ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Φαντασμαγορική τελετή έναρξης της 61ης Γιορτής του Κρασιού

19/09/2022

Φαντασμαγορική τελετή έναρξης της 61 ης Γιορτής του Κρασιού, με ντόπιους και επισκέπτες να κατακλύζουν τον Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού, αποδεικνύοντας ότι δικαιολογημένα αποτελεί τη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου.

 

Η Γιορτή του Κρασιού επανήλθε δυναμικά, αναβαθμισμένη και ανανεωμένη και μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου υπόσχεται ένα πρόγραμμα που θα αφήσει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις και φυσικά άφθονο κρασί!



Η τελετή έναρξης έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, παίρνοντας τη σκυτάλη από το 15 ο Ευρωμεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τα εντυπωσιακά χορευτικά συγκροτήματα και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού. Η Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού μας μετέφερε στη ρομαντική εποχή του παλιού και νοσταλγικού ρεπερτορίου. Ένα πιάνο και μια φωνή του τενόρου Άντη Αροδίτη συμπλήρωναν το τραγουδιστικό κομμάτι, ενώ το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν με τη θεατρική τους παρέμβαση οι ηθοποιοί, Κώστας Βήχας και Χρύσανθος Χρυσάνθου.



Για τι επόμενες μέρες, στο Δημόσιο Κήπο της Λεμεσού σας περιμένει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με δημοφιλείς παραστάσεις, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα, στο κηποθέατρο και μπροστά από το βρακά, εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας, διαλέξεις για την οινοπαραγωγή και λειτουργία παιδότοπου με ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές
εκδηλώσεις.



Χθες Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Κώστας Μακεδόνας παρουσίασε στο μουσικόφιλο κοινό μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια». 



Από το πρόγραμμα της φετινής γιορτής του κρασιού , ξεχωρίζουν επίσης οι συναυλίες με τους σπουδαίους Ελλαδίτες καλλιτέχνες
Παντελή Θαλασσινό την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και Γλυκερία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή λήξης στις 25 του μήνα θα είναι παρόντες η μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.



Όλη η Λεμεσός πόλη και επαρχία μια απέραντη Γιορτή του Κρασιού!

Παράλληλα, συνεχίζονται και φέτος οι περιφερειακές γιορτές του κρασιού στα χωριά της επαρχίας μας, εκεί όπου υπάρχει η αμπελοκαλλιέργεια, ενώ φέτος η γιορτή μεταφέρθηκε για δύο μέρες και σε Ζακάκι και Τσιφλικούδια.



Τα εισιτήρια ορίστηκαν φέτος ως εξής: Ενήλικες άνω των 18 ετών: €5.00, παιδικό/ εφηβικό από 6 - 18 ετών: €3.00. Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΚΕΟ2, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, και ασφαλώς δωρεάν χύμα κρασί, προσφορά του Δήμου Λεμεσού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στους πολύτεκνους ότι θα παρέχεται δωρεάν είσοδος για μία ημέρα της δικής τους επιλογής.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Πολύωρη διακοπή νερού στη Λεμεσό την Παρασκευή – Οι δρόμοι που επηρεάζονται

06/08/2026

Χωρίς υδροδότηση θα παραμείνει την Παρασκευή, 7 Αυγούστου, η περιοχή βόρεια της Β΄ Τεχνικής Σχολής, λόγω των εργασιών αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στο κέντρο της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
GSI: Στη Meridiam το 66% – «Τεράστια νέα δυναμική», αλλά αναμονή για τη μελέτη της ΕΤΕπ

06/08/2026

Θετικά αποτιμά η κυπριακή Κυβέρνηση την είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam στον Great Sea Interconnector ως πλειοψηφικού μετόχου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 16χρονο για τον διερευνώμενο εμπρησμό της πρώην μπυραρίας Corner

06/08/2026

Υπό κράτηση τέθηκε 16χρονος, εναντίον του οποίου εξασφαλίστηκε μαρτυρία στο πλαίσιο των ερευνών για τη φωτιά που ξέσπασε στις 5 Αυγούστου 2026 σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην επαρχία Λευκωσίας. Από τις εξετάσεις στη σκηνή διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά τέθηκε κακόβουλα.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αυτοί αναλαμβάνουν στους Ημικρατικούς – Εγκρίθηκαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια

06/08/2026

Το «πράσινο φως» στις νέες συνθέσεις των Διοικητικών Συμβουλίων σειράς Ημικρατικών Οργανισμών έδωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίασή του με τα νέα μέλη της Κυβέρνησης. Αναλυτικά όλοι οι πρόεδροι, οι αντιπρόεδροι και τα μέλη που εγκρίθηκαν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κίτρινη προειδοποίηση για 40άρια την Παρασκευή – Το δίωρο ισχύος

06/08/2026

Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να ανέλθει την Παρασκευή η θερμοκρασία στο εσωτερικό, με το Τμήμα Μετεωρολογίας να εκδίδει νέα κίτρινη προειδοποίηση. Η προειδοποίηση θα βρίσκεται σε ισχύ από τις 13:00 μέχρι τις 15:00.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειροπέδες σε 37χρονο στο αεροδρόμιο Λάρνακας – Υπό διερεύνηση 20 υποθέσεις €827.400

06/08/2026

Στη σύλληψη 37χρονου προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι Αρχές στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Εναντίον του διερευνώνται 20 υποθέσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, κλοπή, απόσπαση περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ντέμης Χασάμπης: Η πορεία του Ελληνοκύπριου που βρέθηκε στην κορυφή της Τεχνητής Νοημοσύνης

06/08/2026

Ο Ελληνοκύπριος νομπελίστας εγκαταλείπει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Google DeepMind και αναλαμβάνει πρόεδρος της εταιρείας και Chief Scientist της Alphabet. Μια διαδρομή που άρχισε από το σκάκι, πέρασε από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και κατέληξε σε ορισμένες από τις σημαντικότερες κατακτήσεις της τεχνητής νοημοσύνης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης σε νέους Υπουργούς: «Μηδενική πίστωση χρόνου» – Δημόσιο συμφέρον πάνω απ’ όλα

06/08/2026

Σαφείς κατευθύνσεις προς τα νέα μέλη της Κυβέρνησης έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την τελετή διαβεβαίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε άμεση προσαρμογή, συνεργασία με τους θεσμούς, συνεχή επαφή με τους πολίτες και απαρέγκλιτη προσήλωση στη νομιμότητα και στην πολιτική δεοντολογία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην ιστορική μπυραρία «Κόρνερ» – Κατέρρευσε η οροφή

05/08/2026

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο παλιό κτίριο της ιστορικής μπυραρίας «Κόρνερ», κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχωρούν στις τελικές εσωτερικές κατασβέσεις, ενώ τα αίτια θα διερευνηθούν σε συνεργασία με την Αστυνομία.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού με τη νέα σύνθεση – Το πρόγραμμα των τελετών

05/08/2026

Στις 13:00 της Πέμπτης θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση, μετά τις αλλαγές στην Κυβέρνηση που αποφάσισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Θα προηγηθούν η τελετή διαβεβαίωσης των νέων μελών και οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ