Σωτηρία Μπέλλου: Η επίθεση με βιτριόλι στο συζυγό της, το ξύλο, η αποβολή, η άνοδος και το μοναχικό τέλος.

27/09/2021

Η δύσκολη ζωή της τελευταίας θρυλικής ρεμπέτισσας του ελληνικού τραγουδιού. Ο γάμος σε νεαρή ηλικία, το ξύλο, η αποβολή και η φυλάκιση για επίθεση με βιτριόλι στο σύζυγο της.

 

Γράφει η Ιζαμπέλα Κούντουρου.

Η θρυλική ρεμπέτισσα Σωτηρία Μπέλλου γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1921 στο χωριό Δροσιά, κοντά στη Χαλκίδα. Ήταν μέλος εύπορης οικογένειας και η μεγαλύτερη από τα τέσσερα αδέλφια της. Της άρεσε να ψέλνει και αποφάσισε να γίνει τραγουδίστρια όταν είδε στον κινηματογράφο την ταινία «Η Προσφυγοπούλα» με τη Σοφία Βέμπο, οι γονείς της όμως είχαν αντίθετη άποψη.

Παντρέυτηκε σε πολύ νεαρή ηλικία τον
 Βαγγέλη Τριμούρα. Η Σωτηρία έμαθε ότι την απατούσε και του έκανε σκηνή, εκείνος άρχισε να την χτυπάει (το συνήθιζε καθώς όταν ήταν έγκυος, τη χτύπησε τόσο πολύ, που τελικά απέβαλε και δεν μπόρεσε να ξανακάνει παιδιά) εκείνη έχασε την ψυχραιμία της και του έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο. Για αυτό το γεγονός καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, από τα οποία εξέτισε έξι μήνες. Μετά την αποφυλάκισή της επιστρέφει στην οικογένειά της, αλλά μετά από προστριβές με τους δικούς της μετακομίζει στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1940, σε ηλικία μόλις 19 ετώνακριβώς με την έναρξη του ελληνοϊταλικού πολέμου. 


Πηγή εικόνας: mixanitouxronou.gr
Η Σωτηρία ήταν ενεργή στην Εθνική Αντίσταση με το ΕΑΜ, στην μάχη της Αθήνας το Δεκέμβριο του 1994 τραυματίζεται και εν συνεχεία αντιμετωπίζει συνθήκες βασανισμού, φυλάκισης και απομόνωσης στα διαβόητα κρατητήρια της οδού Μέρλιν (Αρχηγείο της Γκεστάπο στην Αθήνα) 

Το 1947 και έπειτα απο τον εμφύλιο πόλεμο, προσελήφθη ως τραγουδίστρια σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα με τον ήδη γνώριμο της Βασίλη Τσιτσάνη, έναν άνθρωπο σταθμό για την ίδια και την καριέρα της. Το 1948, μια ομάδα φανατικών ακροδεξιών εισήλθαν στο κέντρο διασκέδασης όπου δούλευε και την ξυλοκόπησαν βάναυσα με το χαρακτηρισμό «Βουλγάρα-κομμουνίστρια», με το Τσιτσάνη και τους μουσικούς να μην τολμούν να σηκωθούν από τις καρέκλες τους.

Απο εκεινη τη χρονική στιγμή η πορεία της Σωτηρίας Μπέλλου είναι ανοδική με θρυλικές συνεργασίες και τραγούδια που την καθιέρωσαν όπως «Συννεφιασμένη Κυριακή», «Τα Καβουράκια» όμως η ζωή της δεν ήταν ποτέ στρωμένη με ροδοπέταλα.

Η Σωτηρία Μπέλλου ήταν ανοιχτά λεσβία σε μία εποχή που αυτό ήταν αδιανόητο. Είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και με τον τζόγο. Της άρεσε να παίζει ζάρια και να καπνίζει ινδική κάνναβη. Ήταν απίστευτα αθυρόστομη. 

Τον Μάρτιο του 1993 η Σωτηρία Μπέλλου αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα υγείας με πνευμονικό εμφύσημα και διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του φάρυγγα. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων της έφτασε σε σημείο να πουλήσει τους δίσκους της και ξεπούλησε σε μία ώρα. το 1994 εχασε την φωνή της εξαιτίας της νόσου και στις 27 Αυγούστου του 1997 στο Νοσοκομείο Μεταξά η τελευταία αυθεντική ρεμπέτισσα αφήνει την τελευταία της πνοή με μοναδική συντροφία τα ανίψια της.


Πηγή εικόνας: Musicpaper.gr
 
Πηγές: mixanitouxronou.gr / enimerotiko.gr / Wikipedia.gr / sansimera.gr

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ''

Πυκνή χιονόπτωση σε Παναγιά και Στατό - Άγιο Φώτιο

25/01/2022

Πυκνή χιονόπτωση σημειώθηκε τα ξημερώματα στα χωριά Παναγιά και Στατός- Άγιος Φώτιος, τις κοινότητες με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην επαρχία Πάφου.

Ανδρέας Κεττής: Δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής παρέμβαση της Πυροσβεστικής, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα.

25/01/2022

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΠΥ, Ανδρέας Κεττής, για τα περιστατικά λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Τρίτη 25/1 (Κατάλογος)

25/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία.

24/01/2022

Το μέτρο Test to Stay θα εφαρμοστεί πιλοτικά και ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα.

Παγετός: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών, δρόμοι κλειστοί.

24/01/2022

Παρατηρούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναφέρει σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Δευτέρα 24/1 (Κατάλογος)

24/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Καιρός: Καταφθάνει σήμερα το απόγευμα η κακοκαιρία «Ελπίς»!

22/01/2022

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκυρίακο.

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες η πρόσβαση προς το Τρόοδος!

22/01/2022

Οι δρόμοι που μένουν ανοιχτοί μόνο για οχήματα στους τέσσερις τροχούς.

Τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα το μέτρο Test to Stay στα σχολεία

22/01/2022

Γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του να παραμείνουν τα σχολεία ασφαλή και σε λειτουργία, χωρίς να στερούνται οι μαθητές το βασικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Δωρεάν σημεία για rapid tests σήμερα | Σάββατο 22/1 (Κατάλογος)

22/01/2022

Σημεία Δειγματοληψίας Rapid tests για το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2022 για όλες τις επαρχίες.

Περισσότερα (αναζήτηση στην κατηγορία '')

Διαφημιστείτε εδώ