ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Αποκαλυπτήρια προτομής του ήρωα Γεώργιου Μελιφρονίδη

27/06/2022

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής στον ήρωα της τουρκικής εισβολής, Ανθυπολοχαγό Καταδρομών Γεώργιο Μελιφρονίδη, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, σε συνεργασία με τον Δήμο Έγκωμης, ανήγειρε μνημείο σε δημόσιο χώρο επί της λεωφόρου Ηρώων.

 

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου τέλεσε ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης μαζί με τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, σε σεμνή τελετή του διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Η τελετή άρχισε με απόδοση τιμών από άγημα των Καταδρομών, μεταφορά φλόγας από το Άλσος Πεσόντων και Αγνοουμένων Καταδρομέων και επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την οικογένεια του ήρωα, συναγωνιστές του ήρωα, τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, τον Δήμαρχο Έγκωμης και τον Υπουργό Άμυνας.

Οι ομιλητές αφού έκαναν αναδρομή στην καταγωγή και την προσωπικότητα του ήρωα, εξήραν το θάρρος και την αυταπάρνησή του κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974. Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων ανέγνωσε απόσπασμα από το πολεμικό ημερολόγιο της εισβολής, όπου παρουσιάζονταν ανάγλυφα οι τραγικές στιγμές αλλά και η παλληκαριά του Ανθυπολοχαγού Μελιφρονίδη και των συμπολεμιστών του.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ήρωας Ανθυπολοχαγός «με πνεύμα αυταπάρνησης και λεβεντιάς έτρεξε πρόθυμα στο καθήκον και στάθηκε απέναντι στον εχθρό δίνοντας τη ζωή του, ως σπονδή στο ιερό θυσιαστήριο της ελευθερίας της πατρίδας μας.» Στον δικό του χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Έγκωμης, τόνισε ότι «η θυσία των παλληκαριών αυτών αποτελεί παράδειγμα αντρειοσύνης για την προάσπιση του πάτριου εδάφους και την προστασία των ιερών παρακαταθηκών που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας». 

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μήνυμα στήριξης από τη Βουλή: Στο επίκεντρο έρευνα και φροντίδα για τον καρκίνο

06/02/2026

Τη δέσμευση της Βουλής για συνεχή ενίσχυση της έρευνας, της περίθαλψης και της στήριξης των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους επανέλαβε η Πρόεδρος του Σώματος, Αννίτα Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Στο στόχαστρο» κινητό και ζώνη: Κινητές κάμερες με τεχνητή νοημοσύνη στους δρόμους

06/02/2026

Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι θα συμβάλει ουσιαστικά στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων, προχωρά το Υπουργείο Μεταφορών, προωθώντας αλλαγές στη νομοθεσία για τη λειτουργία των κινητών καμερών φωτοεπισήμανσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βροχές και πιθανές καταιγίδες σήμερα – Αναλυτικά η πρόγνωση

06/02/2026

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τροχαίο στη Λεμεσό: Συνελήφθη 24χρονη, κρίσιμα 17χρονος

06/02/2026

Στη σύλληψη 24χρονης οδηγού προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα 17χρονο μοτοσικλετιστή, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τρέχουν στη μνήμη του Κυπριανού: Αγώνας δρόμου από το Κάβο Γκρέκο στο Αυγόρου

06/02/2026

Αγώνας δρόμου εις μνήμη του Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών το 2023, διοργανώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΔΗΣΥ: Αναστέλλεται η συμμετοχή Φαίδωνα και Γυψιώτη στα συλλογικά όργανα

05/02/2026

Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ για το θέμα της αργίας του Φαίδωνα Φαίδωνος, αλλά και του δημάρχου Λευκονοίκου, Πιερή Γυψιώτη ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη αστυνομικές έρευνες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζει ξανά το σκηνικό: Σκόνη, άνοδος θερμοκρασίας και βροχές στο μενού

05/02/2026

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει παροδικά την περιοχή αλλά σταδιακά αναμένεται ασθενής χαμηλή πίεση. Από την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Φλόγες σε διαμέρισμα στην Αγλαντζιά: Στεγνωτήριο πήρε φωτιά ενώ οι ένοικοι ήταν μέσα

05/02/2026

Στιγμές αναστάτωσης εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην Αγλαντζιά, όταν ηλεκτρική οικιακή συσκευή τυλίχθηκε αιφνιδίως στις φλόγες, ενώ οι ένοικοι βρίσκονταν εντός της κατοικίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συναγερμός στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας: Εντοπίστηκαν σφαίρες σε τουαλέτα

05/02/2026

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι Αρχές στη Λάρνακα μετά τον εντοπισμό σφαιρών στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σύσταση ΤΟΜ για επικίνδυνους αερόσακους-«Καμία ένδειξη ύπαρξης στην Κύπρο»

05/02/2026

Για επικίνδυνους και παράνομους αερόσακους αντικατάστασης κινεζικής προέλευσης, που σχετίζονται με θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στις ΗΠΑ προειδοποιεί το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ