ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός για πρώτη φορά στην Κύπρο

27/07/2022

Έρχεται για πρώτη φορά στη Κύπρο ο διεθνούς φήμης Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόδημος Καβαρνός σε μια κοσμογονική βυζαντινή συναυλία, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 21:00.

 

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός είναι μια εξαιρετική περίπτωση πολύ νέου ανθρώπου και νεότατου Κληρικού, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το πολύτιμο τάλαντο της φωνής και ήδη έχει διακριθεί ανά την Ορθοδοξία ως ένας από τους σπουδαιότερους Πρωτοψάλτες και Καθηγητές της Βυζαντινής Μουσικής.


Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός (κατά κόσμον Παναγιώτης) γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ολοκλήρωσε και τις σπουδές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιποθώντας τη μόρφωση μεταβαίνει στην Αθήνα και παίρνει Πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Ακολούθως εγγράφεται στα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ληξούρι) Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, παίρνοντας γνώσεις που αφορούν στον ήχο και τα μουσικά όργανα. Η αγάπη του για την τεχνική του ήχου και της μουσικής τον κάνουν να εγγραφεί σε ιδιωτική Σχολή ΙΕΚ, παίρνοντας Πτυχίο στην Σκηνοθεσία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, Ηχοληψίας, Πολυκάναλης Εγγραφής και Ηχοτεχνίας. Συνδυάζει εκπαίδευση στο studio του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ηχογραφήσεις πολλών συνόλων Ελληνικής και ξένης μουσικής. Ως σκηνοθέτης και βοηθός έχει συνεργαστεί αφενός σε αρκετές παραγωγές στην Ελλάδα, αφετέρου σε γνωστά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φυτιρής: Στόχος Προεδρίας η ισότητα σε όλα τα επίπεδα

26/01/2026

Τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Κώστας Φυτιρής, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωκοινοβουλίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σάλος στην Ρωσία με ξέφρενο πάρτι Ρώσων διασημοτήτων σε υπερπολυτελές θέρετρο σκι στις Γαλλικές Άλπεις

26/01/2026

Το σχολίασαν Ρώσοι πολιτικοί και στρατιωτικοί για αυτό το πολύκροτο πάρτι στο γαλλικό θέρετρο Κουρσεβέλ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Την Ινδία θα επισκεφθεί ο Χριστοδουλίδης τον Μάιο

26/01/2026

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφασε θερμά συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, και στον λαό της χώρας για την Ημέρα της Δημοκρατίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εικόνες Αποκάλυψης στη Σικελία: Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις κατοικίες τους λόγω κατολίσθησης

26/01/2026

Το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το νησί τις προηγούμενες ημέρες, προκάλεσε ιδιαίτερα εκτεταμένη κατολίσθηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αναβάλλεται η αυριανή προγραμματισμένη απεργία οδηγών ταξί

26/01/2026

Την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τρίτη απεργίας των μελών της ανακοίνωσε η Παγκύπρια Συντεχνία Αστικών Ταξί (ΠΟΑΤ), ενόψει των επαφών με αρμόδιους φορείς.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανησυχία Βουλευτών για εμπορία προσώπων στην Κύπρο – Αυτεπάγγελτη έρευνα Αστυνομίας για βίντεο Channel 4 στην Αγία Νάπα

26/01/2026

Έντονη ανησυχία σε σχέση με την κατάσταση στην Κύπρο όσον αφορά στην εμπορία προσώπων εξέφρασαν τη Δευτέρα Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης για το επίμαχο βίντεο του αγγλικού Channel 4.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 νεκροί από τις φονικές χιονοκαταιγίδες - Στο σκοτάδι πάνω από 800.000 νοικοκυριά

26/01/2026

Στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, στις βόρειες ΗΠΑ, οι κάτοικοι όταν ξύπνησαν επικρατούσαν ακραίες θερμοκρασίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Εξοργισμένος ο Τραμπ με τον Τεντ Κρουζ για τους δασμούς - «Άντε γ@@@ Τεντ»

26/01/2026

Ο Κρουζ φέρεται επίσης να επιτέθηκε και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Τζέι Ντι Βανς στις ηχογραφήσεις.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νεκρό από γρίπη Α 4χρονο κοριτσάκι - Νοσηλευόταν διασωληνωμένο από το Σάββατο

26/01/2026

Από τον περασμένο Δεκέμβριο έως σήμερα, λόγω της γρίπης Α έχουν χάσει τη ζωή τους ακόμη 13 άνθρωποι.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κρεμλίνο: Δώστε μας ολόκληρο το Ντονμπάς για να συμφωνήσουμε

26/01/2026

Το Κίεβο έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα κάνει δώρο στη Ρωσία εδάφη που η Μόσχα έχει αποτύχει να κερδίσει στο πεδίο της μάχης.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ