ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



Υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΕΠΑΚ και ΣΑΛΑ

23/06/2022

Η συνεργασία ΣΑΛΑ και ΤΕΠΑΚ έχει εξαιρετική σημασία διότι είναι ικανή να ανοίξει νέους ορίζοντες και προοπτικές στους δύο Κοινωφελείς Οργανισμούς της πόλης μας για προώθηση των σκοπών τους, αλλά κυρίως και για ουσιαστική και αποφασιστική συμβολή όχι μόνον στην επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη, αλλά και στην προώθηση της κοινωνικής αναβάθμισης και περιβαλλοντικής συνείδησης στην χώρα μας, και ειδικότερα της πόλης μας.

 

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στο Μέγαρο Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΣΑΛΑ και του ΤΕΠΑΚ, προς διεύρυνση και αναβάθμιση της μέχρι σήμερα αγαστής τεχνολογικής και επιστημονικής συνεργασίας των δύο οργανισμών. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν από πλευράς του ΣΑΛΑ ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Λεμεσού, κύριος Νίκος Νικολαΐδης, και ο Γενικός Διευθυντής του ΣΑΛΑ, Γιάννης Τσουλόφτας, ενώ από πλευράς του ΤΕΠΑΚ υπέγραψε ο Πρύτανης,
καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.



Μέσω του υπογραφέντος Μνημονίου Συνεργασίας, το ΣΑΛΑ και το ΤΕΠΑΚ προχωρούν εμπράκτως στην υλοποίηση, προώθηση και καθιέρωση της μεταξύ τους συνεργασίας και σύμπραξης, ώστε να επιτυγχάνονται οι εκάστοτε κοινοί στόχοι και σκοποί που
αφορούν αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, υπό το φως της αρχής του αμοιβαίου ενδιαφέροντος.



Ήδη, στη βάση του Υπογραφέντος Μνημονίου Συνεργασίας, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεις μεταξύ του ΣΑΛΑ και τριών Τμημάτων του ΤΕΠΑΚ, συγκεκριμένα του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής, για συγκεκριμένα Έργα τα οποία έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων λύσεων σε υπαρκτά προβλήματα.


 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ'

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ισπανία: Ο Σάντσεθ κλείνει το FIR σε ΗΠΑ και Ισραήλ για το Ιράν

30/03/2026

Η ισπανική κυβέρνηση απαγορεύει τη διέλευση αμερικανικών αεροσκαφών, χαρακτηρίζοντας «παράνομο» τον πόλεμο στο Ιράν.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στο Κάιρο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Στρατηγικές συμφωνίες για το φυσικό αέριο και το βλέμμα στην ευρωπαϊκή αγορά

30/03/2026

Σημαντικές εξελίξεις στον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας δρομολογούνται στο Κάιρο, όπου ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης πραγματοποιεί επαφές υψηλού επιπέδου, συνδέοντας την ενεργειακή προοπτική της χώρας με τη γεωπολιτική σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνάντηση Καρυστιανού, Μάντολες και Ανδριάνας – «O πόνος της μάνας δεν γνωρίζει σύνορα»

29/03/2026

Πέντε γυναίκες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου συναντήθηκαν στη Λευκωσία, όχι απλώς για να μοιραστούν τις ιστορίες τους, αλλά για να ενώσουν τον πόνο τους σε μια κοινή φωνή που απαιτεί δικαιοσύνη, αλήθεια και σεβασμό στη ζωή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΚΕΛ: Νέα επίθεση σε ΔΗΣΥ και Εισαγγελία για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και τη μεταχείριση πρώην Ισραηλινών πρακτόρων

28/03/2026

Μετωπική επίθεση κατά του ΔΗΣΥ, της πρώην κυβέρνησης Αναστασιάδη, αλλά και της Νομικής Υπηρεσίας εξαπολύει το ΑΚΕΛ, επαναφέροντας στο προσκήνιο την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων στην Κύπρο και τη διαχείριση εταιρειών που συνδέονται με πρώην Ισραηλινούς πράκτορες.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τραγωδία στην Έγκωμη: Νεκρός σε τροχαίο ο 28χρονος αστυνομικός Αντρέας Αντωνίου

28/03/2026

Βαρύ πένθος σκορπά η θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε το βράδυ στην Έγκωμη, με θύμα τον 28χρονο Αντρέα Αντωνίου από τη Λευκωσία, μέλος της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της ΥΚΑΝ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Η παγκόσμια οικονομία σε αναταραχή λόγω του πολέμου στο Ιράν

28/03/2026

Ο πόλεμος στο Ιράν οδηγεί σε ανατροπές, ενισχύει τον πληθωρισμό και δοκιμάζει τη σταθερότητα του διεθνούς συστήματος, με Ευρώπη και κεντρικές τράπεζες σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Ένταση σε κτηνοτροφική μονάδα στη Λάρνακα μετά από άρνηση ιδιοκτητών για θανάτωση ζώων

28/03/2026

Σκηνές έντασης εκτυλίχθηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στην επαρχία Λάρνακας, όταν ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να επιτρέψουν την προγραμματισμένη θανάτωση ζώων που εντοπίστηκαν στον χώρο. Στο σημείο κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία παραμένει στην περιοχή.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Κύπρος: Σε διαπραγματεύσεις για γαλλικά τεθωρακισμένα Griffon και Serval στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος SAFE

28/03/2026

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη δημόσια επιβεβαίωση από τη Λευκωσία για οριστικοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Λετυμπιώτης: Περιμένουμε απάντηση για νέα συνάντηση με Ερχιουρμάν

28/03/2026

Μήνυμα σταθερότητας, ετοιμότητας και προσήλωσης στην επανεκκίνηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας έστειλε η Κυβέρνηση μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, Κασίμ Ντιάν.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία 'ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ')

Διαφημιστείτε εδώ