ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Με μεγάλη επιτυχία η γιορτή του Γλυτζιστού στο Κοιλάνι (ΦΩΤΟ)

04/07/2022

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, η 6η κατά σειρά Γιορτή του Γλυτζιστού στο Κοιλάνι που διοργάνωσε ο Γυναικείος Πολιτιστικός Σύλλογος Κοιλανίου σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κοιλανίου.

 

Σύνταξη - Επιμέλεια: Έφη Μέφερη

Η γλυκιά αυτή γιορτή έλαβε χώρα στην αυλή του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κοιλανίου και προσήλκυσε μικρούς και μεγάλους από κάθε γωνιά της Κύπρου.


Το πρόγραμμα άνοιξαν στις 11 το πρωί οι αγαπημένοι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Ζενίθ FM, Ρίκκος Ιωάννου και Αλέξια Αναστασίου, οι οποίοι με κοινό παρονομαστή πάντα τη θετική και ανάλαφρη διάθεση ψυχαγώγησαν το κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Οι γυναίκες του συλλόγου κέρασαν σε όλους όσοι έκαναν τη βόλτα τους στην εκδήλωση, παραδοσιακά κοιλανιώτικα γλυτζιστά, που είχαν φτιάξει οι ίδιες με πολλή αγάπη και μεράκι κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών της γιορτής αυτής.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας κα Αναστασία Ανθούση, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κος Αβέρωφ Νεοφύτου, αρκετοί βουλευτές, όπως ο κ. Ευθύμιος Δίπλαρος του ΔΗΣΥ, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ κ. Άντρος Καυκαλιάς  και κ. Κώστας Κώστα και άλλοι πολλοί.

Το γλυτζιστό,  είναι ένα μοναδικό γλυκό το οποίο φτιάχνεται εδώ και αρκετές δεκαετίες στο Κοιλάνι και δινόταν ως κεραστικό σε γάμους, αρραβώνες αλλά και σε άλλα σημαντικά γεγονότα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Νάρκοτεστ στους δρόμους: Άδεια και νέα μέτρα ασφαλείας

09/02/2026

Η Αστυνομία θα αναστέλλει άμεσα άδειες οδηγών υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ μοτοσικλετιστές και διανομείς θα φορούν υποχρεωτικά φωσφορούχα κράνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλή: Στο επίκεντρο έρευνα και φροντίδα για τον καρκίνο

06/02/2026

Τη δέσμευση της Βουλής για συνεχή ενίσχυση της έρευνας, της περίθαλψης και της στήριξης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους επανέλαβε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στο στόχαστρο» κινητό και ζώνη: Κινητές κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στους δρόμους

06/02/2026

Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών, προωθώντας αλλαγές στη νομοθεσία για τη λειτουργία των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

06/02/2026

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λεμεσό: Συνελήφθη 24χρονη, κρίσιμα 17χρονος

06/02/2026

Στη σύλληψη 24χρονης οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρέχουν στη μνήμη του Κυπριανού: Αγώνας δρόμου από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου

06/02/2026

Αγώνας δρόμου εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, διοργανώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Αναστέλλεται η συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα

05/02/2026

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει ξανά το σκηνικό: Σκόνη, άνοδος θερμοκρασίας και βροχές στο μενού

05/02/2026

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή αλλά σταδιακά αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Από την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φλόγες σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά: Στεγνωτήριο πήρε φωτιά ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα

05/02/2026

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αγλαντζιά, όταν ηλεκτρική οικιακή συσκευή τυλίχθηκε αιφνιδίως στις φλόγες, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν σφαίρες σε τουαλέτα

05/02/2026

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό σφαιρών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ