ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Όλα έτοιμα για την 61η Γιορτή του Κρασιού

15/09/2022

Η 61η Γιορτή του Κρασιού είναι εδώ, ανανεωμένη και εμπλουτισμένη, με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και σπουδαίες συναυλίες. Η μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του τόπου ξεκινά, με στόχο να προσφέρει ψυχαγωγία σε ντόπιους και επισκέπτες. Και φυσικά, άφθονο κρασί!

 

Μετά από 2 χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, η Γιορτή του Κρασιού επανέρχεται δυναμικά, αναβαθμισμένη και ανανεωμένη με πολλά καινοτόμα στοιχεία.

Μια μεγάλη ομάδα του Δήμου Λεμεσού, εδώ και πολλούς μήνες, εργάζεται πυρετωδώς για να είναι η φετινή Γιορτή άψογη από κάθε άποψη. Κατά τη διάρκεια των 9 βραδιών της Γιορτής, ένας υπέροχα διακοσμημένος και φωτισμένος Δημόσιος
Κήπος θα προσφέρει:

Εντυπωσιακές τελετές έναρξης και λήξης στο Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας»

Αναβαθμισμένο πρόγραμμα με δημοφιλείς παραστάσεις κάθε βράδυ με δεκάδες καλλιτέχνες, συγκροτήματα και ομάδες από Κύπρο και Ελλάδα, στο κηποθέατρο και μπροστά από το βρακά.

5 υπαίθριες ταβέρνες με ξεχωριστή λαϊκή μουσική η κάθε μια και με προσιτές τιμές και υψηλά επίπεδα ποιότητας και υγιεινής

Δωρεάν χύμα κρασί από το Δήμο Λεμεσού και εμφιαλωμένο κρασί σε ειδικές τιμές από τα οινοποιεία μας

Εκθέσεις φωτογραφίας και γελοιογραφίας

Διαλέξεις αναφορικά με την οινοπαραγωγή

Παιδότοπο με ψυχαγωγικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις

Η τελετή έναρξης θα γίνει το Σάββατο 17.09.2022, με την Αντρική Τετραφωνία Λεμεσού να μας μεταφέρει στη ρομαντική εποχή του παλιού και νοσταλγικού ρεπερτορίου. Ένα πιάνο και μια φωνή του τενόρου Άντη Αροδίτη συμπληρώνουν το τραγουδιστικό κομμάτι. 

Μια θεατρική παρέμβαση από δύο εξαίρετους ηθοποιούς, τον Κώστα Βήχα και τον Χρύσανθο Χρυσάνθου. Την τελετή εμπλουτίζουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 15ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο αγαπημένος καλλιτέχνης Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζει μια ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού καθώς και προσωπικές του επιτυχίες υπό τον τίτλο «Αγάπης Λόγια». Από το πρόγραμμα, ξεχωρίζουν επίσης οι συναυλίες με τους σπουδαίους Ελλαδίτες καλλιτέχνες Παντελή Θαλασσινό την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και Γλυκερία το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου. Στην τελετή λήξης στις 25 του μήνα θα είναι παρόντες η μεγάλη ρεμπέτισσα Μαριώ και το συγκρότημα Monsieur Doumani.

Από πέρσι άρχισε μια σημαντική καινοτομία της Γιορτής: τις περιφερειακές γιορτές του κρασιού στα χωριά της επαρχίας μας, εκεί όπου υπάρχει η αμπελοκαλλιέργεια και εκεί που άρχισε η ιστορία της οινοπαραγωγής. Ξεκινά και φέτος μια γιορτή του κρασιού την πρώτη Κυριακή 18/9, σε ένα παραδοσιακό κρασοχώρι, τη Βάσα Κοιλανίου, και τελειώνει την τελευταία Κυριακή 25/9 σε ένα παραδοσιακό κουμανταροχώρι, τον Άγιο Μάμα.

Φέτος προστίθεται ακόμα μια καινοτομία: μικρές γιορτές του κρασιού με παραδοσιακούς χορούς, ζεστό παλουζέ και γευσιγνωσία κυπριακού κρασιού και σε 2 συνοικίες της πόλης μας, στο Ζακάκι, στις 14/9 και στα Τσιφλικούδια (Πλατεία Αναγέννησης) στις 15/9. 

Ο Δήμος Λεμεσού φέρνει κυριολεκτικά τη Γιορτή του κρασιού στη γειτονιά των δημοτών, καθιστώντας με τον τρόπο αυτό, όλη τη Λεμεσό, πόλη και επαρχία, μια απέραντη γιορτή του κρασιού.

Φέτος πάμε στη Γιορτή του Κρασιού με το λεωφορείο! Έγιναν ειδικές διευθετήσεις με την ΕΜΕΛ, ώστε να μπορούν όλοι να χρησιμοποιήσουν λεωφορεία των διαδρομών της δωρεάν για να πάνε και να επιστρέψουν από το Δημόσιο Κήπο. Λεπτομέρειες θα
ανακοινωθούν σύντομα. Για τους φίλους μας εκτός Λεμεσού, το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία την Παρασκευή και τα Σαββατοκυρίακα από Λευκωσία, Λάρνακα, Αγία Νάπα και Πάφο. Έτσι όλοι μπορούν να χαρούν τη Γιορτή του Κρασιού με άνεση και ασφάλεια.

Τα εισιτήρια ορίστηκαν φέτος ως εξής: Ενήλικες άνω των 18 ετών: €5.00, παιδικό/εφηβικό από 6 - 18 ετών: €3.00. Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά από τα οινοποιεία ΕΤΚΟ, ΚΕΟ2, ΛΟΕΛ και ΣΟΔΑΠ, και ασφαλώς δωρεάν χύμα κρασί, προσφορά του Δήμου Λεμεσού.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στους πολύτεκνους ότι θα παρέχεται δωρεάν είσοδος για μία ημέρα της δικής τους επιλογής.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βόμβα σε εστιατόριο στη Λεμεσό – Υπό αστυνομική προστασία τα περιουσιακά στοιχεία γνωστού επιχειρηματία

24/03/2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού μετά τη νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος περιουσίας γνωστού επιχειρηματία, αυτή τη φορά με στόχο εστιατόριο στην περιοχή του κάστρου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναστάτωση στη Λευκωσία από την πτήση μαχητικών αεροσκαφών

24/03/2026

Ανησυχία και αναστάτωση προκλήθηκαν στη Λευκωσία μετά την εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών στον ουρανό της πόλης, με πολίτες να αναφέρουν ότι παρατήρησαν έντονη αεροπορική δραστηριότητα πάνω από την περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Άκης Μάντζιος: Επέκτεινε τη συνεργασία του με την Εθνική Κύπρου

23/03/2026

Η Ομοσπονδία της Κύπρου προχώρησε σε επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών μέχρι τον Ιανουάριο του 2029.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εντοπίστηκε δέμα με κάνναβη στα Λατσιά – Συνελήφθη 23χρονος κατά την παραλαβή του

23/03/2026

Υπόθεση εντοπισμού ναρκωτικών σε ταχυδρομικό δέμα διερευνούν οι αρμόδιες Αρχές, μετά από έλεγχο στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας στα Λατσιά. Το πακέτο είχε προέλευση τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες περιείχε σημαντική ποσότητα κάνναβης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τέμπη: Ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Καρυστιανού και Πλακιά στη δίκη - «Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για τα χρήματα»

23/03/2026

Αυτόπτες μάρτυρες που κάθονταν στις θέσεις του ακροατηρίου μετέφεραν την εικόνα η Μαρία Καρυστιανού να προβαίνει σε χειρονομίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό «Ντράγκον» – Ενισχύεται η αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

23/03/2026

Στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κύπρο έφτασε τη Δευτέρα το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon, το οποίο προορίζεται να ενισχύσει την αεράμυνα των βρετανικών βάσεων στο νησί.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν την Πέμπτη σε Λεμεσό και Λευκωσία λόγω έργων

23/03/2026

Νυχτερινές και ημερήσιες εργασίες θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Δημοσίων Έργων σε Λεμεσό και Λευκωσία τις επόμενες ημέρες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε βασικά σημεία του οδικού δικτύου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Που θα ανεγερθούν οι νέες Φυλακές; Στο επίκεντρο υπερπληθυσμός και συνθήκες κράτησης στις Φυλακές

23/03/2026

Σε φάση σημαντικών αλλαγών εισέρχεται το σωφρονιστικό σύστημα της Κύπρου, με την Κυβέρνηση να προχωρά στον σχεδιασμό νέων υποδομών και παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλαγές σε εκποιήσεις και Χρηματοοικονομικό Επίτροπο στην Κύπρο – Νομοσχέδιο φέρνει νέα περιθώρια ρύθμισης οφειλών

23/03/2026

Σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των εκποιήσεων και στον ρόλο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου φέρνει νομοσχέδιο που τέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ "παγώνει" τις επιθέσεις στο Ιράν!

23/03/2026

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή για πενθήμερη αναστολή των πληγμάτων σε ιρανικές ενεργειακές υποδομές, επικαλούμενος «εποικοδομητικές συνομιλίες» με την Τεχεράνη.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ