ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός για πρώτη φορά στην Κύπρο
Έρχεται για πρώτη φορά στη Κύπρο ο διεθνούς φήμης Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικόδημος Καβαρνός σε μια κοσμογονική βυζαντινή συναυλία, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στις 21:00.
Ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός (κατά κόσμον Παναγιώτης) γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου. Εκεί έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι που ολοκλήρωσε και τις σπουδές στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επιποθώντας τη μόρφωση μεταβαίνει στην Αθήνα και παίρνει Πτυχίο από την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών και την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Ακολούθως εγγράφεται στα ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Ληξούρι) Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων, παίρνοντας γνώσεις που αφορούν στον ήχο και τα μουσικά όργανα. Η αγάπη του για την τεχνική του ήχου και της μουσικής τον κάνουν να εγγραφεί σε ιδιωτική Σχολή ΙΕΚ, παίρνοντας Πτυχίο στην Σκηνοθεσία Τηλεόρασης και Κινηματογράφου, Ηχοληψίας, Πολυκάναλης Εγγραφής και Ηχοτεχνίας. Συνδυάζει εκπαίδευση στο studio του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με ηχογραφήσεις πολλών συνόλων Ελληνικής και ξένης μουσικής. Ως σκηνοθέτης και βοηθός έχει συνεργαστεί αφενός σε αρκετές παραγωγές στην Ελλάδα, αφετέρου σε γνωστά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Υπόθεση «Σάντη»: Στην Κύπρο το FBI για τις καταγγελίες Δρουσιώτη – «Καμία συγκάλυψη» διαμηνύει η Κυβέρνηση
Σε κρίσιμη καμπή εισέρχεται η διερεύνηση των ισχυρισμών του Μακάριου Δρουσιώτη, με την άφιξη Αμερικανών εμπειρογνωμόνων και τα αποτελέσματα της Europol να αναμένονται εντός των επόμενων 24ώρων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οικονομική αντεπίθεση από την Αρχιεπισκοπή: «Ασύστολα ψεύδη» οι ισχυρισμοί για τα δάνεια της Μητρόπολης Πάφου
Σκληρή απάντηση του Ελεγκτικού Τμήματος της Εκκλησίας στον δικηγόρο του τέως Μητροπολίτη Τυχικού – Ξεκαθαρίζει το τοπίο για τα χρέη εκατομμυρίων, τις τράπεζες και τον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ψηφιακό «άλμα» για την Πυροσβεστική: Εγκαινιάστηκε το νέο Συντονιστικό Κέντρο – Επένδυση €6,5 εκατομμυρίων στην ασφάλεια
Σε μια νέα εποχή άμεσης απόκρισης και τεχνολογικής υπεροχής εισέρχεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία με τη λειτουργία του ΕΣΚΕΠΥ – Πώς το νέο κέντρο θα εκμηδενίσει τους χρόνους αντίδρασης και θα θωρακίσει ολόκληρη την Κύπρο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αιματηρό επεισόδιο στη Λευκωσία: Μαχαίρωσαν 44χρονο ιδιοκτήτη περιπτέρου στη Λεωφόρο Προδρόμου
Σοκ προκαλεί η άγρια επίθεση που δέχθηκε ένας 44χρονος περιπτεράς, ο οποίος τραυματίστηκε από μαχαίρι μετά από αντιπαράθεση με άγνωστο άνδρα – Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται το θύμα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ακτίνα φωτός στη μάχη με τον αφθώδη: «Φρενάρει» η εξάπλωση – Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι σπάνιες φυλές
Συγκρατημένη αισιοδοξία από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες καθώς τα εμβόλια αποδίδουν – Εντός της εβδομάδας οι αποφάσεις για τη σωτηρία ή τη θανάτωση των παχύουρων προβάτων και των κόκκινων αγελάδων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Πυρά» Τσελίκ κατά Μακρόν: «Φιλοελληνική και μη ρεαλιστική η στάση της Γαλλίας»
Σε υψηλούς τόνους η αντίδραση της Άγκυρας μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα – Ο εκπρόσωπος του AKP κατηγορεί το Παρίσι για στοχοποίηση της Τουρκίας και πλήγμα στη συνοχή του ΝΑΤΟ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Το «αόρατο» πέρασμα του Nord: Πώς η θαλαμηγός Ρώσου μεγιστάνα διέσχισε τα εμπόλεμα Στενά του Ορμούζ
Εν μέσω της σφοδρής σύγκρουσης ΗΠΑ-Ιράν, το αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων γιοτ του Αλεξέι Μορντασόφ πέτυχε μια αδιανόητη διέλευση από τα αποκλεισμένα στενά, με την ανοχή και των δύο πλευρών.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μόσχα: 7 νεκροί και 13 τραυματίες από καταστροφική φωτιά σε υπό κατασκευή πολυώροφο κτίριο
H φωτιά ξέσπασε σε κτίριο στην περιοχή Αεροπόρτ και εξαπλώθηκε στον δεύτερο και τον τρίτο όροφο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο «κόκκινο» ο αφθώδης πυρετός: Εσωτερική σύσκεψη και νέα έκκληση Χριστοδουλίδη για πειθαρχία
Προσωπική παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αναχαίτιση της νόσου – «Το πρόβλημα επιμένει γιατί κάποιοι δεν τηρούν τα πρωτόκολλα» – Δεσμεύσεις για οικονομική στήριξη των πληγέντων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Οικονομικό «θρίλερ» στον Δήμο Πάφου: Στον Γενικό Ελεγκτή η «τρύπα» των €400.000 για τον ΧΥΤΑ
Στο φως παλαιές οφειλές δεκαετίας που συνδέονται με δικαστικές διαμάχες και την εταιρεία Helector – Χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό το ποσό, την ώρα που η Ελεγκτική Υπηρεσία «ξεσκονίζει» τα ταμεία του Δήμου.