ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Διερευνητική αποστολή Ντι Κάρλο στην Κύπρο εντός φθινοπώρου

24/09/2022

Οδηγίες στην αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα για Πολιτικές Υποθέσεις και Υποθέσεις Ειρήνης του ΟΗΕ Ρόζμαρι Ντι Κάρλο έχει δώσει ο ΓΓ το ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες όπως επισκεφθεί την Κύπρο εντός του φθινοπώρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά από την συνάντηση που είχε μαζί του, στην έδρα του Οργανισμού.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Αναστασιάδης ο κ. Γκουτέρες «ήταν ξεκάθαρος πως παρά τις ενστάσεις που παρατηρούνται από πλευράς Τουρκίας, εντούτοις θέλοντας να διατηρήσει ζωντανή την προοπτική ενός  διαλόγου, έδωσε οδηγίες η κ. Ρόζμαρι Ντι Κάρλο επισκεφθεί εντός του φθινοπώρου την Κύπρο για μια διερευνητική αποστολή».

Όμως, πρόσθεσε, «ήταν σαφής πως η Τουρκία είναι κάθετα αντίθετη για οποιαδήποτε πρωτοβουλία».

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το κλίμα που αφουγκράστηκε ο Πρόεδρος στη Γενική Συνέλευση μετά και την πρόσφατη ομιλία του Τούρκου Προέδρου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «αυτό που θέλω να πω είναι ότι μέσα από την ομιλία του κ. Ερντογάν διαφάνηκε πόσο σημασία έχει ο ρόλος της προπαγάνδας και της χρήση παραπλανητικών δηλώσεων».

Δυστυχώς, σημείωσε, «τα όσα αναφέρονται για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου δεν αποτελούν παρά την ερμηνεία που ο ίδιος ο κ. Ερντογάν δίνει στο Διεθνές Δίκαιο. Και έχω κάνει συγκεκριμένες αναφορές γιατί δεν είναι η μόνη παραβίαση. Είναι οι απειλές κατά της Ελλάδας».

Αλλά, συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «είναι και ειρωνικό να ομιλείς για φιλικό τρόπο εξεύρεσης λύσεων σε προβλήματα όταν την ίδια ώρα ο κ. Ερντογάν απειλεί ότι μία νύχτα ενδεχόμενα θα μας δείτε ή θα έρθουμε, απειλώντας κατάληψη ελληνικών νησιών, παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο».

Για να μην κάνω, είπε, «αναφορά στις παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και έχω κάνει εκτεταμένη αναφορά, σε ότι αφορά το Κυπριακό, για να μην πω την εισβολή στη Συρία, πάντοτε χάρη της καλής γειτονίας, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του Ιράκ».

«Ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία διατηρεί άριστες σχέσεις με όλες τις χώρες, η Τουρκία προσπαθεί να βελτιώσει απλά για να υπάρξει εικόνα της απομόνωσης σε σχέση με τα γειτονικά κράτη», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εγγραφές Καλοκαιρινών Προγραμμάτων Παιδιών Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας

30/04/2025

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών για τα Καλοκαιρινά Κέντρα Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιών (ΚΠ&ΑΠ) ηλικίας 6 – 12 ετών και για τον Παιδοκομικό Σταθμό από Δευτέρα 5 έως Παρασκευή 23 Μαΐου 2025.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αξιολόγηση και Πιστοποίηση Χαλλουμιού: Επιστημονικές Προσεγγίσεις για την Προστασία της Ποιότητας από το ΤΕΠΑΚ

30/04/2025

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29 Απριλίου, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) μια σημαντική επιστημονική εκδήλωση με θέμα την οργανοληπτική αξιολόγηση του Χαλλουμιού, στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος "Χαλλούμι ΠΟΠ - ID που στοχεύει στην ενίσχυση των ελέγχων και την καθιέρωση του προϊόντος ως αυθεντικού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πάφος: Συνελήφθη 23χρονος που καταζητείτο για διάπραξη κακουργήματος και τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση

25/04/2025

Στη σύλληψη 23χρονου, προχώρησε χθες η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερεύνηση υπόθεσης συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, επίθεσης με πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, οχλαγωγίας και άλλων αδικημάτων, που διαπράχθηκαν στην Πάφο, τα ξημερώματα της 30ης Μαρτίου 2025. 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέες πέρδικες με σκοπό την απελευθέρωση τους από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κάμπου "Ο Προστάτης του Αγρινού"

16/04/2025

Θα εκτραφούν και θα παρακολουθούνται μέχρι την ενηλικίωσή τους με έξοδα και φροντίδα του συλλόγου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση Αρχηγού Αστυνομίας, Ηγεσίας και Αστυνομικών Διευθυντών ενόψει των ημερών του Πάσχα

16/04/2025

Σκοπός της συνάντησης ήταν η αλληλοενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται ενόψει των εορτών του Πάσχα, με σκοπό την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους και ιδιαίτερα των νεαρών προσώπων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εκπρόσωποι από TECNOVA και OIST επισκέφθηκαν την Κύπρο στο πλαίσιο νέου έργου για τη ψηφιακή γεωργία

16/04/2025

Εκπρόσωποι από το Τεχνολογικό Κέντρο Tecnova και το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Οκινάουα (OIST) επισκέφθηκαν την Κύπρο την προηγούμενη εβδομάδα για την επίσημη έναρξη και τον συντονισμό της νέας συγχρηματοδοτούμενης πρωτοβουλίας: Supporting the Demonstration of Sustainable Digital Solutions for Agriculture (SDN – Stírixi – digital –Nōgyō). 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λευκωσία: Εντοπισμός πιστολιού και κροτίδων - Υπό οκταήμερη κράτηση 24χρονος

15/04/2025

Στο πλαίσιο συλλογής και αξιολόγησης στοιχείων, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας διενήργησαν χθες βράδυ έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος, σε οικία στη Λευκωσία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ)

15/04/2025

Με δυναμική συμμετοχή νέων από κάθε γωνιά της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Κυπριακού Οργανισμού Κέντρων Νεότητας (ΚΟΚΕΝ), η οποία φιλοξενήθηκε από το Κέντρο Νεότητας Σκαρίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση για τα αντισταθμιστικά μέτρα λόγω της λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας

15/04/2025

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας είχε χθες 14 Απριλίου συνάντηση με το Δήμαρχο Δρομολαξιάς – Μενεού κ. Κύπρο Ανδρονίκου και τους Βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας, με κύριο θέμα τα αντισταθμιστικά μέτρα για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Λάρνακας «Γλαύκος Κληρίδης».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Περιφορά Επιταφίου του Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας με τη συνοδεία της Συμφωνικής Μπάντας Δήμου Στροβόλου 

15/04/2025

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή, οι Ιερείς του Ιερού Ναού της Του Θεού Σοφίας και ο Δήμος Στροβόλου ενημερώνουν ότι τη Μεγάλη Παρασκευή 18/04/25 και ώρα 20:30 – 21:00 περίπου, θα γίνει Περιφορά του Επιταφίου, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Μπάντας Δήμου Στροβόλου – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ