ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Βράβευση αριστούχων φοιτητών του ΤΕΠΑΚ από το ΣΑΛΑ
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Τάσσος Παπαδόπουλος του ΤΕΠΑΚ η τελευτή βράβευσης των πρωτευσάντων φοιτητριών/των της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος για την Ακαδημαϊκή Χρονιά 2021-2022.
Το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού - Αμαθούντας, στηρίζοντας το θεσμό αυτό, και στα πλαίσια της στενής συνεργασίας του με το ΤΕΠΑΚ, προσέφερε βραβείο αξίας €500 σε ένα εκ των πρωτευσάντων φοιτητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Σχολής.
Στην τελετή βράβευσης το ΣΑΛΑ εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου κ. Γιάννης Τσουλόφτας, ο οποίος και παρέδωσε το βραβείο στην αριστεύσασα τελειόφοιτη του Τμήματος Χημικών Μηχανικών Αναστασία Σπανού.

ΣΑΛΑ και ΤΕΠΑΚ, ως βασικοί πυλώνες ανάπτυξης στην πόλη μας, έχουν μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και της εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΠΑΚ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα το ΣΑΛΑ στηρίζει το ερευνητικό και διδακτικό έργο του ΤΕΠΑΚ και τους φοιτητές του ποικιλοτρόπως, όπως με τη συμμετοχή σε κοινά ερευνητικά προγράμματα, με την παροχή ευκαιρίας απόκτησης εργασιακής πείρας στους φοιτητές, με την στήριξη των φοιτητών για συμμετοχή σε συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις, με την βράβευση αρίστων φοιτητών και πολλά άλλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Με τι καιρό θα γίνει η καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού
Μικρός ο κίνδυνος για τη μεγάλη παρέλαση στη Λεμεσό – Βροχές/καταιγίδες Κυριακή και Καθαρά Δευτέρα, «καθαρίζει» Τρίτη–Τετάρτη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χριστοδουλίδης: Aλληλεγγύη εταίρων σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης διαβεβαίωσε τη νέα Ισπανίδα Πρέσβη ότι η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς συνεργασίας, ώστε οι παραδοσιακοί δεσμοί φιλίας να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Βασίλισσα» του χιονιού η Νορβηγία - Κατέκτησε 17 χρυσά μετάλλια
Η Νορβηγία μπορεί και επίσημα να καυχιέται πως είναι η κορυφαία χώρα σε επίπεδο χειμερινών αθλημάτων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λειβάδια Λάρνακας: Κρούσμα αφθώδους πυρετού σε μονάδα αγελάδων – Θανάτωση ζώων και ζώνη αποκλεισμού 3 χλμ.
Περιστατικό αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα αγελάδων στα Λειβάδια Λάρνακας, έχει εντοπιστεί στα Λειβάδια Λάρνακας.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ανδρέας Βύρας για λαμπρατζιές: «Δεν είναι το έθιμο – είναι η παραβατικότητα» - Συνάντηση με τον Υπ. Δικαιοσύνης
Ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων σημείωσε περαιτέρω ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στην παραδοσιακή τέλεση του εθίμου, αλλά αφορά μια ευρύτερη κατάσταση που ξεκινά αμέσως μετά τα Χριστούγεννα και κορυφώνεται το Μεγάλο Σάββατο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΥΠΑΜ: Παραλείψεις και ευθύνες στο πόρισμα του ΓΕΕΦ για την απώλεια εκρηκτικών σε Πεδίο Βολής
Συνεχίζεται η έρευνα από την Αστυνομία Κύπρου.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΟΗΕ: Στις 24 Φεβρουαρίου η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Έρχιουρμαν στην Προστατευόμενη Περιοχή
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Παρατηρητήριο Τιμών για Καθαρά Δευτέρα: «Τσιμπάνε» λαγάνα, χταπόδι και σέλινο
Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της λαγάνας, του χταποδιού, των σουπιών και του σελίνου καταγράφει το Παρατηρητήριο Τιμών της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για την Καθαρά Δευτέρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο μικροσκόπιο εταιρείες τουρκικών συμφερόντων – Προωθείται «φίλτρο» για εγγραφές και αγορές γης
Ανησυχία προκαλεί στις αρμόδιες Αρχές η δραστηριοποίηση δεκάδων εταιρειών τουρκικών συμφερόντων στις ελεύθερες περιοχές, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι αρκετές εξ αυτών προχωρούν και σε αγορές ελληνοκυπριακής γης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Αλλάζουν τα πρόστιμα από τις κάμερες: Σε ισχύ η διαβάθμιση από 1η Μαρτίου
Από την 1η Μαρτίου τίθεται σε εφαρμογή η νέα νομοθεσία για τη διαβάθμιση των προστίμων που καταγράφονται από τις σταθερές κάμερες τροχαίας, φέρνοντας σημαντικές διαφοροποιήσεις στα εξώδικα για παραβάσεις σε φώτα τροχαίας.