Με μωβ χρώμα θα φωταγωγηθούν χώροι και μνημεία για την Παγκόσμια ημέρα Προωρότητας

17/11/2021

Με χρώμα μωβ, το οποίο καθιερώθηκε παγκόσμια ως το χρώμα της προωρότητας, θα φωταγωγηθούν σήμερα (Τετάρτη 17/11) η Πλατεία Ελευθερίας και το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία όπως και τα Μεσαιωνικά Κάστρα Λάρνακας και Πάφου.

 

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα», στόχος της φωταγώγησης είναι η ευαισθητοποίηση και η συμμετοχή στην ενημέρωση αναφορικά με τη προωρότητα και την ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των πρόωρων γεννήσεων, όπως επίσης και η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής θεραπείας, φροντίδας και στήριξης των πρόωρων νεογνών.

Όπως αναφέρεται, ένα στα δέκα μωρά, συνολικά 15,000,000 μωρά κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο γεννιούνται πρόωρα. Από αυτά 500,000 γεννιούνται στην Ευρώπη και αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη ομάδα ασθενών παιδικής ηλικίας. Ο μέσος όρος προωρότητας στην Ευρώπη είναι 8,6% και η Κύπρος κατέχει την πρώτη θέση σε γεννήσεις πρόωρων με ποσοστό 11,1%. 


Στη χώρα μας, περίπου 800 νεογνά εισάγονται κάθε χρόνο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία, που είναι Μονάδα αναφοράς για όλη την Κύπρο.


Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα» θέλοντας να τιμήσει τον μήνα ευαισθητοποίησης για πρόωρα νεογνά, που είναι ο Νοέμβριος, όπως και την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, πραγματοποίησε στις 6 Νοεμβρίου Επιμορφωτική Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Προωρότητα: Ασφαλές ξεκίνημα και μελλοντική υγεία».


Σήμερα η ώρα 12:00 η Πρόεδρος και μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου θα επισκεφθούν τη ΜΕΝΝ για να προσφέρουν δώρα στα νεογνά και κεραστικά στο προσωπικό, παρουσία του Υπουργού Υγείας και του Προέδρου και Γεν. Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ. Μεταξύ των ωρών 15:30 και 20:00 θα υπάρχει Παζαράκι στο Nicosia Mall, ενώ στις 18:00 θα γίνει η φωταγώγηση των κτηρίων. Στις 20/11 μεταξύ των ωρών 12:00 και 17:00 θα γίνει επίσης Παζαράκι στο Mall of Cyprus


Ο Σύνδεσμος «Μωρά Θαύματα», έχει δημιουργηθεί με στόχο την στήριξη και την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχ. Μακάριος ΙΙΙ στη Λευκωσία, σε μια νέα σύγχρονη Μονάδα, που να συνάδει με τα Διεθνή Πρότυπα.


Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι και φέτος θα λάβει μέρος στη μωβ φωταγώγηση που προωθείται από τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021. Σε μωβ θα φωταγωγηθούν το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία και τα Μεσαιωνικά Κάστρα Λάρνακας και Πάφου.


«Μέσα από τον μωβ φωτισμό το Τμήμα Αρχαιοτήτων προβάλλει τη στενή σύνδεση ανάμεσα στην πολιτιστική μας κληρονομιά και την κοινωνία, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ενημέρωση του κοινού για τις επιπλοκές του πρόωρου τοκετού και τα προβλήματα που επιφέρει η προωρότητα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος.


Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Ισχυρός σεισμός 6.4 ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο νησί.

11/01/2022

Ηταν αρκετά αισθητός με αποτέλεσμα να ξυπνήσει μεγάλη μερίδα πληθυσμού!

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κύπρο!

05/01/2022

Καταγράφηκε σήμερα Τετάρτη, στις 05:21 σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, έγινε ελαφρά αισθητός σε πολλές περιοχές της Κύπρου.

'Εκτακτη σύσκεψη Υπ. Υγείας-επιστημονικής επιτροπής μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

29/12/2021

Έκτακτη σύσκεψη με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής (ΣΕΕ) πραγματοποιεί στις 16.00 το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Χριστούγεννα στον βυθό της θάλασσας σε Πρωταρά και Λάρνακα, έκαναν δύτες (Φωτό)

27/12/2021

Με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο για 15η συνεχή χρονιά γιόρτασαν και φέτος τα Χριστούγεννα οι Summer Divers.

Έλαβαν τα χριστουγεννιάτικά τους δώρα οι ένοικοι του ζωολογικού κήπου της Πέγειας!

24/12/2021

Δώρα μοίρασαν σήμερα στα ζώα οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου της Πέγειας "Pafos Zoo", διανέμοντας πολύχρωμα πακέτα που περιείχαν κομμάτια κρέατος και διάφορα παιχνίδια.

Eurostat: Η Κύπρος μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη μείωση κατανάλωσης ενέργειας για το 2020!

24/12/2021

Καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση τόσο πρωτογενούς όσο και τελικής ενέργειας, σύμφωνα με τη Eurostat.

Η στιγμή της κατεδάφισης των κεραιών στο Κάβο Γκρέκο μετά απο 51 χρόνια. (Βίντεο)

23/12/2021

Οι συγκεκριμένες κεραίες, στο Κάβο Γκρέκο, είχαν εγκατασταθεί τη δεκαετία του 1970 από τη γαλλική εταιρεία «Σομερα» για αναμετάδοση τηλεπικοινωνιακών, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το πέρασμα της «Καρμέλ» από Κύπρο!

20/12/2021

Χωρίς να κληθεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα σε παγκύπριο επίπεδο κύλησε το τελευταίο 48ωρο, λέει η Πυροσβεστική και η Πολιτική Άμυνα.

Μήνυμα ζωής από τη Λεμεσό για τους «Μικρούς Ήρωες»

18/12/2021

Το μήνυμα ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο με τον καρκίνο και τη λευχαιμία, έστειλαν για μια ακόμη φορά οι εθελοντές για τους «Μικρούς Ήρωες».

Τελετή Βράβευσης Σχολείων για διαγωνισμό δράσεων αντιρατσιστικής πολιτικής.

16/12/2021

Ο διαγωνισμός για τη σχολική χρονιά 2020-2021 προέκυψε μέσα από τις δράσεις υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής του Υπουργείου για την Πρόληψη και Διαχείριση της Βίας στο Σχολείο, 2018-2022

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ