ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός για πρώτη φορά στην Κύπρο
Έρχεται για πρώτη φορά στη Κύπρο ο διεθνούς φήμης Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόδημος Καβαρνός σε μια κοσμογονική βυζαντινή συναυλία, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 21:00.
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός (κατά κόσμον Παναγιώτης) γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ολοκλήρωσε και τις σπουδές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιποθώντας τη μόρφωση μεταβαίνει στην Αθήνα και παίρνει Πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Ακολούθως εγγράφεται στα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ληξούρι) Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, παίρνοντας γνώσεις που αφορούν στον ήχο και τα μουσικά όργανα. Η αγάπη του για την τεχνική του ήχου και της μουσικής τον κάνουν να εγγραφεί σε ιδιωτική Σχολή ΙΕΚ, παίρνοντας Πτυχίο στην Σκηνοθεσία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, Ηχοληψίας, Πολυκάναλης Εγγραφής και Ηχοτεχνίας. Συνδυάζει εκπαίδευση στο studio του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ηχογραφήσεις πολλών συνόλων Ελληνικής και ξένης μουσικής. Ως σκηνοθέτης και βοηθός έχει συνεργαστεί αφενός σε αρκετές παραγωγές στην Ελλάδα, αφετέρου σε γνωστά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Γιατί θα βγει στους δρόμους της Κύπρου η Αστυνομία; Τι θα ελέγχουν
Με στοχευμένη δράση απέναντι σε μία από τις βασικότερες αιτίες σοβαρών τροχαίων, η Αστυνομία ανακοίνωσε εβδομάδα εντατικοποιημένων ελέγχων σε παγκύπρια βάση, με κύριο άξονα την τήρηση των ορίων ταχύτητας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΟΥΝΦΙΚΥΠ: Καταγγελία για μη εξουσιοδοτημένη είσοδο Τ/κ προσωπικού ασφαλείας στη Νεκρή Ζώνη
Ανησυχία προκαλεί νέο περιστατικό στην ευαίσθητη περιοχή της Πύλας, με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ να καταγγέλλει μη εξουσιοδοτημένη είσοδο Τουρκοκυπριακού προσωπικού ασφαλείας στη Νεκρή Ζώνη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νέα υπόθεση απόπειρας φόνου στη Λάρνακα – Στο νοσοκομείο 19χρονος, καταζητείται 24χρονος
Δεύτερη υπόθεση απόπειρας φόνου βρίσκεται υπό διερεύνηση από το ΤΑΕ Λάρνακας, μετά από αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης σε παραλιακή περιοχή της πόλης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η απάντηση της Λευκωσίας στον Φιντάν: Οι αποπροσανατολιστικές δηλώσεις της Άγκυρας και ο τουρκικός στρατός κατοχής
Το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς, υπογραμμίζοντας την παράνομη κατοχή ευρωπαϊκού εδάφους και την επιθετική διάταξη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θανατηφόρα παράσυρση πεζού στη Λεμεσό το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα
Μια ακόμη ανθρώπινη απώλεια στην άσφαλτο σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στη Λεμεσό, όπου πεζός άνδρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΕΟΑ Λεμεσού: Είχε κηρυχθεί επικίνδυνο από τον Μάρτιο το κτίριο που κατέρρευσε στη Γερμασόγεια
Από τον Μάρτιο του 2026 είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη η οικοδομή που κατέρρευσε στη Γερμασόγεια, με τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λεμεσού να διαβεβαιώνει ότι είχαν γίνει έγκαιρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενημέρωσης προς τους ιδιοκτήτες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φιντάν: «Η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου με το Ισραήλ φέρνει προβλήματα και πόλεμο»
"Οι συνεργασίες που αναπτύσσουν δεν φέρνουν περισσότερη εμπιστοσύνη, αλλά περισσότερη δυσπιστία. Φέρνουν περισσότερα προβλήματα, φέρνουν πόλεμο", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, σχετικά με τη συνεργασία της Ελλάδα και της Κύπρου με το Ισραήλ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έντονη αντίδραση της ΕΕ για τον αποκλεισμό της Κύπρου από διάσκεψη υπό την προεδρία της Τουρκίας
Τη σοβαρή της ενόχληση εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τον αποκλεισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας από διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στις 27 Μαρτίου 2026, υπό την προεδρία της Τουρκίας στο πλαίσιο της COP31.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σορός σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε παραλία του Ακάμα
Σε άμεση κινητοποίηση τέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας οι αρμόδιες Αρχές, μετά τον εντοπισμό πτώματος σε παραλιακή περιοχή του Ακάμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Διευκρινίζει η Αστυνομία για την έρευνα στο σπίτι του Κληρίδη
Το ένταλμα έρευνας εκδόθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης ισχυρισμών Μ. Δρουσιώτη, λέει η Αστυνομία