Σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

12/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 12 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

 

Γεγονότα 

1908: Για πρώτη φορά εκπέμπεται ραδιοφωνικό μήνυμα μεγάλης εμβέλειας από τον Πύργο του Άιφελ.

1913: Ο Ρώσος επαναστάτης Ιωσήφ Βισαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι, εκ των εκδοτών της εφημερίδας Πράβντα, σε επιστολή του προς το περιοδικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος υπογράφει για πρώτη φορά ως Στάλιν (άνθρωπος από ατσάλι).

1934: Συνέρχεται η 6η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η οποία καθορίζει το χαρακτήρα και τις κινητήριες δυνάμεις της επερχόμενης επανάστασης στην Ελλάδα, που προσδιορίζεται ότι ανήκει στην κατηγορία εκείνων των χωρών για τις οποίες προβλέπεται «πορεία λίγο ή πολύ γρήγορου περάσματος της αστικοδημοκρατικής επανάστασης σε επανάσταση σοσιαλιστική...».

1959: Ιδρύεται η αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Motown, που έβαλε τη μαύρη μουσική και ιδιαίτερα τη σόουλ στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

1962: Μετά τη δημοσίευση πληροφοριών ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσε διάφορους παράγοντες για τη βία και νοθεία, ψυχραίνονται οι σχέσεις του με την κυβέρνηση και παραιτείται από τη θέση του συμβούλου της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ δηλώνει: «Δεν ασχολούμαι με πολιτικά θέματα. Μετέβην εις ΗΠΑ δια να μετάσχω εις το ετήσιον συνέδριο της Αμερικανικής Οικονομικής Εταιρείας». Το καλοκαίρι παίρνει άδεια από το ΚΕΠΕ και επιστρέφει στο Μπέρκλεϊ.

1962: Πόλεμος του Βιετνάμ. Ξεκινάει η Επιχείρηση Τσόπερ, η οποία είναι και η πρώτη ένοπλη μάχη του πολέμου.

1967: Καταψύχεται για πρώτη φορά το άψυχο σώμα του γιατρού Τζέιμς Μπέντφορντ με σκοπό να διατηρηθεί έως ότου γίνει δυνατή η ανάνηψή του.

1969: Κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ των Led Zeppelin.

1976: Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με 11 ψήφους υπέρ και μόλις μία κατά επιτρέπει στην Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης να συμμετέχει στις συνεδριάσεις χωρίς το δικαίωμα ψήφου.

1991: Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ψηφίζει νόμο για την ανάληψη στρατιωτικής επέμβασης για την απελευθέρωση του Κουβέιτ από το Ιράκ.

2005: Κλείνει το ορφανοτροφείο Strawberry Field στο Λίβερπουλ και γίνεται ευκτήριος οίκος. Το ορφανοτροφείο έγινε γνωστό από το ομώνυμο τραγούδι των The Beatles.

2006: Τουλάχιστον 363 πιστοί μουσουλμάνοι στην πόλη Μίνα της Σαουδικής Αραβίας σκοτώνονται κατά τη διάρκεια του ετήσιου εθίμου του λιθοβολισμού του διαβόλου, το οποίο οδήγησε σε ποδοπάτημα.

2010: Ισχυρός σεισμός πλήττει την Αϊτή. Οι νεκροί υπολογίζονται σε περισσότερους από 200.000.

Γεννήσεις 

1837: Άντολφ Γένσεν, Γερμανός πιανίστας και συνθέτης.

1873: Σπυρίδων Λούης, Έλληνας δρομέας μεγάλων αποστάσεων και στεφανωμένος Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στην Αθήνα.

1876: Τζακ Λόντον, Αμερικανός συγγραφέας.

1932: Τζένη Καρέζη, Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Μετά το πέρασμά της από τον εμπορικό ελληνικό κινηματογράφο στράφηκε στο ποιοτικό θέατρο και είχε ενεργή δράση στον αντιδικτατορικό αγώνα.

1944: Τζο Φρέιζερ, Αμερικανός μποξέρ

1955: Κρίστι Άλει, Αμερικανίδα ηθοποιός.

1964: Τζεφ Μπέζος, Αμερικανός επιχειρηματίας, ιδρυτής του δικτυακού τόπου αγορών Amazon.com.

1966: Ολιβιέ Μαρτίνες, Γάλλος ηθοποιός.

Θάνατοι 

1976: Αγκάθα Κρίστι, Βρετανίδα συγγραφέας, η επονομαζόμενη «βασίλισσα του αστυνομικού μυθιστορήματος» και η δημιουργός του λογοτεχνικού ντετέκτιβ Πουαρό και της δαιμόνιας κυρίας Μαρπλ.

2001: Γουίλιαμ Χιούλετ, συνιδρυτής του ομίλου της αμερικανικής εταιρίας πληροφορικής Hewlett Packard.

2002: Σάιρους Βανς, Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Aγοράκι με αυτισμό δημιούργησε πιστό αντίγραφο του Τιτανικού με τουβλάκια LEGO!

25/01/2022

Δεκαπεντάχρονο αγοράκι με αυτισμό «μάγεψε» τους πάντες με το δημιούργημά του, παραδίδοντας μαθήματα ζωής.

Ελλάδα: Η “Ελπίς” έφερε γενική αργία! Σε κατάλευκο φόντο η χώρα!

25/01/2022

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.

Σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

25/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

10 τέρμα fail τατουάζ στα ελληνικά, που προφανώς κάτι πήγε λάθος στη μετάφραση!

24/01/2022

Η μόδα που οι άνθρωποι προτιμούν τα τατουάζ σε ξένη γλώσσα, προκειμένου να φανούν πιο ψαγμένοι, υπάρχει και στο εξωτερικό. Έλα όμως που κάτι δεν πήγε καλά στη μετάφραση

Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

24/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Aποζημιώθηκε με 40.000 ευρώ από το δικαστήριο επειδή η δουλειά του ήταν τόσο βαρετή

22/01/2022

Σκεφτήκατε ποτέ, τι καλά που θα ήταν, αν δικαιούσασταν αποζημίωση γιατί η δουλειά σας είναι τόσο… βαρετή; Λοιπόν, ένας άντρας στη Γαλλία το έκανε και μάλιστα πήρε 40.000 ευρώ.

Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

22/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Βρέθηκε ο προδότης της Άννας Φρανκ και την οικογένεια της στους Ναζί.

21/01/2022

Η προσπάθεια να προσδιοριστεί η ταυτότητα του προδότη δεν είχε σκοπό να οδηγήσει στην άσκηση δίωξης, αλλά να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Ολλανδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

21/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κασουλίδη: To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

20/01/2022

Υποδεχόμενος τον κ. Κασουλίδη, ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του «για τρίτη φορά, μετά από δύο προηγούμενες, μακροχρόνιες και, κατά καθολική αναγνώριση, επιτυχημένες θητείες», όπως είπε.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ