuropa Donna και τον Πρόεδρο των Ασφαλιστικών Εταιρειών.

Η Πρόεδρος του ΔΣ της Εuropa Donna Μαίρη Περδίου, ανέφερε ότι «η  σημερινή μέρα για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντική».

Ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας που είχε αυτή την πρωτοβουλία, που κάθισε δίπλα τους να τους βοηθήσει σε αυτό τον μεγάλο στόχο που είχαν θέσει.

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, με τις οποίες είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και φαίνεται ότι έχουμε έδαφος συνεννόησης και μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς καν να μπούμε σε νομοθετική ρύθμιση», ανέφερε.

Φαίνεται, πρόσθεσε, «ότι υπάρχει καλή πρόθεση από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες και εμείς ως Σύνδεσμος Ασθενών με καρκίνο, η Εuropa Donna, δηλώνουμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι εκ μέρους των ασθενών που θα μπορούν από εδώ και πέρα να ασφαλίζονται και να έχουν ίση πρόσβαση όπως τους υπόλοιπους πολίτες σε ασφαλιστικά συμβόλαια και κατ΄ επέκταση σε χρηματοοικονομικές διευκολύνσεις γιατί πραγματικά ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους ασθενείς όταν ήθελαν να προβούν σε ένα δανεισμό. Και φαίνεται ότι αυτό θα ξεπεραστεί με την σημερινή συμφωνία». 

Εκ μέρους των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο Ευάγγελος Αναστασιάδης είπε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία είναι μέρος της κοινωνίας και αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας.

«Είναι με μεγάλη χαρά και προθυμία που δεχθήκαμε την πρόσκληση του Υπουργού Υγείας να προσέλθουμε σε αυτή την συνάντηση. Ήρθαμε με θετική διάθεση, με προτάσεις οι οποίες στην ολοκληρία τους θα έλεγα έγιναν αποδεκτές και είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε καταλήξει σε μια συνεννόηση, συμφωνία έξι σημείων, η οποία θα επιτρέπει στα άτομα που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο να απολαμβάνουν τα οφέλη της ασφάλισης ζωής», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 63η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΕΒΕ Λεμεσού

23/10/2025

Το ΕΒΕ Λεμεσού επιβεβαιώνει τη συνεχή στήριξή του προς την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έρχεται νέα ταλαιπωρία στον αυτοκινητόδρομο λόγω έργων

23/10/2025

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του τα έργα που θα πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στους αυτοκινητόδρομους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντίδραση ΕΔΕΚ για Αποστόλου και ΔΗΚΟ: «Αυτό είναι η πιο χαρακτηριστική μορφή πολιτικού τομαρισμού»

23/10/2025

Έντονη είναι η αντίδρασή της ΕΔΕΚ σχετικά με την απόφαση του Ανδρέα Αποστόλου να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές με το ΔΗΚΟ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την έκαναν τσακωτή στο Αεροδρόμιο Λάρνακας: 23χρονη έκρυβε κοκαΐνη στο σώμα και στα εσώρουχά της (ΦΩΤΟ)

23/10/2025

Ποσότητα πέραν του μισού κιλού κοκαΐνης κατάσχεσε η Αστυνομία, ενώ για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθη 23χρονη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θανατηφόρο στη Λεμεσό: 500 μέτρα μακριά από το σπίτι του ξεψύχησε ο 68χρονος

23/10/2025

Περίπου πεντακόσια μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του άφησε την τελευταία του πνοή ο 68χρονος Νίκος Πάρης σε τροχαία σύγκρουση που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην επαρχία Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου - Με επιτυχία η τελετή απονομής πιστοποιητικών

22/10/2025

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για την Ελκώδη Κολίτιδα και τη Νόσο του Crohn (ΠΑ.ΣΥ.Ε.Κ.Κ.) παρευρέθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2025, στην τελετή απονομής πιστοποιητικών του εκπαιδευτικού προγράμματος «Φροντίδα Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις Εντέρου», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το στερνό αντίο της οικογένειας του Σαββόπουλου

22/10/2025

Η οικογένεια του Διονύση Σαββόπουλου ανακοίνωσε τον θάνατο του γνωστού τραγουδοποιού με μια λιτή ανάρτηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Μόλις σκότωσα τη σύντροφό μου στο τζακούζι» - Ανατριχιάζει το τηλεφώνημα του 41χρονου στις Αρχές

22/10/2025

Σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τουλάχιστον 25 ετών καταδικάστηκε ο 41χρονος Άρεν Πίρσον για την άγρια δολοφονία της 24χρονης συντρόφου του Κλερ Λεβέκ στο σπίτι της μητέρας του στη Σκωτία στις 11 Φεβρουαρίου 2024.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλείδωσε η επόμενη τριμερής τηλεδιάσκεψη για τον GSI

22/10/2025

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακήρυξης της κοινοπραξίας Chevron-Helleniq Energy ως τον προτιμητέο επενδυτή για τα τέσσερα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, με κατεύθυνση την έναρξη ερευνών για την εξεύρεση υδρογονανθράκων εντός του 2026.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Προσπάθησε να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο φορτωμένη τσιγάρα από τα κατεχόμενα (ΦΩΤΟ)

22/10/2025

Με μια βαλίτσα φορτωμένη στην κυριολεξία με τσιγάρα από τα κατεχόμενα επιχείρησε να ταξιδέψει Τουρκοκύπρια προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ