ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Υπογραφή σύμβασης 1ης φάσης βελτίωσης του δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα

27/09/2022

Η ανακοίνωση του Τμήματος Δασών

 

Υπογράφηκε πρόσφατα η σύμβαση για την πρώτη φάση του έργου βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα, συνολικού μήκους 13,4 km με συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου 14 μήνες και προϋπολογισμό €6.295.000,00 πλέον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, το έργο περιλαμβάνει το δρόμο Άσπρος Ποταμός-Τοξεύτρα-Λάρα, συνολικού μήκους 6,6 km, που ξεκινά από την ομώνυμη περιοχή του Άσπρου Ποταμού στον Δήμο Πέγειας και φθάνει μέχρι την περιοχή της Λάρας στην Κοινότητα Ίννειας.

Περιλαμβάνει επίσης τον κυκλικό Λάρας, συνολικού μήκους 2,7 km, που θα ενώνει κυκλικά τις υποδομές του Εθνικού Δασικού Πάρκου στην περιοχή της Λάρας και στον οποίο η διακίνηση θα γίνεται μόνο με όχημα μεταφοράς του Πάρκου και την περιοχή Τοξεύτρα – Άβακας – Λίπατη, συνολικού μήκους 4,1 Km, που οδηγεί στο φαράγγι του Άβακα και στην κοινότητα Πάνω Αρόδες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Δασών, την σύμβαση υπέγραψαν ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου και ο Γεώργιος Χρυσοχού, Διευθυντής της Εταιρείας Cyfield Group ως Αναδόχου, για την βελτίωση μέρους του υφιστάμενου κύριου οδικού δικτύου του ΕΔΠ Ακάμα, συνολικού μήκους 13,4 km με συνολική διάρκεια υλοποίησης του έργου 14 μήνες και προϋπολογισμό στα €6.295.000,00 πλέον ΦΠΑ.

Προστίθεται ότι παράλληλα με τη βελτίωση μέρους του υφιστάμενου κύριου οδικού δικτύου, θα ρυθμίσει τη διακίνηση εντός του Πάρκου και θα πάρει τέτοια μέτρα έτσι ώστε να τερματιστεί η διακίνηση εκτός δρόμου.

Η μελέτη της βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου του Εθνικού Δασικού Πάρκου έγινε από την εταιρεία Ευπαλίνος Μελετητική ΕΠΕ στα πλαίσια Σύμβασης με το Τμήμα Δασών και πρωτίστως βασίστηκε στην αρχή της προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι κυριότεροι στόχοι, προστίθεται στην ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της εκπόνησης των μελετών ήταν η αποσυμφόρηση των πιέσεων που δέχονται τα ευαίσθητα οικοσυστήματα της περιοχής από τη μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και η βελτίωση της ασφάλειας των επισκεπτών κατά τις διακινήσεις τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βόμβα σε εστιατόριο στη Λεμεσό – Υπό αστυνομική προστασία τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού επιχειρηματία

24/03/2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού μετά τη νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος περιουσίας γνωστού επιχειρηματία, αυτή τη φορά με στόχο εστιατόριο στην περιοχή του κάστρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναστάτωση στη Λευκωσία από την πτήση μαχητικών αεροσκαφών

24/03/2026

Ανησυχία και αναστάτωση προκλήθηκαν στη Λευκωσία μετά την εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό της πόλης, με πολίτες να αναφέρουν ότι παρατήρησαν έντονη αεροπορική δραστηριότητα πάνω από την περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άκης Μάντζιος: Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Εθνική Κύπρου

23/03/2026

Η Ομοσπονδία της Κύπρου προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι τον Ιανουάριο του 2029.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εντοπίστηκε δέμα με κάνναβη στα Λατσιά – Συνελήφθη 23χρονος κατά την παραλαβή του

23/03/2026

Υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε ταχυδρομικό δέμα διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές, μετά από έλεγχο στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας στα Λατσιά. Το πακέτο είχε προέλευση τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες περιείχε σημαντική ποσότητα κάνναβης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέμπη: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Καρυστιανού και Πλακιά στη δίκη - «Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για τα χρήματα»

23/03/2026

Αυτόπτες μάρτυρες που κάθονταν στις θέσεις του ακροατηρίου μετέφεραν την εικόνα η Μαρία Καρυστιανού να προβαίνει σε χειρονομίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό «Ντράγκον» – Ενισχύεται η αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

23/03/2026

Στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο έφτασε τη Δευτέρα το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon, το οποίο προορίζεται να ενισχύσει την αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στο νησί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη σε Λεμεσό και Λευκωσία λόγω έργων

23/03/2026

Νυχτερινές και ημερήσιες εργασίες θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε Λεμεσό και Λευκωσία τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε βασικά σημεία του οδικού δικτύου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Που θα ανεγερθούν οι νέες Φυλακές; Στο επίκεντρο υπερπληθυσμός και συνθήκες κράτησης στις Φυλακές

23/03/2026

Σε φάση σημαντικών αλλαγών εισέρχεται το σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου, με την Κυβέρνηση να προχωρά στον σχεδιασμό νέων υποδομών και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές σε εκποιήσεις και Χρηματοοικονομικό Επίτροπο στην Κύπρο – Νομοσχέδιο φέρνει νέα περιθώρια ρύθμισης οφειλών

23/03/2026

Σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των εκποιήσεων και στον ρόλο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου φέρνει νομοσχέδιο που τέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ "παγώνει" τις επιθέσεις στο Ιράν!

23/03/2026

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή για πενθήμερη αναστολή των πληγμάτων σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές, επικαλούμενος «εποικοδομητικές συνομιλίες» με την Τεχεράνη.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ