ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γεώργιου Μελιφρονίδη
Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στον ήρωα της τουρκικής εισβολής, Ανθυπολοχαγό Καταδρομών Γεώργιο Μελιφρονίδη, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, σε συνεργασία με τον Δήμο Έγκωμης, ανήγειρε μνημείο σε δημόσιο χώρο επί της λεωφόρου Ηρώων.
Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τέλεσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης μαζί με τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, σε σεμνή τελετή του διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή.
Η τελετή άρχισε με απόδοση τιμών από άγημα των Καταδρομών, μεταφορά φλόγας από το Άλσος Πεσόντων και Αγνοουμένων Καταδρομέων και επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την οικογένεια του ήρωα, συναγωνιστές του ήρωα, τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, τον Δήμαρχο Έγκωμης και τον Υπουργό Άμυνας.
Οι ομιλητές αφού έκαναν αναδρομή στην καταγωγή και την προσωπικότητα του ήρωα, εξήραν το θάρρος και την αυταπάρνησή του κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων ανέγνωσε απόσπασμα από το πολεμικό ημερολόγιο της εισβολής, όπου παρουσιάζονταν ανάγλυφα οι τραγικές στιγμές αλλά και η παλληκαριά του Ανθυπολοχαγού Μελιφρονίδη και των συμπολεμιστών του.
Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ήρωας Ανθυπολοχαγός «με πνεύμα αυταπάρνησης και λεβεντιάς έτρεξε πρόθυμα στο καθήκον και στάθηκε απέναντι στον εχθρό δίνοντας τη ζωή του, ως σπονδή στο ιερό θυσιαστήριο της ελευθερίας της πατρίδας μας.» Στον δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Έγκωμης, τόνισε ότι «η θυσία των παλληκαριών αυτών αποτελεί παράδειγμα αντρειοσύνης για την προάσπιση του πάτριου εδάφους και την προστασία των ιερών παρακαταθηκών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας».
Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ: Νέα επίθεση σε ΔΗΣΥ και Εισαγγελία για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και τη μεταχείριση πρώην Ισραηλινών πρακτόρων
Μετωπική επίθεση κατά του ΔΗΣΥ, της πρώην κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και της Νομικής Υπηρεσίας εξαπολύει το ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων στην Κύπρο και τη διαχείριση εταιρειών που συνδέονται με πρώην Ισραηλινούς πράκτορες.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Έγκωμη: Νεκρός σε τροχαίο ο 28χρονος αστυνομικός Αντρέας Αντωνίου
Βαρύ πένθος σκορπά η θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε το βράδυ στην Έγκωμη, με θύμα τον 28χρονο Αντρέα Αντωνίου από τη Λευκωσία, μέλος της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της ΥΚΑΝ.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η παγκόσμια οικονομία σε αναταραχή λόγω του πολέμου στο Ιράν
Ο πόλεμος στο Ιράν οδηγεί σε ανατροπές, ενισχύει τον πληθωρισμό και δοκιμάζει τη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος, με Ευρώπη και κεντρικές τράπεζες σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένταση σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρνακα μετά από άρνηση ιδιοκτητών για θανάτωση ζώων
Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στην επαρχία Λάρνακας, όταν ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την προγραμματισμένη θανάτωση ζώων που εντοπίστηκαν στον χώρο. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία παραμένει στην περιοχή.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: Σε διαπραγματεύσεις για γαλλικά τεθωρακισμένα Griffon και Serval στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος SAFE
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη δημόσια επιβεβαίωση από τη Λευκωσία για οριστικοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΣΟΚ στο Παρίσι: Συνελήφθη άνδρας πριν πυροδοτήσει βόμβα έξω από τη Bank of America
Το περιστατικό συνέβη μπροστά από κτίριο της Bank of America.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Περιμένουμε απάντηση για νέα συνάντηση με Ερχιουρμάν
Μήνυμα σταθερότητας, ετοιμότητας και προσήλωσης στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας έστειλε η Κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Κασίμ Ντιάν.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Καμπανάκι» από Κομισιόν σε Κύπρο για μη εφαρμογής νέας Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας Εταιρικής Διαφάνειας
Σε τροχιά ευρωπαϊκής συμμόρφωσης καλούνται να κινηθούν άμεσα 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χάκερ που συνδέονται με το Ιράν παραβίασαν το προσωπικό email του διευθυντή του FBI
Χάκερ που φέρονται να συνδέονται με το Ιράν ανέλαβαν δημόσια την ευθύνη για την παραβίαση του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του διευθυντή του FBI, Κας Πατέλ, αναρτώντας στο διαδίκτυο φωτογραφίες του επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών των ΗΠΑ, καθώς και άλλα έγγραφα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού» – Προειδοποίηση διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης
Ο λογαριασμός στην πλατφόρμα «Χ» του Ματζίντ Μουσαβί, διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), ανήρτησε μήνυμα μετά τις επιθέσεις σε ιρανικές υποδομές, τονίζοντας πως «δεν θα είναι πλέον οφθαλμόν αντί οφθαλμού περιμένετε και θα δείτε».