ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Υπογράφηκε σύμβαση επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ

21/09/2022

Σκοπός ο καθορισμός της μεθοδολογίας χρέωσης και τιμολόγησης των υπερβάσεων ποιότητας των βιομηχανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στο δημόσιο αποχετευτικό σύστημα του ΣΑΛΑ

 

Υπογράφηκε την Τρίτη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΣΑΛΑ, Σύμβαση Επιστημονικής Συνεργασίας μεταξύ του Τμήματος Χημικής Μηχανικής του ΤΕΠΑΚ και του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ).

Εκ μέρους του ΤΕΠΑΚ τη Σύμβαση υπέγραψε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Έρευνας, Δρ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, ενώ εκ μέρους του ΣΑΛΑ ο Γενικός Διευθυντής, Γιάννης Τσουλόφτας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εν λόγω Σύμβαση υπογράφηκε στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας ΣΑΛΑ-ΤΕΠΑΚ, το οποίο είχε υπογραφεί τον Ιούνιο του 2022 προς θεμελίωση της συνεργασίας των δύο οργανισμών σε ποικίλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Σκοπός της Σύμβασης, σημειώνεται, είναι ο καθορισμός της μεθοδολογίας χρέωσης και τιμολόγησης των υπερβάσεων ποιότητας των βιομηχανικών αποβλήτων που απορρίπτονται στο δημόσιο αποχετευτικό σύστημα του ΣΑΛΑ, ώστε να επιτυγχάνεται η αποτελεσματική εφαρμογή της ευρωπαϊκής αρχής «ο ρυπαίνων πληρώνει», η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η παροχή ευκαιρίας έρευνας και ανάπτυξης του Τμήματος Χημικής Μηχανικής του ΤΕΠΑΚ.

Μετά την υπογραφή της Σύμβασης, οι δύο Οργανισμοί εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την επιτυχή διεκπεραίωση των συμφωνηθέντων και τη βεβαιότητά τους πως το αποτέλεσμα της Σύμβασης θα αποβεί επωφελές για τους στόχους των δύο δημόσιων οργανισμών.

ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ έχουν ήδη τροχοδρομήσει, στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας τους, και άλλες επί μέρους συμβάσεις, με στόχο την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης του ΤΕΠΑΚ για επίλυση υπαρκτών προβλημάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πυρκαγιά σε πολυτελή αυτοκίνητα στη Λεμεσό – Εξετάζεται εμπρησμός

08/12/2025

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία και οι αρχές τα ξημερώματα στη Λεμεσό.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ολοκληρώθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών

08/12/2025

Η τελετή διαβεβαίωσης των νέων Υπουργών ολοκληρώθηκε.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός: Εντοπίστηκαν πάνω από 23kg ναρκωτικών

08/12/2025

Εντόπισαν πάνω από 23 κιλά ναρκωτικών στη Λεμεσό μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κακοποίησε 8χρονο αγοράκι μέσα σε θρησκευτικό χώρο και παρακαλούσε τον πατέρα να μην τον καταγγείλει

08/12/2025

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού σε θρησκευτικό χώρο.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κλειστό το Μονοπάτι «Φαράγγι του Άβακα» - Ποιός ο λόγος;

08/12/2025

Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι του Άβακα μέχρι νεοτέρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανασχηματισμός: Αυτά είναι τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

06/12/2025

Με ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατία αποκαλύπτει τα νέα ονόματα που διαμορφώνουν το Υπουργικό σώμα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λεμεσός-Βήχας: «Μπλέξατε τα καρναβάλια με τα Χριστούγεννα» - Η θέση του Δήμου

05/12/2025

Την αντίδραση του ηθοποιού Κώστα Βήχα, έχει προκαλέσει ο φετινός χριστουγεννιάτικος διάκοσμος του Δημαρχείου Λεμεσού. Με δημόσια τοποθέτησή του στο διαδίκτυο ασκεί έντονη κριτική στους εμπλεκόμενους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φοιτητής σχεδίαζε ένοπλη επίθεση με αιματοχυσία σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

05/12/2025

Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι σκόπευε να κάνει ένοπλη επίθεση μέσα στις εγκαταστάσεις του αμερικανικού εκπαιδευτικού ιδρύματος σκοτώνοντας όσο το δυνατό περισσότερους ανθρώπους.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανεργία: Μηναία αύξηση τον Νοέμβριο - Σταθερή η ετήσια τάση μείωσης

05/12/2025

Μικρή άνοδο κατέγραψε η ανεργία στην Κύπρο τον Νοέμβριο 2025, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας ανήλθε σε 10.924 άτομα, έναντι 7.099 τον Οκτώβριο, με την αύξηση να σχετίζεται –όπως κάθε χρόνο– με το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ