Ξεβράστηκαν πλοία του Β' Παγκοσμίου πολέμου που βυθίστηκαν το 1945. (Βίντεο)

23/10/2021

Ξεβράστηκαν 24 μεταφορικά πλοία απο το Β' Παγκόσμιο πόλεμο! Τα πλοία αυτά ήταν στα βάθη του ωκεανού απο το 1945!

 

Ένας στόλος ιαπωνικών πλοίων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεβράστηκε από τον βυθό του ωκεανού στη στεριά στην Ίβο Τζίμα έπειτα από ισχυρές δονήσεις, του κοντινού Ηφαιστείου στο όρος Σουριμπάτσι, λίγες ώρες πριν την έκρηξη του, την Τετάρτη (20/10). Τα πλοία βυθίστηκαν προς το τέλος του Β' παγκόσμιου πολέμου, το 1945.

Tο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ τα κατέστρεψε σκόπιμα στην τοποθεσία το 1945 αφού κατέλαβε το νησί. Οι Ιάπωνες τα χρησιμοποιούσαν σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν έναν τεχνητό κυματοθραύστη για να εμποδίσουν ενδεχόμενες επιθέσεις προς την προγραμματισμένη κατασκευή ενός λιμανιού. Συμπερασματικά, τα πλοία αυτά δεν είναι θύματα μάχης. 

Αρκετά από αυτά τα πλοία είναι φορτηγίδες από οπλισμένο σκυρόδεμα, πλοία που κατασκευάστηκαν για να υποστηρίζουν τις ναυτικές επιχειρήσεις και όχι για να έχουν άμεσο ρόλο στη μάχη. Τέσσερα από αυτά είναι πρώην φορτηγά πλοία, σύμφωνα με ναυτικά έγγραφα, τουλάχιστον ένα απο αυτά είναι ιαπωνικά.

Να τονίσουμε πως συμφωνα με την απογραφή, μόλις τελείωσε  Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, 21.000 Ιάπωνες στρατιώτες είχαν σκοτωθεί και 216 αιχμαλωτίστηκαν!

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί απο εναέρια πλάνα. (Βλ. 2:49)




 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Aγοράκι με αυτισμό δημιούργησε πιστό αντίγραφο του Τιτανικού με τουβλάκια LEGO!

25/01/2022

Δεκαπεντάχρονο αγοράκι με αυτισμό «μάγεψε» τους πάντες με το δημιούργημά του, παραδίδοντας μαθήματα ζωής.

Ελλάδα: Η “Ελπίς” έφερε γενική αργία! Σε κατάλευκο φόντο η χώρα!

25/01/2022

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.

Σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

25/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

10 τέρμα fail τατουάζ στα ελληνικά, που προφανώς κάτι πήγε λάθος στη μετάφραση!

24/01/2022

Η μόδα που οι άνθρωποι προτιμούν τα τατουάζ σε ξένη γλώσσα, προκειμένου να φανούν πιο ψαγμένοι, υπάρχει και στο εξωτερικό. Έλα όμως που κάτι δεν πήγε καλά στη μετάφραση

Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

24/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Aποζημιώθηκε με 40.000 ευρώ από το δικαστήριο επειδή η δουλειά του ήταν τόσο βαρετή

22/01/2022

Σκεφτήκατε ποτέ, τι καλά που θα ήταν, αν δικαιούσασταν αποζημίωση γιατί η δουλειά σας είναι τόσο… βαρετή; Λοιπόν, ένας άντρας στη Γαλλία το έκανε και μάλιστα πήρε 40.000 ευρώ.

Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

22/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Βρέθηκε ο προδότης της Άννας Φρανκ και την οικογένεια της στους Ναζί.

21/01/2022

Η προσπάθεια να προσδιοριστεί η ταυτότητα του προδότη δεν είχε σκοπό να οδηγήσει στην άσκηση δίωξης, αλλά να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Ολλανδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

21/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κασουλίδη: To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

20/01/2022

Υποδεχόμενος τον κ. Κασουλίδη, ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του «για τρίτη φορά, μετά από δύο προηγούμενες, μακροχρόνιες και, κατά καθολική αναγνώριση, επιτυχημένες θητείες», όπως είπε.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ