10 πράγματα που όλοι θέλαμε να ρωτήσουμε έναν πιλότο. Ιδού οι απαντήσεις!

21/10/2021

10 απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν όλοι οι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει με αεροπλάνο.

 

1.  Τι θα γίνει αν σταματήσουν να λειτουργούν οι κινητήρες;

Κατά τη διάρκεια κάθε πτήσης, τα αεροπλάνα μπαίνουν σε μια λειτουργία όπου οι κινητήρες λειτουργούν με μηδενική μόχλευση. Αν οδηγείτε αυτοκίνητο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και βάλετε νεκρά είναι ακριβώς το ίδιο!

Είναι πολύ σπάνιο να σταματήσουν να λειτουργούν τελείως οι κινητήρες, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μπορούν να επαναλειτουργήσουν. Ακόμα και χωρίς κινητήρες ένα αεροπλάνο μπορεί να προσγειωθείΗ πιο γνωστή περίπτωση ήταν με ένα Boeing 747 πάνω από την Ιάβα το 1982.

2. Για πόση ώρα λειτουργούν οι μάσκες οξυγόνου;

3. Κοιμούνται οι πιλότοι στο πιλοτήριο;

Περίπου το 56% των πιλότων τους έχει πάρει ο ύπνος κατά λάθος στο πιλοτήριο. Ευτυχώς, τα σύγχρονα αεροπλάνα έχουν μπορούν να πετάνε στον αυτόματο πιλότο σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης. Σε μεγαλύτερες πτήσεις μπορεί να υπάρχουν 2 πληρώματα ή 3 πιλότοι για να αντικαθιστούν ο ένας τον άλλον.

4. Γιατί μερικές φορές τα αεροπλάνα κάνουν κύκλους πριν προσγειωθούν;

Οι λόγοι που τα αεροπλάνα κάνουν κύκλους πριν προσγειωθούν είναι πολλοί. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει κάποιο ζώο στον αεροδιάδρομο ή να υπάρχει ισχυρός πλευρικός άνεμος ή να είναι προσωρινά κλειστό το αεροδρόμιο για την έκτακτη προσγείωση ενός άλλου αεροπλάνου.

5. Αν γεννηθεί ένα μωρό εν ώρα πτήσης, τι υπηκοότητα θα πάρει;

Οι επιλογές που υπάρχουν είναι:

  • να πάρει την υπηκοότητα της χώρας που έχει την έδρα τη η αεροπορική εταιρία
  • να πάρει την υπηκοότητα της χώρας πάνω από την οποία πετάει το αεροπλάνο
  • να πάρει την υπηκοότητα της χώρας στην οποία θα προσγειωθεί το αεροπλάνο

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πρώτη περίπτωση είναι η πιο δημοφιλής.

6. Μπορεί το αεροπλάνο να προσγειωθεί με αυτόματο πιλότο;

Στα σύγχρονα αεροπλάνα, υπάρχουν συστήματα ελέγχου που καθοδηγούν τα αεροπλάνα από υψόμετρο 500 μέτρων μέχρι την προσγείωση στον αεροδιάδρομο. Κατά τη διάρκεια της προσγείωσης είναι πιθανό να επιλέξετε την αυτόματη λειτουργία προσγείωσης, αλλά αυτή η λειτουργία πρέπει να επιλεγεί από τον πιλότο. Η λειτουργία θα πρέπει να ελέγχεται σε όλη τη διαδρομή και να προσαρμόζεται όποτε χρειάζεται.

6. Τι είναι πιο ασφαλές: μια δύσκολη προσγείωση στο έδαφος ή στο νερό;

Αυτό εξαρτάται από το μοντέλο του αεροπλάνου. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πιο εύκολη η προσγείωση στο έδαφος. Το νερό θα πλημμυρίσει το αεροπλάνο πολύ γρήγορα. Σύμφωνα, με στατιστικά οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μεγαλύτερες στην στεριά.

7. Τι τρώνε οι πιλότοι κατά την διάρκεια της πτήσης;

Υπάρχει διαφορετικό μενού για τους πιλότους από το οποίο μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορα πιάτα. Αν ο κυβερνήτης φάει κοτόπουλο, τότε ο συγκυβερνήτης θα φάει κρέας ή ψάρι για να αποφευχθεί η δηλητηρίαση και των 2 πιλότων.

8. Τι είναι χειρότερο: το χτύπημα από ένα πουλί, η χαλαζόπτωση ή οι αστραπές;

Οι αστραπές χτυπάνε πολύ συχνά τα αεροπλάνα, αλλά οι επιβάτες δεν το καταλαβαίνουν τις περισσότερες φορές. Τα πουλιά είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από όσο νομίζαμε. Δεν μπορεί κάθε αεροπλάνο να αντέξει την σύγκρουση με ένα πουλί. Γι’ αυτό υπάρχουν ειδικά ηχεία ή ακόμα και ελικόπτερα για να διώχνουν τα πουλιά. Το χαλάζι είναι εξίσου επικίνδυνο, αλλά είναι εύκολο να εντοπιστεί και να αποφευχθεί.

9. Μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να προσγειώσει ένα αεροπλάνο;

Αν μιλάμε για ένα σύγχρονο αεροπλάνα, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Ένα πρόσφατο πείραμα σε ένα προσομοιωτή έδειξε ότι μια αεροσυνοδός τα κατάφερε. Αυτό συνέβη χάρη στα σύγχρονα συστήματα πλοήγησης που θα οδηγήσουν το αεροπλάνο και στις πληροφορίες που παίρνει ο άνθρωπος από τον ασύρματο.

10. Γιατί δεν δίνουν αλεξίπτωτα στους επιβάτες;

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά κατά πάσα πιθανότητα το αλεξίπτωτο δεν θα σας σώσει την ζωή όταν αρχίσει να πέφτει ένα αεροπλάνο. Ακόμα και σε ήρεμες καταστάσεις οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως να βάλουν σωστά ένα αλεξίπτωτο και να προσγειωθούν με ασφάλεια. Επίσης, για να μπορείτε να πηδήξετε με ασφάλεια και να μην τραυματιστείτε το αεροπλάνο πρέπει να πετάει με χαμηλή ταχύτητα.
Πηγή: citypatras.gr

Εσείς τι θα θέλατε να ρωτήσετε έναν πιλότο;

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Aγοράκι με αυτισμό δημιούργησε πιστό αντίγραφο του Τιτανικού με τουβλάκια LEGO!

25/01/2022

Δεκαπεντάχρονο αγοράκι με αυτισμό «μάγεψε» τους πάντες με το δημιούργημά του, παραδίδοντας μαθήματα ζωής.

Ελλάδα: Η “Ελπίς” έφερε γενική αργία! Σε κατάλευκο φόντο η χώρα!

25/01/2022

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης η γενική αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.

Σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

25/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 25 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

10 τέρμα fail τατουάζ στα ελληνικά, που προφανώς κάτι πήγε λάθος στη μετάφραση!

24/01/2022

Η μόδα που οι άνθρωποι προτιμούν τα τατουάζ σε ξένη γλώσσα, προκειμένου να φανούν πιο ψαγμένοι, υπάρχει και στο εξωτερικό. Έλα όμως που κάτι δεν πήγε καλά στη μετάφραση

Σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

24/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 24 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Aποζημιώθηκε με 40.000 ευρώ από το δικαστήριο επειδή η δουλειά του ήταν τόσο βαρετή

22/01/2022

Σκεφτήκατε ποτέ, τι καλά που θα ήταν, αν δικαιούσασταν αποζημίωση γιατί η δουλειά σας είναι τόσο… βαρετή; Λοιπόν, ένας άντρας στη Γαλλία το έκανε και μάλιστα πήρε 40.000 ευρώ.

Σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

22/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 22 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Βρέθηκε ο προδότης της Άννας Φρανκ και την οικογένεια της στους Ναζί.

21/01/2022

Η προσπάθεια να προσδιοριστεί η ταυτότητα του προδότη δεν είχε σκοπό να οδηγήσει στην άσκηση δίωξης, αλλά να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην Ολλανδία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου: Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις, και θανάτοι που έγραψε η ιστορία.

21/01/2022

Ιστορικά γεγονότα από την Ελλάδα, Κύπρο και τον υπόλοιπο κόσμο σαν σήμερα 21 Ιανουαρίου. Ειδήσεις, γεγονότα, γεννήσεις που συνέβησαν αλλά και τι γιορτάζουμε.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κασουλίδη: To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

20/01/2022

Υποδεχόμενος τον κ. Κασουλίδη, ο κ. Μητσοτάκης τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του «για τρίτη φορά, μετά από δύο προηγούμενες, μακροχρόνιες και, κατά καθολική αναγνώριση, επιτυχημένες θητείες», όπως είπε.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ